(Cizí) Velmi realistický dům

Založil Robbed, 29.09.2010, 12:02:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Luky1987

Předběhl jsi mě ;)
Na MOCpages je obrázků více, ale nějak jim dnes nefungují stránky...
Některé detaily jsou neskutečné, například vylomené dveře...
Barák je to vskutku monstrózní.

Anatyt

Hustý hukot!  :o :o :o
Tie tehly dolu sú ako spravené?

Drakyr

Fakt hustýýýýý :o :o :o :o.Netušil jsem, že s Legem se dá tak brutálně stavět :o :o :o :o

Colonel32

škoda že tohle nepostavil někdo z české komunity  :-\

Luky1987

Tak stavitelé, kteří by to dokázali, zde jsou, ale tohle je hlavně o nápadu a množství dílů, je jich v tom myslím více než deset tisíc, a prakticky všechny jedné barvy, čili i finanční stránka věci zajímavá...

Robbed

Citace od: Anatyt kdy 29.09.2010, 12:27:17
Tie tehly dolu sú ako spravené?
Buď Slope 33 3 x 4 a nebo Tile, Modified 4 x 4 with Studs on Edge. Spíš bych řekl, že jsou to ty tiles.

MOCpages mi taky nefungují. Kdo se chce podívat na další obrázky (aspoň náhledy), tak zadejte do googlu "Two Story with Basement" mocpages.com - hned první odkaz, ale místo samotného odkazu klikněte na 'Archiv'.

Daniel

Sice mám radši stavby v minifig měřítku, ale tohle je opravdu super a dechberoucí dílo - jako opravdové!!! Dík za odkázek ;)

A bez urážky - nevím kdo tady z nás by něco takového postavil i kdyby ty kostky měl. Je tu spousta výbornejch stavitelů, ale úplně jinejch věcí...

Igorus

Tak tohle opravdu dost dobré! Netradiční měřítko (přijde mi to jako "Legolandovské") dává možnost vyřádit se, co se detailů týká. Je jich tam dost, ale co mne chytlo u srdéčka, je ta částečná sněhová pokrývka. Palec nahoru!

matny

Fenomenálne vystihnutá atmosféra opusteného domu prirovnávaná k dielu "The Fall of the House of Usher"od Edgar Allan Poe.
Autentický nádych tomu dodáva patina opotrebovaných dielov.

Shmade

Opravdu povedené, co mě dostalo ještě víc je to, že tenhle výtvor postavil člověk, který opustil "dark age" teprve před necelými třemi měsíci, a je to jeho první moc!!!   :o

grohl

Neskutečné. Slintám nad každým detailem.

Ryxe

Nemám slov! Nádherně vystihnutá, řekl bych až lehce hororová atmosféra. Dokonale vymyšlený každý detail. Musím říci, že to je nejrealističtěji vyhlížející MOC, který jsem kdy viděl :o

Matošo

Těžko tomu co vytknout, zíral jsem na to s otevřenou pusou asi 3 minuty (to je hodně) ...

Micho

Asi budem mierne povedaný "zvláštny". Je to veľmi dobre prepracované, mne sa to však nepáči. Je to priveľmi smutné, akoby dom ktorý vyhorel ... Tie kocky majú zvláštne odtiene, buď to upravil nejakým grafickým programom alebo ...  ::)

Aby to bolo úplne jasné, na druhej strane je to fakt ukážka toho, že z Lega sa dá snáď vytvoriť hocičo. Musím uznať, že chlapík to urobil veľmi reálne, ovšem ako dielo z Lega sa mi to nepáči.  :(

Sprievodný text je však pekne spracovaný, vytvára umelecký dojem ... (ako som pochopil aj s pomocou prekladača).

AdamKo

:o :o :o Všechno o tomto moc moc  MOCném MOCu snad již bylo řečeno...

Ale přesto: Ten neskutečný výtvor mě naprosto ohromil - neskutečnou chladností a osamělou velikostí,  i úplně novým rozměrem ve stavění - nepřímým vyjádřením nálady... Dostala mě i ta vnitřní stěna s krbem (či co to je?) s klenbou...

Pro domácí stavitele: Zima je na krku, lugbulk se blíží... inspirací se vám může stát třeba nějaké odepsané hradlo poblíž nádraží. Třeba to v černovírské stavědlo (Pražské zhlaví žst Olomouc) vypadá po nájezdech všech možných pochybných existencí a sběratelů všeho lesklého úplně stejně (a nebude jediné :-X).

Marty713

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 29.09.2010, 14:11:43A bez urážky - nevím kdo tady z nás by něco takového postavil i kdyby ty kostky měl. Je tu spousta výbornejch stavitelů, ale úplně jinejch věcí...

Souhlasím, tohle je úplně jiné pojetí a úplně jiný smysl pro kompozici a vnímání detailů a jejich realizace, než jak to tu děláme my.

