Otázka na Bricklink predajcov

Založil killco, 13.03.2011, 20:07:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

killco

Tuším sa to tu už niekde spomínalo, ale nejak to neviem nájsť. Aká je asi % návratnost (zárobok) pri rozobratí celých setov do bricklinku? Tiež by ma zaujímalo ako to vyzerá s časovým horizontom návratu vynaložených prostriedkov?

V ČR totiž v poslednej dobe pribudlo kopu BL obchodov ktoré sa vyslovene venujú tejto činnosti, v SR sa však tomu zatial nik nevenuje. Uvažujem totiž o takomto obchode, ale zaujímalo by ma či sa to vôbec oplatí.

Colonel32

Návratnost v ceně závisí na tom, jak draze prodáváš - to si můžeš sám nastavit. Návratnost v čase je pak závislá na cenách, za kterou ty díly prodáváš. Ale pokud by se to nevyplatilo, tak by to nikdo nedělal - nebo skoro nikdo.

votrelec

Ja by som si skor polozil otazku inak. Predajcu na bricklink asi budes robit vo svojom volne.
Zrataj si kolko asi budes travit casu venovanim sa bricklinku. Potom si zrataj kolko by si si zarobil, ak by si ten isty cas venoval dakej robote "na doma", ktoru by si mohol robit (vo svojom obore, resp. ak si taku pracu na doma mozes zohnat)
Ja robim v IT, a velmi silno pochybujem, ze by som cez bricklink zarobil co i len polovicu mozno stvrtinu toho, ako keby som programoval doma po nociach :)

SpCasPi000

No a ďalšia vec je že kto by to u nás kupoval, lebo keď sa pozrieš na to koľko členov má BL z ČR a koľko SR tak je tam veľký nepomer (malo by byť 1:2 teoreticky, ale je 1:4), jedine že by si šiel s cenami dole, ale tým by potom boli nižšie zisky, aj keď návratnosť rýchlejšia. Takisto aktivita ľudí z ČR je omnoho vyššia, u nás je stále aktívnych pár ľudí a tam desiatky (myslím tým počet nákupov ktoré mesačne robia a koľko peňazí sú ochotní/schopní do dielov napr. na stavbu MOCov vraziť). Otázne je koľko ľudí kupujúcich zo zahraničia by ti túto nevýhodu kompenzovalo.
A ako bolo písané vyššie treba rátať s tým že to môže zaberať veľa voľného času, a to myslím teraz v lete bude nevýhoda keď bude vonku pekne. Tipujem že určite viac zarobíš keď ostaneš v práci na nadčase príp. ak máš nejakú prácu na privyrobenie na doma ako predajom na BL.
Ale na druhej strane ak by ťa to bavilo a nešlo by až tak o peniaze tak by to nebol problém  ;)