8864 - Pouštní závod

Založil Měch, 24.05.2011, 20:43:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Náhodou mi vyšli peníze a objevil jsem na internetu skvělou cenu, tak jsem si objednal 8864 - Desert of Destruction. Koupil jsem ho zejména kvůli technic panelům v jedinečné barvě - lime, bílá, zelená. Dále je set plný bílých a lime dílků, které mi nějak učarovaly  ;D .

Info:

Kategorie: World Racers

Rok vydání: 2010

Doporučená cena: 2599,-

Moje cena: 1299,-  ;D

Počet dílků: 925

Počet minifigů: 8 !!

Obsah krabice: 8 sáčků (7 očíslovaných, jeden s panely), samolepky(vypadly z návodu), 3 sešity návodů - 1. na dvě buggyny, zbylé dva na náklaďák.

Důvod ke koupi: skvělá cena, lime panely a tiles, dárek pro holky  ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Měch

V prvním sáčku je 5 minifigů a zelená buggyna. Ta má 2 řidiče , 4 rakety, které se mi nedaří vystřelit a vyměňovací motor který se dá vyměnit za jiný z náklaďáku. Obsahuje také dva unikátní tm. zelené panely.

V sáčku číslo 2 je červený monster truck. U toho musím zmínit funkční řízení. Při vychýlení auta do strany auto zatočí oběma nápravami. Tento systém už se u Lega objevil v nějakém starém Technic setu.
Monster truck má vzadu takový divný předimenzovaný kanón na kuličky (s tím je hodně zábavy), vejdou se do něj až 4 kuličky a hodně se vyskytoval v Bioniclech.
Fotky

Měch

Zbylých 5(6) sáčků a dva návody slouží ke stavbě samotného náklaďáku.

Při stavbě jsem nenarazil na žádné obtížné úseky a zvládla to i moje 8 letá sestra. Sem už patří ony zmiňované unikátní panely. Tahač není téměř ničím zvláštní (pouze 2 bílé technic dílky na bocích), ale zato přívěs se ježí doplňky.

Na dvou točnách se otáčejí projektilové dělo a mechanická ruka, na kterou se dá zavěsit motor. ten se dá vyměnit za motor ze zelené buggyny. V přívěsu jsou dále dvě náhradní pneumatiky bez ráfků, 6 ks miniaturního nářadíčka a láhev na NITRO o rozměrech 3x4 study. Přívěs má také otevírací stěny na každé straně. Pojistka je řešena přes technic gumídek. Na otevřenou stranu přívěsu si může vjet buggyna a panáčci se můžou pustit do oprav :D .

Tady bohužel nemám fotky, páč už byl jsem na to zapomněl  :-\. Možná to sem dám zítra.

Na konci můžete vidět, jak teď vypadá můj pokoj  ;)

Závěrem: set se velmi povedl (soudím podle reakce sester  ;D) a potěšil mě těmi pořád zmiňovanými technic panely.

Klady:
- barva
- unikátní technic panely
- množství minifigů
- množství koleček (20)
- cena
- promakané červené auto
- mnoho typů dílků (ne množství)
- výrazy minifigů (setry se jim smály snad 5 minut)

Zápory:
- oficiální cena
- někoho by mohl zklamat počet dílků za tu cenu

Celkové ohodnocení je 9/10 (kvůli oficiální ceně)
Fotky

Johnysed

opravdu povedená recenze díky ti "palec nahoru"