(Vlastní) Přístav na severu

Založil artus12, 07.02.2011, 12:35:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

artus12

Zdravím.

Ve volném čase jsem chtěl postavit něco jako přístav u skály a vzniklo z toho toto  :)

Rybářský domek stojí pod hradbami vesnice a všechno jede v plném proudu. Čerstvě uloveného žraloka právě vyvrhuje jeden z rybářů a zbytek se pro dnešní den rozhodl věnovat opravení střechy domku.

1- Celkový pohled na malý komplex...
2- Spící rybář a kousek skalnaté pláže.
3- Rybář vyvrhující žraloka.
4- Oprava střechy.
5- Hradba na skále + boční cesta do vesnice.
6- Jeskyně, kterou vikingové využili jako stáj.
7- Vnitřní začátek vesnice.

Tak mi napište názory, děkuji :)

Petronel

Celkem dobré, líbí se mi kuchání zavěšeného žraloka  ;) Ale upřímně řečeno to dost kazí kvalita fotek... kdyby byly kvalitnější a normálně barevné (ne všechny modré) tak bys měl určitě větší úspěch  ;)

votrelec

tie drevene koly su super. ale tiez fakt neviem podla tych nekvalitnych fotiek, ci cela ta zem je modra alebo zelena. lebo ak modra, tak to urcite zmen, ak nemas dost zelenej, tak sprav sede skaly, sem tam hnedu podu...

artus12

Bohužel lepší prostředky nemám. Foťák hodil totální stávku tak je to focené mobilem. Příště zkusím to nafotit lépe. Na všechno prostředky mám. Všechno je barevně sladěné, tak jak to má být, bohužel ty fotky. Jinak děkuji za názory.

votrelec

az teraz som si vsimol. pristavu na  "severe" by som zrusil papagaja a palmu :)

Siegnord

Nerad tu kazím mejdan, ale musím.  >:( Rád bych věděl, jak mohlo někoho napadnout dát tomuhle výtvoru *TOP*?! ??? MOC je to sice povedený, ale - dle mého názoru - to na TOP v žádném případě nestačí. Vidím v tom spoustu snahy a zajímavých momentů. Také si však všímám spousty amatérismu a příliš jednoduchých řešení.
  Mám pocit, že se hodnotitel nechal unést povrchním dojmem, který dělá: 1) vzhled dioramatu, 2) všude to žije, 3) vtipná řešení/ techniky, 4) velikost.
  Já osobně bych tomu vytkl následující: 1) fotky: sebelepší dílo bez kvalitních fotek si TOP nezaslouží. TOP mě má navést ke kvalitnímu tématu a ne k něčemu, co si nemohu ani pořádně prohlédnout. 2) Skála u přístavu: v podstatě kolmá, na prostoru 1 studu udělán rádoby spád; Voda: žeby SNOT technika? super, ovšem vícebarevnou vodu by si jiní nedovolili (modrá světlá a tmavá); celé je to postavené na baseplatech: nepřiléhají mu k nim bricky, je vidět, že povaha celého terénu je předurčena právě použitými baseplaty; opevněná vesnice je umístěná na takovém velkém kvádru o stejné výšce slepeného BURPů a LURPů, vypadá to jako stupeň pyramidy, k přirozenému terénu to má hodně daleko; na fotce 4 si všimněte neumělých schůdek na pyramidu; či půdy, která je přímými liniemi dělena na skalnatou a travnatou plochu; jeskyně je snad vrchol všeho, mezi 3D baseplaty mu zbylo místo, tak proč ho nevyužít a nevytvořit tak naprosto nepřirozenou stáj; a závěrem je pohled na vytilevanou cestu do vesnice, která se tam vůbec nehodí, taková široká dlážděná cesta od jednoho domu u pobřeží, na kterou se jde po tak malých schůdcích.

to artus12: Tvůj MOC se mi líbí a také jsem to sem chtěl původně napsat, než jsem si všiml toho *TOP*, na které jediné reaguji. Mě osobně se nejvíc líbí hromada dřeva na opravu střechy a ten kříž s mečem je skvělý. ;)

artus12

Citace od: Siegnord kdy 07.02.2011, 15:49:48
  Nerad tu kazím mejdan, ale musím.  >:( Rád bych věděl, jak mohlo někoho napadnout dát tomuhle výtvoru *TOP*?! ??? MOC je to sice povedený, ale - dle mého názoru - to na TOP v žádném případě nestačí. Vidím v tom spoustu snahy a zajímavých momentů. Také si však všímám spousty amatérismu a příliš jednoduchých řešení.
  Mám pocit, že se hodnotitel nechal unést povrchním dojmem, který dělá: 1) vzhled dioramatu, 2) všude to žije, 3) vtipná řešení/ techniky, 4) velikost.
  Já osobně bych tomu vytkl následující: 1) fotky: sebelepší dílo bez kvalitních fotek si TOP nezaslouží. TOP mě má navést ke kvalitnímu tématu a ne k něčemu, co si nemohu ani pořádně prohlédnout. 2) Skála u přístavu: v podstatě kolmá, na prostoru 1 studu udělán rádoby spád; Voda: žeby SNOT technika? super, ovšem vícebarevnou vodu by si jiní nedovolili (modrá světlá a tmavá); celé je to postavené na baseplatech: nepřiléhají mu k nim bricky, je vidět, že povaha celého terénu je předurčena právě použitými baseplaty; opevněná vesnice je umístěná na takovém velkém kvádru o stejné výšce slepeného BURPů a LURPů, vypadá to jako stupeň pyramidy, k přirozenému terénu to má hodně daleko; na fotce 4 si všimněte neumělých schůdek na pyramidu; či půdy, která je přímými liniemi dělena na skalnatou a travnatou plochu; jeskyně je snad vrchol všeho, mezi 3D baseplaty mu zbylo místo, tak proč ho nevyužít a nevytvořit tak naprosto nepřirozenou stáj; a závěrem je pohled na vytilevanou cestu do vesnice, která se tam vůbec nehodí, taková široká dlážděná cesta od jednoho domu u pobřeží, na kterou se jde po tak malých schůdcích.