Prostě skvost. Připomnělo mi to poslední kapitolu z knihy Marťanská kronika od Raye Bradburyho. Přesně ono. 8)

hobby

Podobně jako Micho, chci se nad touhle stavbou (a podobnými takto vymakanými) zamyslet z jiného úhlu pohledu.
Nevím, jaká byla motivace pro tuhle stavbu, jestli nemá ještě jiný účel, než jen demonstraci šikovnosti a umu.
Samozřejmě, že ta stavba je ohromující. Ten borec na tom musel strávit plno hodin a dal do toho plno peněz. Jenže,  vždycky mě potom napadne, co bude následovat dál a hned si to představuju - je to kruté a nespravedlivé: Po nějaké době (a mnoha pochvalách) se nutně tohle úžasné dílo okouká jako všechno. Bude překážet, sedat na to prach a bude rozebráno. Což je "zrada", kterou si člověk nerad připouští. Říkám si, zda má potom smysl tahle nesmírná práce, když vývoj nutně dospěje do stadia, které popisuji.
Už zde o tom taky byla řeč. Já se tomuto scénáři snažím programově vyhýbat.
To ale nic nemění na tom, že tohoto borce uznávám.   
PS: pokud je toto dílo určené do Legolandu či jinam, pak tahle moje úvaha je samozřejmě bezpředmětná.

Luky1987

No to je ale depresivní příspěvek, pokud bych takhle uvažoval, tak asi nemá cenu něco z Lega vůbec stavět, nebo proč vůbec žít ;)
Mě nejvíce baví vlastní vymýšlení a realizace, pak jen udělám cvak cvak a kostky jsou zpět do krabiček.
Lego je vlastně jen o šikovnosti, umu a fantazii, to tehle člověk ovládá dokonale.

Anatyt

Ja osobne na tom, že sa to musí znova rozobrať nevidím nič zlé. Veď LEGO je od toho, aby sa stavalo a rozoberalo. Nie je k nemu prikladané lepidlo, aby si človek tie dieliky zlepil dokopy. Proste si ten dom nafotil, odprezentoval, možno zdokumentoval do návodu a rozobral. Môže si ho kedykoľvek znovu postaviť. A medzitým si z tých kociek môže postaviť zas úplne inú stavbu. A to považujem za naprosto normálne, že sa takéto stavby po čase rozoberú. Veď to je LEGO a nie modelárastvo.

Hardegon

To hobby:

Jsou dvě možnosti, proč to rozebrat. Buď (jak zmiňuješ) to zaclání, nebo máš s použitým "materiálem" další plány a potom ti to neni líto zbořit. Snažím se vždy o to druhé a rozebírání věcí, které mi zabrali mnoho času, mi ani nevadí.

Marty713

Já, teda jestli to někoho zajímá, mám takhle:

Na Legu mě baví nejvíc samotná stavba.. pokud se mi hodně daří, už při dokončování si říkám.. sakra, to je tak pěkný, že to asi nikdy nerozbourám, to by byla škoda (ne, že bych chválil sám sebe, jen tím chci říct, že se mi většinou podařilo postavit přesně to, co jsem měl v hlavě, což stavitele uspokojí), takže to nechám ňákou dobu ve vitríně, jenže po čase se to stejně okouká, a tak to (pokud to mám velice dobře zdokumentované - popř. udělám i jakýsi návod, třeba jako v případě Panthera) v 90% případů z důvodu nějakého dalšího lepšího projektu, rozbourám, zničím, roztřídím! a neni mi to líto.

Ale chtěl bych opravdu ještě jednou vypíchnout tu nutnost, mít model velice dobře zdokumentovaný. Pokud mám detailní fotky mého modelu, které kvalitně prezentují všechny myšlenky a nápady, na kterých model stál, je to, jako bych ho měl pořád postavený.

Alespoň takhle to vnímám já. Jinak ještě k té modelařině... je to stejné, jen to pak nemůžete rozbourat a postavit z toho něco jiného, což nevím jestli není spíš nevýhoda, ale na druhou stranu, dobře a kvalitně zdokumentovat složitější model je těžké, každý model je jako umělecké dílo, fotky vám nic neřeknou, Lego je jen kombinací dílů, které jsou všem známy - resp. MOC jde zrekonstruovat (alespoň zčásti), dioráma, na který děláte 5 let, jde těžko... :)

Ondra

Mrzí mě akorát malé rozlišení fotky a jednom jedna fotka.Z těchto důvodů je pro mě plno detailů nejasných včetně velikostních poměrů dílů, kdy nelze zjistit z čeho to je udělané.

Už od začátku na mě tahle fotka působila uměle a nebál bych se říct, že je samotná stavba upravovaná ve photoshopu nebo z části uměle vytvořená v počítači.Je mi to opravud divné, když se každý hned chlubí stovkou fotek a na takovou stavbu je fotka jenom jedna a ješte k tomu neprůkazná.