9494 - Anakin's Jedi Interceptor

Založil QuiGon, 07.03.2012, 17:28:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

QuiGon

Chtěl bych zde přidat svou první recenzi. Inspiroval jsem se recenzemi Lukyho1987 (snad promine). Prosím buďte shovívaví, je to má první recenze. Je to mé subjektivní vyjádření.

Set:                    9494 Anakin's Jedi Interceptor
Počet dílků:         300
Počet minifigů:     5
Cena:                  749 kč (bez poštovného)

Charakteristika:

Jedná se o Interceptor Anakina Skywalkera, kterým letěl ve III. Epizodě na planetu Mustafar. Již jako Sithský učedník, měl za úkol zabít zbytek separatistů.

Obsah balení:

Krabice s Darth Maulem na první pohled jistě zaujme. Je středně velká s bočním otevíráním. Obsah krabice je zaplněn tak z 50 - 60 %. V krabici jsou 4 hlavní sáčky. V každém hlavním sáčku je pak jeden malý. Set také obsahuje jeden návod a sadu 10ti samolepek.
Minifigurky: Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Nute Gunray, Security Battle Droid a R2-D2.
Samotný Interceptor je 19 cm dlouhý.

1. sáček obsahuje minifigurky a "lávové surfy" pro Anakina a Obi-Wana.
2. sáček obsahuje kokpit interceptoru
3. sáček obsahuje pravou část (křídlo) interceptoru
4. sáček obsahuje levou část (křídlo) interceptoru.

Stavba:

Stavil jsem v pohodovém tempu a stavba mi nezabrala více jak 60 minut. Stavba také ničím nevybočuje. Technika stavění je jednoduchá.

Hratelnost:

Dle mého soudu je hratelnost výborná. Křídla jdou nastavovat do útočného módu a kokpit lze otevírat. Uchycení celého R2-D2 také potěší.

Proč koupit:

Osobně jsem si tento set pořídil zejména kvůli minifigům. Interceptor není špatný, ale také to není nic, co by ohromilo. Mám rád nové epizody a tak i z tohoto důvodu jsem si interceptor pořídil. Třeba na úkor Clone Wars, které obcházím.

Zhodnocení:

+ Minifigy
+ Uchycení R2-D2
+ hratelnost

- samolepky
- chybí Padmé, která s touto scénou souvisí.
- cena
- oboustranné tváře figů

Celkové skóre 73 %

Luky1987

Set je pěkný, asi si ho dnes večer postavím, smutně tady na mě kouká ;)
Oboustranné obličeje bych bral jako plus, to přece ničemu nevadí a lepší dva výrazy než jeden...

QuiGon

Mne to štve proto, že se nemůžu rozhodnout, který obličej na figu nechám ;D
Set jsem také stavěl večer, bylo to takové zpestření dne. Dnes už jsem se bavil s MF 7965. To byla jiná káva.

Viděl jsem, že máš ve sbírce 8097 Slave I. Mám ho objednaný a chci se tě zeptat jestli stojí za ty prachy?

Luky1987

Já ho kupoval za nějakých třináct stováků, což bylo fajn, figové jsou precizní a stavba je zábavná, jeden z nej SW setů dle mého...

P4tr1cius

Som názoru, že tie SW lode 2012 sa TLC naozaj podarili. Sú všetky síce krpaté (pre mňa), ale sú jedny z najkrajších. Škoda tohto ročného UCS - R2D2.

QuiGon

Citace od: Luky1987 kdy 07.03.2012, 18:03:37
Já ho kupoval za nějakých třináct stováků, což bylo fajn, figové jsou precizní a stavba je zábavná, jeden z nej SW setů dle mého...
Tak to si měl skvělou cenu. Dnes už je to přece jen trochu starší set, takže cena moc neklesá. Já jsem jej ulovil za 1600, ale už teď nelituji. Tento set mě pronásleduje v mysli již dlouho. Ještě se chystám na 8095 Grievouse, to je podle mě taky jeden z nej.

Citace od: P4tr1cius kdy 07.03.2012, 18:05:40
Som názoru, že tie SW lode 2012 sa TLC naozaj podarili. Sú všetky síce krpaté (pre mňa), ale sú jedny z najkrajších. Škoda tohto ročného UCS - R2D2.
S tím s tebou naprosto souhlasím. Y-wing, X-wing, TIE atd jsou perfektní sety a postupně je všechny posbírám. Nepamatuji se, že by byl rok, kdy by se mi všechny lodě takto líbily. R2-D2 stejný názor, snad to napraví B-wing ;)

Luky1987

Tak jsem si setík včera také postavil a velká spokojenost :)
Škoda jen, že místokrál Gunray nemá úplně přesně slícovaný potisk na jeho hábitu, je to trošku šejdrem...
Měl jsem aršík samolepek srolovaný cca do průměry cigarety, nechápu, jak se mohl takhle stočit :P
A cena mi přišla slušná, SW pod 3Kč/dílek, no nekup to...

Systematik

Citace od: Luky1987 kdy 08.03.2012, 09:17:39
A cena mi přišla slušná, SW pod 3Kč/dílek, no nekup to...
Uff, podle mě je slušná tak do 2,31 i když 7961 jsem kupoval za 2,74/dílek... :-\

Luky1987

Pro info dávám seznam svých SW setů s výpočtem pořizovací cena/počet dílků.
Slušnou cenou do 2,31Kč/dílek myslíš SW, nebo sety obecně?
On je velký rozdíl mezi SW setem a třeba nějakých Creatorem, za deset let bude mít SW set s krabicí a návod ve skvělém stavu oproti Creatoru úplně jinou hodnotu, to samé s figy. A navíc, když je miluješ, není co řešit ;)
Z mého seznamu vyplývá cena za dílek téměř přesně na 3Kč, většina koupena ve slevách nebo přes Aukro.

QuiGon

Souhlasím s Lukym. Když je miluješ, tak není co řešit. Osobně se na poměr ceny na  jeden dílek moc nedívám. Když jde o set, který je opravdu dobrý a třeba už i starší, tak se spíš dívám na faktor "must have" a peníze obětuji tak nebo tak. Na sety, které jsou průměr, je dobré asi čekat ne nejnižšší cenu.

Třeba v Lukyho seznamu je 7962, který vychází hodně slušně, co se týče poměru cena/jeden dílek. Za tuhle cenu je to myslím naprosto skvělý kup.

Systematik

Citace od: Luky1987 kdy 08.03.2012, 10:00:43
...Slušnou cenou do 2,31Kč/dílek myslíš SW, nebo sety obecně?
Jo jo, myslím SW, obecně by to bylo teprve peklo  >:D

QuiGon

Přidávám ještě dvě fotky uchycení R2-D2.