Race truck 8041

Založil Mishuge, 27.12.2010, 10:20:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mishuge

Ahoj dostal sem k jezisku model 8041 a na netu sem našel ze se to dá udělat i na dálkový ovládání nemá s tím někdo zkušenosti poradil mi co k tomu budu potrebovat připadne návod jak to postavit,prosím? Dekuji

qeatser

Za prvé budeš potrebovať box na baterie, XL alebo M motor, IR recierever, ovládač.
S tým návodom ti asi nepomôžem, skús pozrieť videa na YouTube.
Pravda má len jednu výhodu.Nemusíš si pamätať čo si povedal.;D ;D ;D

Arheonx

Ja som ho mal motorizovaný s M motorom. Nebola to síce veľká rýchlosť ale na doma mi to stačilo. Ak chceš môžem ti sem dať staré fotky.

Mishuge

Na youtube je akorát video jak to jezdí,ale návod zadnem,leda tak. Vynda spoustu dílu a to nechci a mas fotky jak si to dával dohromady prosím te? Nebo jen jak už to mas sestaveny,ale i tak je sem klidně hod, dekuji

tRilobit

Já to motorizoval asi před včerejškem (Dostal jsem 8041+XL Motor, M Motor, IR Přijímač) A v pohodě to jelo...Od XL motoru- 36z.>12z pak na diferenciál, baterky za kabinou, M motor přidán normálně místo tyče na řízení..Ale je potřeba asi tak 20 dílků navíc.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Mishuge

To je teda bezvadné to si musím jako koupit další lego abych to dal dohromady jo to je trosku blby :(

qeatser

Ak to nechces celé prestavovať tak ti radím pripoj M motor miesto toho V8 motora.

Mishuge

Kdyz budu vědet jak tak to klidně cely prestavim ale nechci aby mi zbylí nejaký díly nebo musel použit jiný lego technics jen aby to jezdilo, návod u toho není ani na ofiko stránkach :(

tRilobit

Když ty to myslíš tak. Nejdřív bych si naplánoval kde, a jak budou motory uchyceny aby to nějak fungovalo..Které parts mě z toho zbudou a které budu potřebovat. Pak bych začal stavět podle návodu a prostě přidal "mé plány" :)

Leko

tak tiez popracuj na prevode riadenia, ked narves ten M motorcek priamo na tyc bez spomalovacieho prevodu tak to bude zle ovladatelne a po minute budes mat chut to nakopat  >:D

Mishuge

aha no já zas tak daleko se stavěním lega technics nejsem , tohle je můj první model, proto sem se ptal na trošku podrobnější návod, nebo třeba poslat model který je podobný abych se jím řídil.

(jinak všechny díly z lega technics, jedno z jakýho roku  jdou k sobe přidávat že? )

qeatser

Citace od: Mishuge kdy 28.12.2010, 10:11:52
(jinak všechny díly z lega technics, jedno z jakýho roku  jdou k sobe přidávat že? )

Áno to idú.

Mishuge

děkuji :) myslel sem si to ale je lepší se i tak zeptat, člověk nikdy neví  ;)

Arheonx

Toto je moja varianta. To bočenie som upravil. Nie sú na ňom prevody tak by si to mohol zvládnuť. Snažil som sa pridať čo najmenej dielikov.

Fairytale

Ten pohon udělej nějak jinak 8z na 12z určitě ti to přezkakuje (máš tam vůli a to není dobře)

Arheonx

Nič nepreskakuje. Nemá to veľkú rýchlosť.

Mishuge

Díky za rady , chtěl bych ho trošku víc upravit když už se s tím budu sr...á....t :) chtěl bych k tomu ještě udělat přívěs a kdyby se podařili udělat i třeba odpružený kola, nebo brzdy (pokud by to nebylo moc a zbytečně složitý pro takový autíčko )
Koupil sem http://technic.lego.com/en-us/Products/default.aspx#8264 s čehož by se dalo ledasco použít - případně dokoupit něco jinýho ) a hlavně co znamenají ty
8z na 12z atd? děkuji

mind storm

8z na 12z znamená 8 zubov na 12 zubov (8zubé oz. koliesko na 12zubé oz. koliesko)  ;)

Mishuge

aha dekuji za vysvetleni a sou u toho nějaký pravidla co se hodí k čemu, aby to fungovalo , nepřeskakovalo a vyuzilo se to nejvic?

mind storm

jedno pravidlo viem: 12z a 12z sa nekombinuje (skúšal som a nevychádzajú tam diery na liftarmoch)
a pokiaľ ti môžem poradiť, tak do diferenciálov dávaj 14z bevely, sú odolnejšie ako 12z bevely.

Mishuge

Tak ten IR přijímač je docela drahej vše kolem pěti kila a s ciziny se mi to samotnýmu nevyplatí achjo :(

Moon

na aukru je ted o trochu levněji: http://deti.aukro.cz/item1390649273_lego_technic_ir_receiver_8884.html a taky ten prodejce tam má i ostatní PF prvky.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Mishuge

já vím na to sem koukal celkem drahy no :(

tRilobit

Levněj to v CZ, SK neseženeš..aspoň myslím.

Mishuge

hmm tak leda to sehnat nekde pres ebay no :(