to artus12: Tvůj MOC se mi líbí a také jsem to sem chtěl původně napsat, než jsem si všiml toho *TOP*, na které jediné reaguji. Mě osobně se nejvíc líbí hromada dřeva na opravu střechy a ten kříž s mečem je skvělý. ;)

Moc ti děkuji za vyčerpávající názor. Beru si z toho ponaučení. TOP si taky osobně myslím, že k tomuhle se nehodí :) Jinak díky všem.

Vlada

Bohužel se svým osobním názorem musím připojit k Siegnordovi, poněvadž označení tohoto MOCu *TOP*kou z mého pohledu jaksi poměrně silně degraduje ostatní tvorby, které si toto označení bezesporu zaslouží. Zde Colonel ztratil objektivtu a soudnost vůči ostatním Castle stavbám. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji.

Když jsem viděl nové téma, označené *TOP*, tak jsem si říkal bezva, opět se podívám na skvělý MOC, ale po shlédnutí prezentace jsem byl zklamán. MOC je pěkné koncepce, určitě si s ním dotyčný dal práci, ale tomuto MOCu chybí nápaditost, elegance a celková uhlazenost, načež ale koncepce tohoto MOCu odpovídá autorově věku.

Focení mobilem je nechvalný nešvar na tomto fóru, každý autor takovýchto fotografií by měl být soudný před nahráním takovýchto špatných snímků na fórum. To už raději žádná prezentace! Výmluvy na rozbitý fotoaparát jsou chabé. Jiný člen z rodiny či přátel takovýmto přístrojem zcela určitě disponuje a nebyl by jistě problém si ho na chvilku od něho vypůjčit.

Většina nešvarů byla tomuto MOCu již vytknuta, mně se vůbec nelíbí ta návaznost terénu na baseplate. Přechod je velice ostrý a tím pádem i nevzhledný. Nábřeží mi vůbec nepřipadá jako nábřeží, či spíše jako čerstvě vybagrovaná podélná šachta. Ale dost konstruktivní kritiky, na MOCu je jistě spousta krásných detailů, které stojí za to pochválit (celkem pěkná střecha chatrče, scéna se žralokem, atd.).

Petronel

Svůj názor k tomuto dílu jsem již vyjádřil, ale opět se sem vracím, jelikož mě stejně jako ostatní zarazilo označení *TOP*. Dílo není tak špatné, ale mezi ty nejlepší (s prominutím) určitě nepatří.

Doufám, že to Colonelovi jen ujelo a že teď neuvidím u každého takového díla toto označení. Ono by to totiž potom nemělo smysl a mohlo se TOP psát rovnou na vše...  ???

Colonel32

Vám to opravdu nepřijde kouzelné?  ::)

Co se dá dělat. Pokud se proti topce vyjádří alespoň jeden člověk, který ji sám má, tak ji smažu.

artus12

Moc všem děkuji za názory. Jak jsem již psal to označení TOP hoooodně zaskočilo i mě, a sám uznám, že oproti stavbám, které TOP mají to moje je jenom jehla v kupce sena. Ale zase Díky C32 za pochvalu :)

linhi

Ano,asi budu ten ,,zlej" ale na TOP to není,ano má to své kouzlo,ano je tu spousta horších věcí,ale aby některé téma dostalo označení TOP,musí to být něco z čeho mě spadne čelist. Tohle má ještě hodně much,tím ti to opravdu nechci nijak pomlouvat,jsem moc rád že někdo konečně staví. Takže teď do mě..... 

Hardegon

Jsou tam zajímavé věci, ale TOP ne. Tak ať to neni jen na linhim, přidávam se k němu.

Nicméně jsem rád, že je tu další stavitel, který hledá inspiraci "na severu".  ;)

Ryxe

MOC zachycuje hojné množství pěkných momentů, ať už se jedná o spravování střechy, kuchání žraloka a vůbec celkově toto dílo bych řadil do kategorie-povedené. I když je terén takový "neučesaný", vcelku se mi líbí, co už ale tolik ne je ta 3D podložka. Jejich použití nemám moc rád, v MOCech mi vetšinou přijdou hodně nepřirozené. Fotky jsou dosti bídné, ale sám s mám s fotodokumentací také problémy, takže přimhouřím oko ;)
Jen tak dál a určitě se brzy dočkáš i té plnězasloužené TOPky 8)

Daniel

Tím nešťastným udělením TOPky se to zvrhlo, že to vypadá na špatné dílo. Naopak, MOC to je povedený a i pár detailů je zdařilých(sice ne na TOP, ale pěkné).
Jen ty nešťastné fotky mi silně připomínají jeden starý "hit" ;D :
http://www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc&feature=related

moiki

je to celkem pěkné, ale jak tu bylo psáno je třeba něco zlepšit, a takový dotaz co se stalo s tvým blogem, že ho nechal smazat

Colonel32

Uživatel moiki se naučí věty začínat velkým písmenem a končit je tečkou. (Ostatní samozřejmě taky)