(Vlastní) Orlí hrádek

Založil Mr. Cube, 15.08.2011, 15:59:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mr. Cube

Nový člen fóra zdraví všechny stavitele a sběratele  :)

Po x letech jsem si nějak vzpomněl na LEGO a kouknul na net (mimo jiné i na toto fórum) a nestačil se divit. Pocítil jsem chuť něco postavit. Následovalo vytáhnutí krabice ze skříně a stavba něčeho, co jsem nazval Orlím hrádkem. Bohužel jsem zjistil, že s těmi kostkami co mám, musim svou fantazii trochu osekat (ale už jsem naběhnul na aukro a mám tam pár, no spíš pár desítek  ;D želízek v ohni). Mějte tedy, prosím, na paměti mé omezení, co se počtu vhodných kostek týče (ty vesmíry a policajty co mám tam tak nějak nevyužiju). Jo a na příště to trochu opláchnu. ;)

Mr. Cube

...

Colonel32

A nevšiml sis, že klasická odpověď na takto prezentovaný model je většinou "Umej si to"?

Mr. Cube

Tak sorry no, zaprášený je jen na pár místech. Byl to jen takový nástřel narychlo, teďka plánuju postupně dokoupit dílky a postavit Falconům nějaký velký hrad, který nikdy neměli.

FilipS

Slibný začátek, dělá to na mě milý dojem. Rozhodně vytrvej ve stavění. ;)
Citace od: Colonel32 kdy 15.08.2011, 16:06:14
A nevšiml sis, že klasická odpověď na takto prezentovaný model je většinou "Umej si to"?
Tak opraš i Skyline Evo II vypadá jak kdyby v KŽ sněžilo...

Colonel32

Citace od: Diidy kdy 15.08.2011, 17:40:47
Tak opraš i Skyline Evo II vypadá jak kdyby v KŽ sněžilo...

Né každý má na výstavě modely tak malé, aby je tam mohl mít za sklem... Už od Roztok jsem chtěl modely chráněné proti prachu ze všech stran, jenže podle Pekiho je to ve výstavních podmínkách nerealizovatelné. ALE na fotkách na kterých jsem to prezentoval je to bez prachu.

votrelec

Citace od: Colonel32 kdy 15.08.2011, 16:06:14

1) Pekne privitanie noveho clena na fore.
2) Je naozaj vsetko na tom MOCu, co stalo za komentovanie ta jedna ciara prachu?

P4tr1cius

Pripájam sa k tvojmu vyjadreniu votrelec. Trošku na zamyslenie je nepodstatný zdrb nového člena, ktorý mimochodom ako sám napísal začal stavať iba nedávno (s veľmi limitujúcim počtom kociek) ale mal dosť odvahy hneď svoje nové skromné dielo ukázať na fóre. Čo si myslím, bolo treba oceniť, lebo určite existuje nielen tu na fóre, ale aj všeobecne, veľký počet staviteľov, ktorý jednak nemajú dostatok odvahy, resp. dostatok schopností alebo skúseností na stavbu vlastných diel, a nie to ich ešte vycapiť na fórum kde sú aj profíci a takto sa vystaviť kritike. A to ani nespomínam asi najväčšiu skupinu fanúšikov lega, ktorí stavajú zatiaľ iba sety z obchodov (včetne mňa).

Colonel32

No a co jsem mu měl napsat? Jak je to úžasné? Všichni víme že není - bez dílů nic kloudného nepostaví, tam je potřeba počkat jak dopadnou "želízka". Aspoň to příště už bude mít umyté.

Nebo zavedeme varování za názvem threadu "POZOR, model je zaprášený" ?

Anatyt

No čo sa zaprášenia týka, musím s Colonelom súhlasiť. Veď predsa, keď idem niečo prezentovať, tak nech to nevyzerá ako z hajzlovej misy. Je to obraz staviteľa, aký ma k samotným kockém vzťah.

