(vlastní) Dump Truck

Založil Plutoone, 25.08.2010, 20:36:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
po delší době (přes léto se mi moc stavět nechce) jsem se vrátil ke kostičkám. Vznikl z toho náklaďák do lomu. Pro pohon slouží 2 XL motory, 1 M na zatáčení a 1 M na pohon 2 LA jenž sklápějí korbu. Dále obsahuje 3 sady PF světel a to celé napájí 2 BB. Jeden pro motory a jeden pro světla. Korba jak už je možná u mě zvykem je kvůli nedostatku vhodných kostek dělána z papíru.

No nebudu to natahovat tady je http://www.youtube.com/watch?v=LxRk8YyYOtc

Fairytale

Mě se to líbí i když nejsem zrovna obdivovatel takých mamutích strojů.

tRilobit

Dobrý truck, jen by mi k němu víc sedělo lámání než otáčení př. kol.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

Fairytale

Citace od: GriPeR kdy 25.08.2010, 21:20:12
Dobrý truck, jen by mi k němu víc sedělo lámání než otáčení př. kol.

No ale už by to nebyl truck podle předlohy.

grohl

Jak už jsi psal, korbu bych si představoval pokrytou panely a trošku bych doladil barvy. Jinak se mi sklápěčka líbí.

Plutoone

Citace od: grohl kdy 26.08.2010, 00:00:17
Jak už jsi psal, korbu bych si představoval pokrytou panely a trošku bych doladil barvy. Jinak se mi sklápěčka líbí.
Díky, jednu výhodu papírová korba přeci jen má. Je lehká a hladká. Ještě kdybys mohl blíže specifikovat to dolazení barev. Zkusil bych s tím něco udělat.  :)

alladjex

Pro mě fakt hezký truck. Korba z papíru mi přijde fajn. Přijde mi pěkně propojená s lego dílky. (Ženský nohy ve videu sou vtipný. Co si tak tvoje přítelkyně říká, když točíš tyhle videa? ;] )

Plutoone

Citace od: alladjex kdy 26.08.2010, 11:40:44
Pro mě fakt hezký truck. Korba z papíru mi přijde fajn. Přijde mi pěkně propojená s lego dílky. (Ženský nohy ve videu sou vtipný. Co si tak tvoje přítelkyně říká, když točíš tyhle videa? ;] )
Čekal jsem, kdo si toho všimne. Co by? Dostala vynadáno, že se tam motá;D

grohl

Jsou to spíš jen drobnosti, ale vpředu na korbě je tam spolu s černou a žlutou zcela zbytečně světle šedý konektor . Vyměnil bych ho za jednu z výše zmiňovaných barev a kabina by asi potřebovala trošku oživit, protože v konstrukci vozu zaniká. Stačilo by třeba jen žluté olemování.

Plutoone

Citace od: grohl kdy 26.08.2010, 16:52:51
Jsou to spíš jen drobnosti, ale vpředu na korbě je tam spolu s černou a žlutou zcela zbytečně světle šedý konektor . Vyměnil bych ho za jednu z výše zmiňovaných barev a kabina by asi potřebovala trošku oživit, protože v konstrukci vozu zaniká. Stačilo by třeba jen žluté olemování.
OK, vyzkouším a nafotím.

Plutoone

No tak jsem to přestavěl a o5 vám musím dát za pravdu. je to lepší, tedy alespoň podle mě. Na levou stranu jsem ještě přidal světla signalizující přeložení. (v mém případě jde samozřejmě jen o imitaci) pro porovnání dávám foto původní verze (ta s nákladem)

Tomik

Pěkná prácička, to musím uznat. Řekl bych, že celkem věrně kopíruje předlohu, zvlášť oceňuju zadní tupláky - dávaj tomu ten správnej monstrózní rozměr. Díky změně barev navíc vylezla kabina z černé díry. :) Ohledně korby - myslím, že to je vtipné a šikovné řešení.

