Čtečka čárových kódů minifigů 2. série pro Windows Mobile

Založil Miketuk, 29.08.2010, 19:01:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miketuk

Připravuji se na lov minifigurek 2. série, tak jsem na internetu hledal, zda neexistuje nějaký software do mobilu, pro usnadnění rozpoznání kódů. Nalezl jsem program Barcorama, ten umožňuje rozeznat kódy pomocí foťáku v mobilu a poté na internetu vyhledá zboží, kterému čárový kód odpovídá. To mi přijde nepraktické, protože mobilní internet není nejlevnější a wifi nemusí být vždy k dispozici. Tak jsem se s ním trochu pohrál a udělal jsem verzi offline. Teď pracuje na principu, že foťákem snímá kód a poté dle jeho čísla vyhledá v paměti mobilu obrázek s odpovídajícím čárovým kódem, kde je napsaný i název minifiga.

Postup:
1, Stáhnout program Barcorama na výše uvedeném odkazu
2, Nainstalovat v mobilu
3, Stáhnout tento archív, rozbalit v počítači
4, Ze složky, kterou jste právě stáhli, zkopírujte složku 2S do mobilu
5, V počítači otevřete soubor settings (též ze stažené složky) a dole je kolonka RUN=, do té napište cestu ke složce s kódy, celá cesta by měla končit: \2s\!###!.bmp
6, Soubor settings zkopírujte do složky v mobilu, kam jste nainstalovali program Barcorama, nechte původní přepsat
7, Spusťte Barcorama
8a, Poté zmáčkněte tlačítko "Start", spustí se foťák, kód vyfoťte co nejčistěji, pokud bude rozmazaný, program ho nerozpozná.
8b, Zmáčkněte tlačítko "More", poté "Settings" a zaškrtněte kolonku "Live Scanning" a "Auto Focusing", poté tlačítko "Main" a zase "Start", foťák začně rozpoznávat kódy bez nutnosti uložení fotografie.
9, Pokud program rozpozná kód, zeptá se zda může otevřít ext. program, klikněte na Ano, otevře se obrázek s odpovídajícím minifigem.


Testováno na HTC TyTN II s dotykovým displejem a WM 6.0

Doufám, že se program bude alespoň někomu hodit. Sám jsem to zatím nezkoušel na pytlíčkách s minifigem, ale na vytisknutých kódech z internetu. Plně funkční.

Jarmila

Dnes jsem lovila v hračkárně na Smíchově pajduláky z nové série. 10 pytlíků = 10 různých pajduláků. A bez čtečky. Stačilo mi k tomu porovnat 5 čar počítáno z pravé strany. Kombinace tenkých, tlustých čar a mezer mezi tím je dobře rozeznatelná. Bohužel tam mají na pultě málo místa, takže jsem tam jaksi překážela. Zbývajících 6 minifigů :-) hodlám ulovit u nás POMPU v Příbrami.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Miketuk

Tak se to vyplatí spíše těm, kteří chtějí více kusů od jednoho druhu. Dnes jsem vyzkoušel a plně funkční i na pytlíkách!

hero219

moj brat si kupil jedneho a presne vedel co to je lebo si to ohmatal a nebola to ziadna veda :-\