Vyuzivanie nabijatelnych alkalickych baterii v BB (nizsia vaha)

Založil Leko, 08.12.2010, 10:34:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Leko

Zdravím chem sa podelit s mojim riesenim napajania power functions klasickymi alkalickymi drahymi bateriami DURACEL ktore ale nevyhodite ale opatovne mozte nabit a to az 15-20x ako udava vyrobca nabijacky EVOLVE ECO power charger Nabíječka - regenerátor jednorázových bateríi (alkalických) a dobíječka akumulátorů (Ni-MH, Ni-Cd) stoji 23euro a z mojich skusenosti Duracel baterie su asi najvhodnejsie uz som ich minimalne nabil 15x a stale mi ich ta nabijacka nabije na 1,6V-+ zvladnu frcat na 2x XL motor a 2x M motor +2x led svetla cca 20-30minut takto si nachystam 2-3 serie baterii a o dlhu zabavu mam postarane urcite sa oplati ta nabijacka peniaze sa vam rychlo vratia ako by ste kupovali nove baterie sledujem si voltaz podporuje AA a AAA baterie

Tu ju mate:

http://www.alza.sk/baterie-a-nabijanie/nabijacky/pre-tuzkove-baterie/evolve-ecocharger-d177924.htm

Moon

NO, hele v tomhle jsem skeptik, jednorázové suché články by měly být jednorázové. Ale podle computeru(časopis o PC)to funguje, ale pouze u některých baterií, a navíc u pomalu vybitých neni šance, prostě to neni nabíječka, ale spíše vzpamatovávačka pro alkalické baterie. Jsou samozřejmě lehčí oproti nabíjecím Ni-Cd atd...  Já používám nabíjecí - zatím se to k nám do rodiny nedostalo. A kupovat baterie? to leda tak jednou za půl roku ;D nové nabíjecí ;D
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Cavelon

Citace od: Moon kdy 08.12.2010, 14:40:03
u pomalu vybitých neni šance

Takže sa to hodí iba na batérky, ktoré boli rýchlo vybité?

Moon

Citace od: Cavelon kdy 08.12.2010, 15:24:04
Citace od: Moon kdy 08.12.2010, 14:40:03
u pomalu vybitých neni šance

Takže sa to hodí iba na batérky, ktoré boli rýchlo vybité?
JJ, ono je to vlastně jen oživí, nenabije. například baterky z ovládání na TV tam ani nedávej neni u nich šance.
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Anatyt

Nebola škoda toto téma aj zakladať, kvôli takej blbosti?

Micho

Citace od: Anatyt kdy 08.12.2010, 16:19:56
Nebola škoda toto téma aj zakladať, kvôli takej blbosti?

Mňa to celkom zaujalo. Doma mám síce pár desiatok dobíjateľných batérií, netušil som, že obyčajné sa dajú tiež oživiť (s uvedenými podmienkami).  ;)

O tom sa rád dozviem viacej. ;)

Leko

vďaka integrovanému mikroprocesora aktivujícímu chemické procesy a znovuobnovujícímu napätie a kapacitu batérie vyrobca sa chvali ze ako jediny ma na to patent.. samozrejme baterku z hodin tam nenabijete ale ja som si dobil aj z lego dialkoveho ovladaca ked som si odmeral ze mali AAA 1.48V tak som ich s5 dobil na 1.6V a ja nemam ziadny problem s kapacitou takychto baterii napr na fotaku mi vydrzia pomerne rovnako dlho ako keby ze kupim nove a to aj po 6x nabiti

Cavelon

Zrejme má na to vplyv viacero faktorov - chemické zloženie baterky, jej kvalita, v akom spotrebiči je využívaná, vybíjací a nabíjací prúd, napätie, kapacita atď. Chcelo by to nejaké seriózne merania. Ale nemyslím si, že to musí byť nevyhnutne blbosť.

Leko

napriklad som bol prekvapeny ze baterky energizer sli velmi zazko dobit ale duracel su super na to ja som ich pouzival v trial trucku v -8C vybil a znovu som ich doma nabil a ziadny problem

Anatyt

Micho: V pohode. To že je to nová info beriem.
Leko: Nieje fakt efektívnejšie kúpiť ten nabíjací LEGO akku ?

