(Vlastní) Gotický dům

Založil Ryxe, 17.08.2011, 19:32:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Tak po nějaké době představuji další takový menší MOC. Tntokrát jde o kamenný gotický dům. Nápad vznikl při procházce po Kutné Hoře, kde stojí krásný gotický dům a tak jsem si řekl, že něco podobného by šlo určitě postavit. Krom domu model zachuce jeho bezprostřední okolí: Stánek s ovocem, pranýř atd...
Snad se vám bude tohle malý dílko líbit :)

Mr. Cube

No paráda! Jako živé. Detail pijáka s rozlitým vínem je super.  ;) Měl bych jeden dotaz - jaký dílek je umístěn na vrcholku té malé věžičky uprostřed? Díky.

FilipS

Krása jako vždy.  ;) Líbí se mi jak je to živé a detailní. Podstavec tomu taky sluší a trochu to i opticky zvětší. Těším se na další stavby.

Insectslayer

Pěkné, moc, ale nebyl pranýř obvykle na pódiu, aby si mohli všichni viníka prohlédnout?

nerow

Moc pěkný. Hlavně podstavec a terén.

Miketuk

Citace od: Mr. Cube kdy 17.08.2011, 20:09:56
No paráda! Jako živé. Detail pijáka s rozlitým vínem je super.  ;) Měl bych jeden dotaz - jaký dílek je umístěn na vrcholku té malé věžičky uprostřed? Díky.

Tento

Domek se mi také líbí, jediné co bych snad vyměnil jsou kostky v Dark flesh (???) za barvu Dark Tan.

Mr. Cube

Miketuk: Díky, já ale myslel ten (hnědý?) dílek těsně pod tím přímo na té věžičce  :)

Insectslayer

To je soška (trofej) z minifig pytlíčků. Tento konkrétně byl nejspíš u sumo bojovníka.

Rhox

Je to skvělý, obzlášť se mi líbí ten štít s věžičkou :) A Dark Flesh rozhodně ponechat:)

Mr. Cube

Colonel32

Ať mě Aki opraví jestli se platu, ale přijde mi naprosto nelogické, aby takový dům stál oprostřed města naprosto osamocen, pokud tedy pominu zídku o kterou se opírá bezdomovec a tu divnou skálu. V tomto případě mi machrování s tím, že je barák nakřivo oproti podložce přijde jako pěst na oko - kdbyb byl rovně s podložkou, dalo by se mnohem snáz věřit tomu, že po stranách další domy navazují.

Paradoxně tak jako nejlepší část modelu hodnotím ozdobný podstavec.

Ryxe

Děkuji za komentáře ;).
To: Colonel, Jistě ve svém příspěvku máš pravdu, MOC měl znázorňovat čistě jeden dům, vím, že takovéto domy stály většinou v řadách a o takový výřez městské ulice bych se také chtěl pokusit, nicméně, zde šlo čistě o tuto solitérní stavbu, kde jsem si chtěl vyzkoušet pár prvků a teprve následně na to jsem dostavoval jen nejbližší okolí. Nevidím v tom, že jsem dům umístil nakřivo žádné machrování. Stavím, jak se to líbí v první řadě mě, nemám zapotřebí tady machrovat na ostatní!

Myslím, že by i bylo vhodné rozlišovat styly, ktré ten a ten stavitel razí. Jsou zde stavitelé, kteří staví reálný středověk, jsou zde stavitelé, kteří vychází z reálných středověkých staveb, ale upravují si je dle svého vkusu (mezi ně se ředím i já), pak zde jsou stavitelé fantasy staveb. Já osbně mám středověkou architekturu velice rád, nicméně mi v některých směrech přijde velice svazující, držet se přesně do puntíku reálu, baví mě, dotvářet stavby dle svého vkusu a svých nápadů.

gearcs

Super nápad, naopak podlě mě to, že je dům nakřivo a na podstavci mu přidává na atraktivitě. Arkýř a detaily velmi pěkné.  :)