Ale inak ako stavba to na začiatočníka nie je zle! Pochvala za snahu! ;)

Mr. Cube

Díky za všechny názory, tu první reakci bych zkousnul, ale mohlo tam být kromě toho zdrbu i něco "k tématu", ale co už. Já si vůbec nemyslím, že to mám úžasné, ale trocha vstřícnosti někdy neuškodí. Já to fakt po letech vytáhnul a vzniklo to celkem rychle a toho prachu jsem si všimnul až když jsem to nafotil :) Padl na to 6074, a něco z 6765, 6764 a 6761

Jinak podle toho, jak budou finance, bych chtěl postavit ten hrad Sokolů či Orlů  ;D. Velké hradby a uvnitř samotný hrad, mezi tím nezbytný servis jako kuchyně, sklady, kasárna, stáje, v hradě hladomorna, mučírna atd. Samozřejmě nějak odklápěcí a rozpojovací, aby bylo vidět i dovnitř. Potom mám ještě jeden LEGOsen, a to vrhnout se na památky starých amerických kultur jako jsou např. Mayové, Aztékové, Inkové apod. MOC věcí s touto tématikou jsem na netu nenašel, myslím, že by to mohlo být zajímavé se do toho pustit. Konkrétně třeba Tical nebo Palenque, nejlepší by asi byla Měsíční pyramida v Teotihuacanu (viz poslední foto), ale pak bych neměl kam dát postel, když bych to udělal v měřítku pro figurky...i když, možná by se vlezla  ;D

Colonel32

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=30157.0

Zikkurat není vůbec tak náročný jak by se mohlo zdát, zvlášť když člověk pro začátek zvolí nějaké menší měřítko.

Hardegon

Tvůj hrádek kvalitou odpovídá množství dílů. Časem se budou dílka určitě zlepšovat. Hradařů zde neni nikdy dost.

Pokud jde o tu Ameriku, já už s tím tématem trochu začal zde. Poslední dobou mám velké chutě zkusit zase něco podobného.

Mr. Cube

Colonel32: Ten Zikkurat jsem viděl a je super. Právě uvažuju, jestli si to prubnout na menším měřítku, nebo se rovnou pustit do velkého díla pro figurky.

Hardegon: Tvé "ostrovany" jsem viděl taky a líbili se mi. A kytky jsou správně  ;D

nerow

Dost dobře vím jaké to je stavět s minimem kostek. Jinak plány do budoucna máš pěkné. Jen si musíš uvědomit na kolik by tě to přišlo, aby to bylo na úrovni. Takže začít nakupovat kostky a stavět od malých staveb až po velké. Jak budou přibývat kostky. Ale pokud máš deseti tisíce na útratu tak ten velký orlí hrad budeš moct začít stavět hodně brzo  ;)

Mr. Cube

No uvažoval jsem, že bych ten hrad udělal rozpojovací a postupně bych ho dodělával z jednotlivých úseků. Chce to dobře naplánovat. No a pak ty peníze, jak správně zmiňuješ. Mít desetitisíce na LEGO, tam ještě nejsem  ;D

Aki

Já asi lehce překvapím, ale mně se to líbí. Když jsem se po letech dostal k legu, taky jsem postavil něco podobného. Stylově to je spíš "jelenům", ale proč ne? ;)
Zásadní připomínku mám jen jednu: ty bedněné buňky by asi nejspíš spadly. Chtělo by to k nim nějaké podpěry, sloupky, krakorce, nebo tak něco. Drobnou připomínku bych měl ještě k tomu žlutému hrázdění uprostřed bedněné buňky, nějak to není ono.  :-\

Ryxe

Přesně jak píše Aki, hned jsem si při pohledu na toto dílko vzpomněl na svoje začátky a v té době mi přišlo, že přiblížit se hradům zdejších stavitelů se mi nikdy nemůže podařit, protože potřebný materiál nikdy nedám dohromady. Takže Vítám nového člena zdejší hradařské komunity a přeji Ti, ať dáš potřebné dílky k tvému plánovanému hradu brzy dokupy ;)
Jinak hrádek se mi docela líbí, je takovej roztomilej   ;D

Mr. Cube

Díky za reakce:) No, na podpěry už moc nezbylo:D Ale příště to bude určitě zas o kousek lepší. Akorát jsem zvědavý, kde seženu Falcon vlajky a štíty v množství, které plánuji (vlajek bych chtěl aspoň tak 15 ks, štítů do začátku 25 + 25 od obou barevných variant, později asi i více). Jinak jsem viděl pěkné custom velké štíty a vlajky, které si asi stáhnu a vytisknu/vyrobím. Trochu bych chtěl tu armádu rozčlenit a tyhle návrhy poskytují velice pěkný způsob, jak to udělat...na eBay jsou i na prodej...