7961 Darth Maul's Sith Infiltrator

Založil Luky1987, 06.12.2011, 13:57:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2011
Počet dílů: 461
Počet minifigů: 4
Cena: 1399Kč Mořelega

Dojmy před koupí

Téměř tři měsíce jsem si nekoupil žádný pořádný set (malý Space nepočítám).
Dlouho jsem vybíral a vybíral a nakonec stejně skončil u své oblíbené série.
Pro mě jako stavitele je dobré, že prakticky veškeré dílky můžu zužitkovat do svých šedých děl.

Obsah balení a vlastní stavba

Celkem nudná krabice, uvnitř čtyři velké sáčky (uvnitř nich dalších pár malých sáčků), jeden aršík samolepek a dvoudílný návod.
Stavba proběhla jako vždy hladce, stavebně je celkem zajímavá hlavní kabina, nic převratného.
V setu jsou čtyři minifigové jejichž ceny na BL se pomalu blíží k ceně celého setu. Nejzajímavější je Darth Maul, který má speciální "vlasy" >:D a jako alternativu černou kápi, která je ale již v desítkách setů. Rohatá pokrývka hlavy je v setu dokonce 2x.
Více zde http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=7961-1

Hratelnost

Dle mého je v rámci SW setů hratelnost slušná, příď lodě jde otevřít, uvnitř je malý skůtřík pro Darth Maula, hlavní kabina lze otevřít i se schůdky.
Nastavovat lze pozici křídel a podvozku. Z podvozku je možnost vyhodit dvě bomby, pod křídly jsou "rakety". Škoda, že loď není pořádně za co chytit.
Jde tedy asi spíše o vytrínovku.

Závěr

Pro mě jako stavitele a fandu SW za 1399Kč celkem dobrá koupě, pro sběratele SW povinnost, pro ostatní nic moc.
Samé běžné kostky, relativně vysoká cena, hodně samolepek. Čtyři minifigové jsou velice pěkní.
Pokud bych měl hodnotit procentuálně, tak dám 70%. Pro mě slušný set.

P4tr1cius

Zopár setov SW obsahuje moje zbierka, ale práve tento, je pre mňa jednoznačne najškaredší. Tak ako si zhodnotil, jedinou prednosťou tohto "príšerného setu" je minifig Darth Maul. Že je naozaj luxusný, pretože je nielen "pekný" ale aj jedinečný. Objavuje sa v setoch veľmi veľmi zriedka, vlastne vôbec. Ostatné figy tiež nula bodov. Takže moja subjektívna rada každému pre tento set je: vesmírnu loď rýchlo rozobrať a figa Darth Maul rýchlo vystaviť.

RalinCavira

Já bych dodal, že kvalita samolepek je přímo tragická :-[ Začali se mi odlepovat cca po půl hodině, což mi už připadá teda moc... Jinak setík pěkný, oproti prvnímu infiltratoru (tuším 1999 - měl jsem ho jako dítě:) ) znatelný posun. Ale cena je vážně dost nadnesená (já ho koupil za 890Kč, takže to šlo, ale víc bych asi nedal, i když jsem fanda SW)...
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Zoufalec

Citace od: RalinCavira kdy 06.12.2011, 15:59:08
Já bych dodal, že kvalita samolepek je přímo tragická :-[ Začali se mi odlepovat cca po půl hodině, což mi už připadá teda moc...
Zde jsou taky takové ty "gumové" mrchy?

RalinCavira

Bohužel... navíc to TLC ničím nepodkládá, takže bývají často po vytažení z krabice ohnuté a pomačkané (já je musel lisovat, ale stejně to moc nepomohlo)...
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Anatyt

Nie a nie niečo s tými samolepkami spraviť. Nechápem. ::)

Allconel

#6
Tento set si určite v dohľadnej dobe kúpim a zaradím ho na istý čas do svojej zbierky, časom sa ho možno nabažím a predám ho poprípade rozoberiem, ale mám niekoľko pripomienok k téme.

Za prvé samolepky, toto už neriešim popravde som sklamaný z rady vecí, ktoré TLC prevádza od neporovnateľnej kvality kostčiek zo série Minifig, cez predražené opakujúce sa sety s novými figúrkami etc. a tak som zanevrel na TLC, ktoré má v mojich očiach kontúry lacno vyrob a maximálne draho predaj s pomocou novej minifigúrky. Samolepky sú toho najlepším dôkazom, rozhodol som sa ich preto nenalepovať a v podstate sa už ani nad nimi hlbšie rozčuľovať, nakoľko e-maily, ktoré mi lego poslalo ako reakciu na moje rady a sťažnosti ma neuspokojili.

Za druhé minifigúrky, pre mňa je najväčším lákadlom postava kapitána Panaku, príde mi v celku luxusný, aj keď si uvedomujem, že jeho účelom je prilákať k setu mnoho potencionálnych kupujúcich. Nesúhlasím teda s tvrdením, že okrem postavy Dartha Maula minifigúrky v sete za veľa nestoja, aj minifigúrka Padme ma láka aj keď trochu menej. Čo sa týka minifigúrky Dartha Maula, tak mi nepríde až taký vzácny, vyskytol sa pokiaľ správne viem v 3 setoch, prvý bol malý set duel s Qui-Go Jinom a nasledujúcich 2 podobách infiltrátora. Ja osobne som vlastnil duel a reedíciu Sith Inflitrator (http://www.1000steine.com/brickset/images/7663-1.jpg). V oboch setoch bola rovnaká minifigúrka, bola v klasickom prevedení, ktoré ma dostatočne  uspokojovalo. Najnovšie prevedenie ma popravde sklamalo, týka sa to hlavne prevedenie hlavičky aj s špecifickou pokrývkou, pre rasu Zabrak, torzo pokladám ze "uchádzajúce".

Za tretie samotná loď, popravde ju nedokážem posúdiť len podľa obrázkov ale nepríde mi najhoršia, aký by mohla byť :). to budem môcť až po kúpe a porovnaní zo staršími setmi. Každý fanúšik SW by ale mal mať vo svojej zbierke aspoň jednu podobu poprípade MOC Sith Inflitrator, preto že sa jedná o špecifickú loď navrhnutú pre tohto temného učeníka etc. SW fanúšikom nemusím vysvetľovať.

Mr. Cube

Pěkná, stručná a výstižná recenze, jen pozor na černou kápY...

Luky1987

Citace od: Mr. Cube kdy 07.12.2011, 11:17:59
Pěkná, stručná a výstižná recenze, jen pozor na černou kápY...

Opraveno, díky, asi začnu používat kontrolu pravopisu ::)