(Vlastní) M35 MAKO - obrněný transportér

Založil grohl, 27.09.2011, 17:18:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Ačkoliv jsme s Měchem začali nezávisle na sobě oba dva stavět naprosto stejné vozidlo, dokončil jsem jej za delší dobu (objednávky z BL, přípravy na neuskutečněný závod LSR a Technic Challenge). U Měcha vyhrávají jízdní vlastnosti, u mě šlo spíše o kompaktnost řešení, věrnost předloze a vecpání co nejvíce funkcí do minimálního prostoru (kabely opravdu vedou všude, kde je jen trošku místa).

Představuji Vám tedy druhé dokončené samohybné MAKO z LEGA.

Galerie

VIDEO

Foto předlohy

Délka: 325mm
Šířka: 150mm
Hmotnost: 854g

Pohon: 1 M motor pro všechna kola (bez diferenciálů)
Zatáčení: 1M motor
Otáčení palebné věže: 1 Micro motor
Střelba
Funkční přední světla
Kyvná přední náprava
Pohyblivá ramena zadních kol
Otevírací boční nástupní dveře

Ivansliz

Ještě zbývá postavit z techniku tu obludu v dálce na fotce.  ;D Jinak MAKO je super.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Měch

Naprostá nádhera, daleko lepší než můj pokus. Tady je nádherně vidět, že nejkrásnější je kombinace Techniku a Bricků. Dokonce ti to i jezdí lépe než mě.
Máš můj obdiv.

PS: budou fotky "střev" ??
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Kiko97

Mňa osobne najviac zaujíma podvozok, kt. je ťažko riešiteľný takom malej mierke.

Bery

Jak jsem ti psal na Fb, strašně se mi líbí bezproblémová průchodnost terénem. Taky je paráda jak si k videu přidáš odpovídající hudební doprovod.  :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Arheonx

Porovnávať toto MAKO a Mechovo by sa nemalo. Už len kôli veľkostiam a prevodom. Ale aj tak je tento model perfektný. Aj funkčne aj vzhľadovo. Už to vidím  na technicbricks  ;)

Robbed

Moc hezké zpracování. Hru jsem hrál jen chvíli (nějak mě to nechytlo), takže originál moc neznám. Kombinace studless technic a system je super a velmi ji podporuji ;).

grohl

Díky.

Kombinace klasických kostek a Technicu byla v tomto případě více než nutností, jinak bych nebyl schopen vytvořit většinu detailů.

Měchu, nepřijde mi, že by to jezdilo líp. Spíš jsou obě vozidla jiného charakteru. Já si spíš chtěl vyzkoušet mini TT podvozek. Jenže s přibývající hmotností ubývalo sil motoru a rozhodně už to není tak živé, jako to bývalo bez kastle.

Podvozek je poměrně dobře viditelný ve videu, ale samosebou, až budu vozidlo rozebírat, fotky útrob přibydou. Zadní nápravy se snad jinak než takhle řešit nedají. Oproti konkurenci je z druhé strany zajišťují tenké liftarmy. Přední náprava je můj výtvor, protože mi nic z BS nevyhovovalo.

Hudba patří uživateli JiveDJ který původní skladbu remixoval a  dal mi k jejímu použití souhlas. (Popravdě, přijde mi to lepší než originál)

P.S. Schválně jsem chvíli čekal na vyjádřením Otazníka, jakožto fanouška ME. Dočkám se?

Kiko97

A čo sa ti nepáči na použití dvoch kyvných náprav. Mne sa to riešenie ako máš ty dosť nepáčilo pevnosťou.

SpCasPi000

Takto si predstavujem dokonalé Technic (či skôr Neo-Model-Team?) sety, za takéto by som peniaze dal. Ja si také nepostavím, lebo to nedokážem  :-[
Vyzerá perfektne.

Ivansliz

Citace od: SpCasPi000 kdy 30.09.2011, 17:07:18
Takto si predstavujem dokonalé Technic (či skôr Neo-Model-Team?) sety, za takéto by som peniaze dal. Ja si také nepostavím, lebo to nedokážem  :-[
Vyzerá perfektne.

Ano a proto nezbývá než tiše závidět.  ;D  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

grohl

Citace od: Kiko97 kdy 30.09.2011, 16:46:02
A čo sa ti nepáči na použití dvoch kyvných náprav. Mne sa to riešenie ako máš ty dosť nepáčilo pevnosťou.

Vůbec to nebylo mířené na tebe, ale spíše na ostatní mini trial trucky používající stejný systém, kde většinou chybí zajištění zboku a ramena se dost okatě prohýbají. Proti řešení, jaké jsem použil já nemám výhrad-jednoduché, funkční a s pevností nebyly zatím potíže.

Jotun

Skvělý nápad, ještě lepší zpracování a dle videa i pěkný dravec v terénu ;D

Plutoone

Průchodnost terénem mne též mile překvapila. Opravdu povedený model :)

otaznik

Citace od: grohl kdy 30.09.2011, 16:28:56
P.S. Schválně jsem chvíli čekal na vyjádřením Otazníka, jakožto fanouška ME. Dočkám se?
No, tak jo.  ;)
Mako v originální hře ještě umělo trošku skákat, to mi u tvého modelu chybí... Ale vážně. Už originální design vozidla ve hře mě příliš nezaujal, takže ani jako model mi to moc neříká, v podstatě jsem pouze přemýšlel o technickém provedení, jaké jsi použil. Plus nemám rád tento typ "kanónu", přijde mi to až příliš dětské a pro svoje modely bych ho nezvolil.

Osobně bych byl rád, kdybys někdy zkusil ztvárnit nějaké běžnější stroje - zejména stavební. Ale chápu, že to nemusí být pro tebe zajímavé.

grohl

Díky za vyjádření. Samosebou kromě skoku tomu chybí i nezávislé odpružení.

Stavební stroje mne opravdu moc nezajímají a jediné, co bych chtěl někdy postavit je Menzi Muck, možná nějaký finišer. Zbytek už zvládlo mnoho jiných přede mnou dokonale. Většinou jsem se stavební technice věnoval jen v rámci alternativních modelů. Nejvíc mě baví vzduchoplavidla všech druhů a pak auta a zvířata.

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Plutoone

Jsem docela rád, že Grohl nestaví stavební stroje. 1. vedle jeho výtvorů by mé (a asi nejen mé) chabé pokusy vypadaly směšně  ::)
za 2. alespoň nám dokazuje, že z Technicu se nechá postavit všelicos.

grohl

Citace od: peter kdy 05.10.2011, 08:26:56
Citace od: grohl kdy 04.10.2011, 18:49:02Nejvíc mě baví ... a zvířata.

Tak co řeba chodícího tygra :D

Viděl jsi jak dopadl gepard, o kterého se pokoušel Zblj?

Kiko97

Ja osobne áno ale teraz som videl video kde to zviera aj fungovalo minúta 1:33.

Rastwo

Ano, otvaram staru temu ale nedalo mi to, na Lego CUUSOO je model M35 MAKO, co tak tam dat aj motorizovanu verziu? :D

Link: http://lego.cuusoo.com/ideas/view/12554
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666