P.S. Koukám, že ti nový bagr ještě funguje (zvedá rameno). Zaznamenal jsi také obdobné problémy s funkčností bagru jako spousta dalších?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

hadato

Vypadá to hezky, ale s těmi tupláky souhlasit nemůžu, přijde mi to prostě strašně široké, jinak je to pěkná práce, úprava barev tomu hodně pomohla.

otaznik

Citace od: hadato kdy 26.08.2010, 21:20:36
Vypadá to hezky, ale s těmi tupláky souhlasit nemůžu, přijde mi to prostě strašně široké,
http://www.vsgrafx.com/3d/3d_cat797/3d_cat797_back.html

hadato

Vím, že v originále jsou, ale celkově ta lego kola jsou široká, a prostě mi to nesedí, jak to přečnívá z obrysu auta.

Plutoone

Citace od: Tomik kdy 26.08.2010, 20:44:56
Pěkná prácička, to musím uznat. Řekl bych, že celkem věrně kopíruje předlohu, zvlášť oceňuju zadní tupláky - dávaj tomu ten správnej monstrózní rozměr. Díky změně barev navíc vylezla kabina z černé díry. :) Ohledně korby - myslím, že to je vtipné a šikovné řešení.

P.S. Koukám, že ti nový bagr ještě funguje (zvedá rameno). Zaznamenal jsi také obdobné problémy s funkčností bagru jako spousta dalších?

Díky, jak píši v jiném tématu (rada k setu 8043) já mam zvedání ramene upravené a excavátor mi až na pojezd funguje perfektně.

grohl

Pár detailů a hned to prokouklo. Super.

Shmade

Mě jediný co tam nesedí je ta korba, chtělo by jí to celou naklopit dopředu, aby hořejšek byl vodorovně a spodek se dozadu zvedal, pak už by to bylo bez výtek. :)

Plutoone

Citace od: Shmade kdy 27.08.2010, 16:29:16
Mě jediný co tam nesedí je ta korba, chtělo by jí to celou naklopit dopředu, aby hořejšek byl vodorovně a spodek se dozadu zvedal, pak už by to bylo bez výtek. :)
Nad tímhle jsem hrozně dlouho laboroval. Jenže níže se mi to nepovedlo dostat kvůli LA a jejich náhonu. Ale přesně vím kam míříš.

Pieters

super, libí se mi to.

a uveze to víc než burizóny?  ;D ;D ;D ;D

Plutoone

Určitě by uvezl i víc. Otázka je, jestli by to pořídil vyklopit. Burizony mi na tohle přišly ideální.

Gouranga

Citace od: otaznik kdy 26.08.2010, 23:32:13
Vypadá to hezky, ale s těmi tupláky souhlasit nemůžu, přijde mi to prostě strašně široké,
To víko od ponorky mezi koly vypadá, že skrývá diferenciál. Přitom jsem slyšel, že tahle monstra mají diesel-elektrický pohon s motory přímo v kolech. Model se mi líbí, nejdřív se mi taky nezdály ty tupláky, ale fotka mě přesvědčila.

MeNadruhou

Citace od: Gouranga kdy 06.10.2010, 11:35:43
Citace od: otaznik kdy 26.08.2010, 23:32:13
To víko od ponorky mezi koly vypadá, že skrývá diferenciál. Přitom jsem slyšel, že tahle monstra mají diesel-elektrický pohon s motory přímo v kolech. Model se mi líbí, nejdřív se mi taky nezdály ty tupláky, ale fotka mě přesvědčila.

Já mám za to, že tam je obr planetová převodovka a diferenciál . |Co vím jistě. tak přední kola jsou hnaná hydrostaticky.

Jinak model je to mooc pěkný, jen ta kabina žlutá si myslím že dost "řve", že by to chtělo něco "mezi" tou černou a tou žlutou .

Až budeš rozdělávat, prosím nafoť to jako instrukce na BS, taky bych si takový vozítko rád postavil ;)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Bohužel je už rozebráno.  8)