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Cavelon kdy 08.12.2010, 17:42:51
Zrejme má na to vplyv viacero faktorov - chemické zloženie baterky, jej kvalita, v akom spotrebiči je využívaná, vybíjací a nabíjací prúd, napätie, kapacita atď. Chcelo by to nejaké seriózne merania. Ale nemyslím si, že to musí byť nevyhnutne blbosť.

Ono to vobec nie je blbost, kamos takto nabijal Baterie Slany este za skolskych cias. Navod na to bol v casopise ABC, kto chcel, mohol si to doma postavit.

Leko

Citace od: Anatyt kdy 08.12.2010, 20:48:33
Micho: V pohode. To že je to nová info beriem.
Leko: Nieje fakt efektívnejšie kúpiť ten nabíjací LEGO akku ?

hmm frajerka mi z praxe ,,nosi" baterky xi  ::)

lsghp

Preco si nekupis novinku na trhu,dobijatelne alkalicke baterie,nestoja vela a urcite sa oplatia.Ja ich pouzivam a som velmi spokojny   a maju 1,5V. Tu mas odkaz : http://www.alza.sk/pure-energy-aa-ram-d155662.htm. Znacka je Pure energy

Moon

No, moc bych tomu nevěřil, ale holt vývoj jde dál a píšou tam, že se hodí spíše do zařízení co maj malý odběr např.: TV ovladače atd... a těch 1,5 volt mají i slušné Nikl- Kadmijové baterie např:. Panasoniky 2600mAh mi dávaj až 1,46 což mě velice překvapilo.

lsghp

Ja som tomu tiez moc nechcel verit,ano odporucaju to do zariadeni s mensiou spotrebou.Ja to pouzivam aj v NXT a mozem povedat ze vydrz je skoro podobna ako u klasickych nabijacych baterii,ale najlepsie je na tom ze baterie nabijem na 100 percent za 4 hodiny.Dobre je na tom ze sa same nevybijaju.Proste som spokojny.

Thrawn

Hm, píšou tam, že jdou nabít jen 100krát. To není moc.  :(
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Pieters

Nevím co tu pořád řešíte. Alkalické bych vůbec nedával do BB, vzlášť když na něj připojíte 4x XL motor.
Alkalické baterky nejsou stavěné na velké odběry. Přečtěte si testy a recenze AA baterii. Je toho na netu plno. Pokuď hodně zatížíte alkalickou baterii tak není schopná dát celou svou kapacitu a předčasně se vybije.

Anatyt

Podľa mňa ideálne riešenie do LEGO modelov je táto nabíjacia batéria.

kucin

Idealni reseni mozna, ale docela drahe. Baterka za 1600 a trafo dalsich 700. Ikdyz 10V trafo se da vzit asi z cehokoliv. Ted nekdo dokonce nabizel komplet na aukru za vyhodnejsi cenu.

MeNadruhou

První negativní zkušenost s tímto systémem baterií. ve starém BBoxu mi jedna vytekla.
Baterky AA duracel, prošly asi 5ti cykly.
jinak při kontrole baterky varta AAA od vánoc, asi po 16 cyklech obdobný problém, jenom nebyla vyteklá, ale jenom tak trochu jakoby zpocená.

nabíječku mám od technic dne v boskovicích, a dodnes jsem točil 4 sady aa  baterií duracel, 1sadu varta, a 3 sady aaa agfafoto a jednu sadu varta.
mimo toho používám sadu AA GP 2700 nimh nabíjecích

Takže závěr zní :
- po skončení hraní si je lepší je z modelu vyndat a uložit do nějakého plastového pořadače,
- před a po použití_m a nabíjením je zkontrolovat.
Jinak ekonomický přínos je výborný, nabíječka už se mi zaplatila /nepočítám eletriku ze sítě/
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Leko

mne tiez asi polovica alkalickych vytiekla ale skor mi to prislo casom ako cyklami nabil som ich 10x v pohode a asi po tyzdni statia sa posvihali po stole :-X ale vzdy ked som ich vybil tak som ich nemal dôvod nechavat v BBoxu

MeNadruhou

No, já ty jedny co mi v ovladaču vytekly nevybil... tak jsem je nevyndal... a za týden tohle...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou