Chybějící a jiné dílky v setech

Založil Raistlin M, 05.12.2005, 00:02:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Raistlin M

Tak už zase se mi dnes stalo, že jsem v setu (tentokráte http://guide.lugnet.com/set/7239 ) měl jinou barvu dílku, než, jaká je v návodu i na obrázku. ( technic axle http://www.peeron.com/inv/parts/3705 měl být černý a je tam šedý)
Llevelyn dokonce dva dílky v setu http://guide.lugnet.com/set/7419 chybí (http://www.peeron.com/inv/parts/3581).

Stává se to i vám ostatním?
Dá se to nějak řešit, nebo je to prostě smůla?

rdk

Spíš si někde zaměnil při stavbě černý a tmavě šedý dílek. V návodech se ty barvy špatně rozeznávají...

Pokud dílky chybějí, objednej si je přes Lego Service, oni ti je pošlou.

Raistlin M

V celém setu jsou ty axle jen dva :(

A to mi budou věšit, že mi to fakt chybí? :o ;)

rdk

Citace od: Raistlin M kdy 05.12.2005, 00:19:56
A to mi budou věšit, že mi to fakt chybí? :o ;)

Budou. Dokonce ti to pošlou grátis. 8)

Lomax

Citace od: rdk kdy 05.12.2005, 00:17:03
Pokud dílky chybějí, objednej si je přes Lego Service, oni ti je pošlou.

Objednej si je i pokud jsou jiné, nejen když chybí. Mám osobní zkušenost, viz
7034 Pozorovací vůz - Chybné dílky.
Tehdy jsem z toho byl taky na větvi, ;) teď už vím, že je to vlastně pozitivní věc, protože po vyplnění tohoto formuláře a po pár dnech budeš mít ty dnes "chybné" dílky už jen jako dílky navíc;D
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

Jindroush

Citace od: rdk kdy 05.12.2005, 00:17:03
Spíš si někde zaměnil při stavbě černý a tmavě šedý dílek.

No to nevím... Technic Axle 4 v šedý? IMO nemožné, buď má Axle 3 nebo Axle 5, ty se v šedé (mdstone) běžně dělají.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Raistlin M

Tak tady důkaz, aby Jindroush věřil :)

Návod, kde je barva. Použití jednoho Axle. Porovnání druhého na Technic návodu.

Mates

Tak máš alespoň doma raritku >:D ;D ;)

I mě se několikrát stalo (stejně jako Lomaxovi), že jsem měl v MISB setu jiný dílek, také jsem kontaktoval LT a myslím, že do 3 týdnů byla doma obálka od Lega 8)

Jindroush

Citace od: Raistlin M kdy 05.12.2005, 08:36:48
Tak tady důkaz, aby Jindroush věřil :)

Návod, kde je barva. Použití jednoho Axle. Porovnání druhého na Technic návodu.

Předpokládám, že se jedná o novou šedou...

I tak to nechápu, bylo to vymyšlený tak, že jen lichý délky jsou šedý...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Raistlin M

Jj....nová šedá. Už tak vcelku nepěkná barva ten hasičskej vůz ještě przní. Asi si to zaměním už jen tak pro výstavku na chvilku za černý ze zásob.
Zkusim napsat na ten LegoService. Uvidim, co mi pošlou, neboť budu reklamovat rovnou 3 sety. (v tom bundle s jeřábama a bagrem atd. jsem měl mít v jednom setu "tan" dílek a byl tam také takto nově šedý)

otaznik

Citace od: Raistlin M kdy 05.12.2005, 09:49:10
Jj....nová šedá. Už tak vcelku nepěkná barva ten hasičskej vůz ještě przní. Asi si to zaměním už jen tak pro výstavku na chvilku za černý ze zásob.
Zkusim napsat na ten LegoService. Uvidim, co mi pošlou, neboť budu reklamovat rovnou 3 sety. (v tom bundle s jeřábama a bagrem atd. jsem měl mít v jednom setu "tan" dílek a byl tam také takto nově šedý)

Hm, divný, všechny tyhle sety mám a neměl jsem žádný problém, že by v návodu bylo něco špatně. To je divný, že by to bylo hned u tolika setů najednou u jednoho člověka, ne?

Colonel32

muzes to sice reklamovat najednou, ale prijdou ti do kazdeho setu zvlast... jsem nekomu reklamoval chybejici dilky v 10020 a 10133 (super Chief a BNSF) a nepovedlo se mi tu objednavku spojit do jednoho, takze super chief prisel ve stredu a BNSF ve ctvrtek...

jestli vam chybi dily ve trech setech, tak si klidne muzete zahrat "posbirej je vsechny"

Woyta

Jak dlouho jim obvykle trva reakce?
Pred vanoci jsem si kupoval2x 8259 a v jednom chyybel jeden dilek pasu.
Behem svatku jsem jim vyplnil formular a zatim zadna reakce.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

tazzy

Dilky jsem takto reklamoval trikrat a vzdycky dosly tak max. do dvou tydnu.

killco

Na vianoce moji rodičia synovi kúpili 7746 a bola v nom poškodená (zlý odliatok) plate 4x8. Reklamoval som to na lego.com a dvoch týždňov prišla nová.

Villa Legina

Firma Lego si veľmi dobre eviduje reklamácie, má na to vymedzený limit.

Štatisticky má vypočítanú toleranciu na možné chyby v setoch, pokiaľ by niekto ale stále a často reklamoval, že mu niečo v setoch chýba, už je podozrenie, že absenciu dielikov len finguje.

Čiže paušálne má Lego pre všetky krajiny limit na reklamácie, samozrejme s miernymi odchýlkami. Pokiaľ by z jednej oblasti chodilo príliš veľa reklamácií plošne by to nezodpovedalo štatistickému priemeru a to neviem ako firma rieši (ak sa také niečo deje). Ale pravdepodobne to strpí.

Na druhej strane je celkom možné, že jeden človek nájde vo viacerých  kúpených setoch chyby, hlavne keď sa jedná o diel rovnakého druhu a z tej istej série.

Jediné pozitívum z tohto servisu pre Lego vyplýva jedine, že si pestuje dobré meno v segmente ako starostlivosť o zákazníka, a na druhej strane im to pomáha identifikovať problémy a chyby pri výrobe a robiť opatrenia na skvalitnenie výrobného procesu.

Každopádne tento servis je započítaný do kalkulácie firmy, nič nie je zadarmo, takže tie náklady sa odzrkadlia v cenových kalkuláciách setov a dielikov,  ktoré Lego predáva, a ktoré nakoniec aj tak zaplatí zákazník

otaznik

Silně pochybuji, že by někomu odmítli uznat reklamaci kvůli tomu, že z dané země, či případně přímo od daného člověka, už bylo reklamací "nad limit".
Naopak, pro TLC je to, podle mého, skvělá reklama a PR.

Villa Legina

Citace od: otaznik kdy 22.02.2010, 22:56:05
Silně pochybuji, že by někomu odmítli uznat reklamaci kvůli tomu, že z dané země, či případně přímo od daného člověka, už bylo reklamací "nad limit".
Naopak, pro TLC je to, podle mého, skvělá reklama a PR.
milý otaznik, možno som sa zle vyjadrila, a preto si nepochopil čo som mala na mysli.

Tak ako v nemocniciach majú svoje štatistiky koľko úmrtí alebo operácií čo sa nevydarí je ešte únosných, a koľko úmrtí či "nezdarov" už spôsobuje minimálne podozrenie, že niečo nie je v poriadku, že starostlivosť je buď zanedbaná alebo zdravotníci fušujú, tak ako existujú štatistiky o priemernom prospechu žiakov v triedach a keď sa tento vymyká priemeru, už sa začnú tam vyššie zaujímať, či nie je problém napr. v prístupe učiteľa, či vo výuke a pod., tak isto ako zamestnávateľ si sleduje, ako často mu chodia zamestnanci na PN, tak ako bežný obchodný dom ráta s istým počtom krádeží, tak aj firma LEGO má štatistiky o tom aká je chybovosť vo výrobe a takisto majú predstavu o tom, koľko reklamácii je skutočne opodstatnených.

Ja len opakujem, že ak túto službu ľudia budú zneužívať, a to vo veľkom, (pozor na zlú povesť!) je predpoklad, že firma Lego svoj Customer Service sprísni, alebo skôr, že tieto náklady budú ešte markantnejšie v celkových nákladoch, čo samozrejme, bude platiť zase len zákazník v podobe drahších setov v obchodoch.
To nie je len o dielikoch, to je o pracovníkoch Customer centra ktorých treba platiť, logistika okolo toho, poštové náklady atď atď.

A jasne som povedala, že si myslím, že LEGO to asi strpí (veď prečo nie, nadhodia si cenu inde), a nie že to odmietnu poslať tak ako si mi to podsunul Ty.

MeNadruhou

Musím říct že reklamace fungují bezchybně. na falešnou reklamaci se přijde snadno. pokud je něco chyboveho, tak to většinou není jen u jednoho, a pokud někdo žebrá o dílky tak si to evidují, a statistika to většinou prokáže.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Miketuk

Dnes při rozebírání 7947 do BL, jsem narazil nejspíše na výrobní vadu. V celém setu jsou 4ks Brick, arch 1x6 v černé barvě. Já mám 3ks jinak vyrobené, oblouk nezačíná hned na kraji, ale kousek nad tím. Přikládám fotku k porovnání. Co myslíte, vada nebo je to schválně?

Hardegon

Citace od: Miketuk kdy 28.07.2010, 15:47:15
Dnes při rozebírání 7947 do BL, jsem narazil nejspíše na výrobní vadu. V celém setu jsou 4ks Brick, arch 1x6 v černé barvě. Já mám 3ks jinak vyrobené, oblouk nezačíná hned na kraji, ale kousek nad tím. Přikládám fotku k porovnání. Co myslíte, vada nebo je to schválně?

Tohle jsem při stavění přehlédl.  :o Oni asi vážně změnili dílky. Mam taky jen 3.

Miketuk

Musím řict, že mně se víc líbí ten novej, ale nechápu, proč tam nedali 4 stejný.

Hardegon

Je toho víc v Kingdoms. Třeba nechápu, proč někde dávají kopí v barvě Black a někde v Pearl Dark Gray.  ???

Miketuk

Ano, to samé s halapartnami. Další věc co nechápu, je proč do setu 7950 cpou rytíře s touto helmou. Také ti přijdou PLG meče tmavší, než ty co se dělali do teď? Jinak se mi Kingdoms líbí, další povedená řada.

linhi

Citace od: Miketuk kdy 28.07.2010, 15:47:15

Ano,také jsem u všech setů měl vždy nějaké tyhle oblouky,čekám spíše že je to nějaká nová forma....