(Vlastní) HMS Rose / HMS Surprise (vo vystavbe)

Založil Mizu, 26.04.2011, 22:17:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mizu

HMS Rose 1757 / HMS Surprise 1970 (replika)

rok: 1757 / 1970
pocet diel: 20
rozmery modelu: 67 cm / 18 cm (dlzka/sirka, ZATIAL)
linky:
http://www.tallshiprose.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Rose_(1757)
http://www.csfd.cz/film/39648-master-commander-odvracena-strana-sveta/

text:
Par slov na uvod... Ide vlastne o moj prvy a zatial jediny pokus postavit vlastny MOC. Kedze sa "rekreacne a amatersky" zaujimam o plachetnice z dob minulych, vybral som si ako svoju predlohu fregatu HMS Rose. Mnohi ju skor poznate z filmu Master and Commander do rezisera Petera Weira, kde bola filmarom poskytnuta replika HMS Rose s nazvom HMS Surprise. Dokonca som Surprise zahliadol aj v trailere na Piratov z Karibiku 4 ;)

V kazdom pripade moje plany na zaciatku stavby boli smele. Postavit HMS Victory (vlajkova lod admirala Nelsona) sa zatial nepokusil nik (teda aspon o nom neviem), tak som chcel byt prvy. Ako vsak cas plynul a moje studium o Victory mi zaberalo stale viac a viac vecerov, usudil som, ze (zatial) nemam sancu z Lega takuto giganticku plachetnicu postavit... Ubral som z narokov a po zhliadnuti filmu Master and Commander volba padla na HMS Rose / HMS Surprise.

Asi rok som zhromazdoval dostupne materialy a hlavne dieliky na stavbu. Ako vidno z fotografii nizsie, zatial existuje iba podpalubie lodi, a aj na tomto stupni predpokladam par prerabok a nekonecnych premeriavani... ved uvidime ;)

Dalsi krok pri vystavbe modelu by mala byt uroven, kde zacina cierna farba, resp. kde konci vodna hladina... zatial len zhromazdujem cierne dieliky a napady....

Ak by vas nejake zaujimave napady, myslienky, pripomienky (negativne alebo pozitivne) napadli, prosim napiste ich sem...

Inak do podpalubia by mali ist hospodarske zvierata a sklady...  ;D

Zaverom... vzhladom na to, ze casu na stavbu je pomenej, financii tiez ubuda, stavbu urcite nedokoncim do tyzdna... ak to bude do konca roku 2011 budem to brat ako take male osobne vitazstvo...  ;)

Dakujem, ze ste sa tu zastavili...

fotogaleria (2000x1500px):
plan01
plan02
plan03
plan04
plan05

zhora01
zhora02
zhora03

prova01
prova02
prova03

korma01
korma02

zboku01
zboku02

Ryxe

Držím Ti palce! Nevybral sis zrovna lehký cíl a rád budu další pokračování sledovat. Válečné plachetnice mám moc rád a něco o nich i vím, tak kdyby jsi potřeboval s něčím poradit, klidně se ozvi ;). Jsem rád, když se tu objeví něco z téma Pirates....
Přeji hodně zdaru při stavbě  a doufám, že loď dotáhneš do konce.

frantoka

Držím Ti palce a neviem sa dočkať na výsledok  :D

Colonel32

How far are we?

Nebo byl projekt stornován?

Mizu

Citace od: Colonel32 kdy 18.11.2011, 12:01:08
How far are we?

Nebo byl projekt stornován?

Ahoj Colonel, projekt stornovany nebol, kupili sme si do domacnosti psika, takze vznikli aj nejake nove problemy a starosti. Momentalne som v stadiu, ze cakam na prichod nejakych novych dielikov a okrem toho som cely "podvozok" lode prestaval uz treti krat... stale to vsak nie je ako som si predstavoval.

Chcel by som sa toutu cestou ospravedlnit tym ludom, ktory na toto vlakno klikli, ze urcite nestiham projekt dokoncim do konca roka ako som proklamoval. Sucasne prosim Colonela, aby mi vlakno nezmazal, urcite sa ku stavbe lode rad vratim, predsa, sny by si mal kazdy plnit, pokial to ide  ;)

Vela zdaru vsetkym!!

stomcova

Pozorně jsem pročetla Tvé odkazy, tato válečná loď je opravdu jedna z těžkých staveb a zejména s použitím kostek. Držím palce ke splnění svého snu a slibu, a ke zdárnému dokončení  této lodě.
Film Master of the Commander máme v doma a rádi se na něj koukáme.
Hodně zdaru.
Stáňa a kluci Tomcovi
Batman, forever...