Problém s konektorom

Založil Kiko97, 10.09.2011, 14:13:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kiko97

Môj konektor od Receiveru sa nejako musel pokaziť. Včera som ho pripájam pozerám nefunguje, nesvieti, ale keď troška narovnám kábel, tak ide. Preto sa pýtam, či by mi niekto nevedel poradiť ako ho čo najlepšie rozobrať. Ďakujem.  >:(

mind storm

dwo

Pokud je zlomený kabel, tak lze použít pípák na multimetru a proměřit jednotlivé žíly kabelu. Nevím jestli u tak tenkého kabelu to půjde úplně hladce, ale běžně se to dělá tak, že se vezme banánek od měřáku, do něho se skřípne jehla a kabel se pak nabodne, aniž by se nějak vážně poškodil. Osobně bych si sehnal jiný kabel (redukce ze starého systému na PF) a vyměnil celý kabel včetně konektoru - tedy rozebral přijímač a připájel kabel tam.

mind storm

Citace od: dwo kdy 10.09.2011, 15:56:29
Osobně bych si sehnal jiný kabel (redukce ze starého systému na PF) a vyměnil celý kabel včetně konektoru - tedy rozebral přijímač a připájel kabel tam.

Receiver má zdola na plate 4x4 v rohoch šróbiky (skrutky), čiže tie vybrať, odletovať starý kábel, odstrihnúť z redukcie, a naletovať nový kábel (dávaj pozor, nech tam nenaletuješ PF/9V časť, ale PF/PF).

Bery

Ustřihni kabel, cca 5-6cm od konektoru a napájej nový. Stává se mi to relativně často. ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

To napadlo hneď aj mňa, ale skôr som myslel na radu ako rozobrať ten konektor a drôt bude natrhnutý asi niekde vo vnútri. Viem, že sú tam 4 poistky a tie treba stlačiť, ale nie som si istý či to ten plast vydrží.  :-\

Kiko97

Bery veď to aj chcem lenže ono to je pretrhnuté v konektore.

Bery

nee ukroutil si to v rozmezí centimetru od konektoru.

Kiko97

Bery

No přes tu bužírku to těžko uvidíš.

Kiko97

Ak to ohýbam 1cm od konektoru a ďalej tak nezhasne, ale keď to ohnem tesne pri konektore smerom dolu do BB svieti smerom hore zhasne alebo bliká.
:-[

Kiko97

Chcel by som radu ako ten konektor čo najšetrnejšie rozobrať.

Měch

Mě se osvědčilo u starého konektoru nožem ty packy postupně vycvakávat, tady budeš potřebovat vycvaknout 3 packy na jedné straně a pak se to odklopí. Chce to malý ostrý nožík, který se moc neohýbá (žiletkový nebo rybičku ne).
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Kiko97

S ostrou časťou mám zatlačiť na poistky a čo šrubovák.

Woyta

Nejjednodus bude koupit kabel PF-9V. Rozebrat prijimac a pripajet novej kabel s konektorem z redukce.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Kiko97

Len kde ho rýchlo zohnám.  >:(

Woyta

"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Bery

ty jedeš LTR, že ho potřebuješ rychle?

Kiko97

Nejdem, bodaj by som aj mal niekedy možnosť ísť. Potrebujem ho pretože som práve poskladal auto a mám veľkú chuť na jazdu.  ;D