Jaký je v praxi rozdíl mezi bateriovými boxy

Založil Luky1987, 23.03.2010, 07:21:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Citace od: Diidy kdy 08.04.2010, 19:52:05Možná mám řešení, 10 voltový adaptér se opravdu jen tak nesežene ale když si koupíte 2 levné 5 voltové a spojíte je sériově rázem dostanete požadované napětí za 190 Kč

Tak nevím, ale spojování zdrojů (mimo baterek, tj. střídavých), bych se asi raději vyhnul, jelikož to může nadělat víc škody než užitku.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Anatyt

Neostáva asi nič iné, len si pekne kúpiť ten ich originál adaptér.

eNTy

Citace od: Kiko97 kdy 09.04.2010, 16:04:27
Dá sa kúpiť na http://www.gme.sk/sk/adapter-sitovy-nastavitelne-napeti-3-12v-560ma-stabilizovany-p751-040.html  ;) asi kúpim aj ja

Ufff, tak tenhle tedy určitě ne.

Je potřeba juknout na parametry originálu a pak koupit ekvivalentní neznačkový. Tedy zdroj musí mít tyto 3 parametry:
- AC, tedy střídavé napětí na výstupu. 95% prodávaných zdrojů má na výstupu DC, stejnosměrné napětí!!!
- Výstup originálu je dost netypických 10V. Dostupné zdroje budou mít nejspíše 9V a pak 12V. 9V by mohlo teoreticky stačit (přinejhorším to nebude nabíjet), 12V by teoreticky neměl vadit (to ale na vlastní riziko)
- Výstupní proud originálu je 700mA. Tedy i alternativní zdroj by měl mít minimálně 700mA. Více nevadí, ale je to zbytečné.

A samozřejmě vhodný konektor s pozitivním polem vevnitř.

Čerpám ze štítku toho originálu:

Kiko97

Na obrázku, čo ste priložili je jasne napísané 10 V jednosmerných,
ďalej 9 V je už málo, pretože 2 plne nabité články li-ion majú 8.2 V a 2 Li-pol-ky majú 8.4 V, takže 9V je už dosť na hrane pre elektroniku  ;)

dorfl

Potvrzuji 10VDC na origo trafu - 700mA
S tím střídavým to musela být mýlka.

peter

No, to pak vysvětluje proč k tomu neleze použít ten adaptér pro vlakové trafo.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Satanda

Citace od: Sugarfree kdy 23.03.2010, 11:30:45
Já jsem tu nechutně vysokou cenu zkousl a popravdě nelituji  ;) Výhody jak řekli ostatní: váha, možnost dobíjení, velikost a regulace výkonu motoru jak řekl vasek. Malá nevýhoda v technicu na tomto BB je, že nemá žádný dírky na piny. To mi trochu vadilo, ale jinak ho můžu jenom vychvalovat :)

tam dáš tenhle dílek http://peeron.com/inv/parts/2444

mind storm