Lego 8258 Lámu sa koliecka

Založil Vaso0506, 16.06.2011, 17:56:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vaso0506

Dobrý den,

postavil som si Lego 8258 a som velmi sklamany. Za motorom kde zacina pravouhly prevod z maleho zlteho na male cierne koliecko sa to zlte vzdy dolame ked pracuje rameno.
Zmenil som koliecka, prerobil vsetky prevody a aj tak stale vsetko preklzava. Prosim skuste mi pomoct ako to vyriesit aby ruka behala ako ma.
Dakujem

Kiko97

Si si istý, že všetky prevody sú presne ako v návode. Ja 8258 nemám, ale myslím si, že by to žiadny set nemal robiť.  :)

Vaso0506

mne sa zlomilo uz tretie.... ja som to prerobil na jedno stredne a jedno vacsie a aj
tak to presmykuje.... som z toho modelu zufaly...

Kiko97

Ja ten set nemám, ale ak idú všetky prevody ľahko a sú tak ako majú byť, tak neviem.

Měch

Tento set je pověstný svým drsným převodem - je tam z XL motoru 12 ->20 a pak LA.
Mně ale tebou popisovaná část modelu fungovala dobře, sice jen s prázdným ramenem, ale fungovala. Zkus tam vyměnit kolečka za 12z bavel a 20z bavel, možná to pomůže. Pokud ale motor jakoby nemá sílu rameno zvednout, tak bude chyba v tom bílém kolečku = protáčí se moc jemně, kdyžtak ho zkus vyměnit za tužší.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Vaso0506

Motor silu ma, ja som vsetko prebehol a chyba je len v tom jednom mieste kde to pretaca. Teraz je tam velke koleso zubate L-kove a strebne obycajne koleso a aj
tak pretaca. Vsetko je ulozene spravne aj tieto nove kolesa a stale to nema silu zdvihnut a rapka teda pretaca. Nevyriesil niekto tento L prevod uplne inak?

kladovec

Já ten set mám, i když už notně přepracovaný, ale v originálním provedení jsem s ozubenými koly neměl sebemenší problém, nic nepřeskakovalo, nic se nelámalo. Problém možná bude v nedostatečných vůlích mezi díly a kolečky, možná někde něco drhne.

OtaH

Já mám taky tento set a problém s ním nebyl. Na EuroBricku měli stejný problém a příčinou byla již zmíněná nedostatečná vůle mezi převody.
Jiné řešení převodů je tady.

Vaso0506

Namazal som piesty WDckom a je to o nieco lepsie ale stale to rapka, problem sa nevyriesil.... pomozte prosim

pryb

Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Kiko97

Daj dole motor a skús to potočiť ty ako ťažko to ide. Skontroluj vôľu všetkých prevodov.

Vaso0506

Dal som dole motor a aj tu ruku skontroloval som vsetky prevody a idu v podstate uplne hladko. Ked tam je ruka ide vsetko tazko a prevody na ruke idu lahko. Proste ako keby to motor vladal ale prevody nie ako keby bola ,,tazka,, ruka...

Anatyt

Do kelu, niekde som mal odloženú linku, kde bol návod ako presne toto fixnúť, ale neviem ju už druhý deň najsť! :(

blazen620

Aj ja mám ten set všetko funguje na 1, rameno,vspery,proste vsetko neviem čo stim máš.

Vaso0506

Ja mam nejaky cudny set, mam ho chut vyhodit z okna...to s tym Wdckom som nevedel... :-\

mind storm

Citace od: Vaso0506 kdy 17.06.2011, 20:39:11
mam ho chut vyhodit z okna
Keď ho chceš vyhodiť z okna, tak radšej pošli mne za cenu poštovného.

Rastwo

Citace od: mind storm kdy 17.06.2011, 21:13:41
Citace od: Vaso0506 kdy 17.06.2011, 20:39:11
mam ho chut vyhodit z okna
Keď ho chceš vyhodiť z okna, tak radšej pošli mne za cenu poštovného.
tiez by som bral :D

inac ja ked som staval 8297 tak mi to slo divne...tak som to cele rozobral a postavil znova (asi som mal dake mensie chyby) skus to aj ty :D
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

OtaH

quillin

mind storm

Citace od: Anatyt kdy 17.06.2011, 17:35:41
Do kelu, niekde som mal odloženú linku, kde bol návod ako presne toto fixnúť, ale neviem ju už druhý deň najsť! :(

TU.

Anatyt