Organizace sekce Technic

Založil eNTy, 06.05.2010, 15:07:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jste pro založení další Technic podsekce týkající se stavby závodních strojů

Ne, chci mít všechno v jednom
7 (20%)
Ano, se jménem Technic Racing
24 (68.6%)
Ano, s jiným jménem
4 (11.4%)

Celkem hlasů: 35

Hlasování ukončeno: 10.05.2010, 23:47:43

eNTy

Ahoj,

tenhle příspěvek se spíše týká organizace fóra, ale dal jsem ho zatím sem, aby ho "technicaři" nepropásli, protože jde hlavně o ně. Časem ho přesuneme do Adminu.
Asi jste si všimli, že během dne přibyla podsekce LEGO Robotics (na základě vašich podnětů). Snažil jsem se do ní přesunout korespondující témata, najdete-li další, které by tam patřilo, dejte mi vědět (stejně tak, pokud jsem tam něco přesunul omylem).

Připadá v úvahu vyčlenění ještě jedné podsekce, která by byla určeny pro příspěvky, primárně se týkající stavby a prezentace aut/lodí/apod. pro organizované závody jako Technic Rally, Truck Trial, Indoor Racing apod.
Je pravdou, že jsou to často příspěvky velmi podobné a v poslední době hodně plní kategorii Technic. Ne každý (zejména nesoutěžící a netechnicaři) má chuť/čas mezi nimi hledat ostatní, "neutrální" Technic témata. Zajímal by mne tedy váš názor na toto vyčlenění. Díky

Jindroush

Ještě drobně poznamenávám, že bych tam rád viděl i témata, která jsou v současné době v 'Soutěže', prostě ať je to celé pohromadě.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jamesek

Jak píše Jindra, pokud by se tam přesunuly i příslušná témata ze soutěží, jsem pro ... ;)

Shmade

Citace od: Jindroush kdy 06.05.2010, 15:10:40
Ještě drobně poznamenávám, že bych tam rád viděl i témata, která jsou v současné době v 'Soutěže', prostě ať je to celé pohromadě.

Nevim proč by měly být technic soutěže přesunuty ze sekcí soutěže? To nemá logiku, ne? Jestli se jedná o přesunutí témat které se přímo netýkají zadání nějaké soutěže, ale obsahují diskuzi, tak přesunutí na jiné místo na fóru to může dost znepřehlednit. A hlavně takhle se v sekci soutěže nic moc krom technic věcí neděje, co bych ale určitě nedával za "vinu" technic sekci. Hlavně když pak někdo vstoupí na fórum, přijde mi dost nepřehledné, aby soutěže musel v případě zájmu hledat i na jiných mistech než k tomu určených.

Citace od: eNTy kdy 06.05.2010, 15:07:30
Připadá v úvahu vyčlenění ještě jedné podsekce, která by byla určeny pro příspěvky, primárně se týkající stavby a prezentace aut/lodí/apod. pro organizované závody jako Technic Rally, Truck Trial, Indoor Racing apod.
Je pravdou, že jsou to často příspěvky velmi podobné a v poslední době hodně plní kategorii Technic. Ne každý (zejména nesoutěžící a netechnicaři) má chuť/čas mezi nimi hledat ostatní, "neutrální" Technic témata. Zajímal by mne tedy váš názor na toto vyčlenění. Díky

Můj názor je ten, že koho technic zajímá, ten se rád podívá a přečte cokoliv co je z techicu postaveno. Koho technic nezajímá nečte ho. Pod "neutrálními" tématy nevim moc co si představit, kdyžtak to nějak rozviň.

Založení sekce robotiky vítám a beru jako dobrý nápad.
Jestli nějak členit sekci technic, tak bych byl pro založení něčeho jako "Příručka stavitele" aneb. rady tipy nápady, prostě místo kde by se řešily různé technické řešení, prostě jen části nějakého celku (zatáčení, pohon, různé mechanismy atd) Prostě místo, kde by člověk mohl najít pohromadě užitečné rady a nápady použitelné ve větších dilech.

Rozdělovat sekci na to jestli je daný moc "auto/loď/bagr/vrtulník/mixér/letadlo..." mi přijde vzhledem k frekvenci zveřejňování děl ze strany stavitelů zbytečné.

edit: buďme rádi, že se tu díky soutěžím aspoň něco děje :)

Tak nějak to vidim já.

Shmade

Citace od: Jindroush kdy 06.05.2010, 15:10:40

Ještě jedna věc, jestli máš pocit, že technic sekci soutěže přeplňuje (17/27 "aktuálních" témat), tak bych byl pro založení podsekce tam, ať zůstane zachována nějaká logická struktura, že by vedle sekce "staré soutěže" byla ještě sekce "technic soutěže", to by mohlo být dobrý řešení ne? Ale míchat jabka s hruškama? :)

otaznik

Souhlasím s tím, co napsal Shmade.

Info o závodech bych rozhodně nechal v Soutěžích, od toho ta sekce snad je, ne?
Stejně tak bych sekci Technic nadále nedělil.

Jindroush

Tohle vyplývá převážně z mojí nelibosti nad
a) nekonečnými tématy
b) nekonečnými soutěžemi
c) nekonečnými debatami nad výrobou modelů do nekonečných soutěží

Tj. nekonečný seriály nekonečných mistrovství bych opravdu radši šoupl bokem z 'běžného', jednorázového, časově omezeného provozu.

A to s tím technikem a sledováním - jo, mě technic zajímá a rád se podívám na technic model. Ale autíčko stokrát jinak a reportáže o stokrát jinak jízdě, tomu bych se rád vyhnul. Tak stejně, jak v novinách přeskakuju sportovní rubriku.

Shmade

Citace od: Jindroush kdy 06.05.2010, 22:06:55
Tohle vyplývá převážně z mojí nelibosti nad
a) nekonečnými tématy
b) nekonečnými soutěžemi
c) nekonečnými debatami nad výrobou modelů do nekonečných soutěží

ad a) chápu, mnou organizované soutěže a jejich témata jsem uzamkl, do té doby, než je bude potřeba z nějakého důvodu opět otevřít, pokud se důvod nenajde, sklouznou do sekce starých soutěží, snad to takhle stačí.

ad b) za tu dobu co jsem na fóru, cca 2,5 roku sem se s nekonečnou soutěží ještě nesetkal, každá soutěž zatím měla konec, to že se organizují technic soutěže bude asi tím, že to lidi baví, nevím proč nad tímto cítíš nelibost

ad c) tak některé lidi baví debatovat 443 příspěvky o hradu s kulatou věží, někoho 820 příspěvky o stevbě kolejiště, a někoho 631 o LTR, nevidim na tom nic špatnýho, každého baví něco jiného...

Když přeskakuješ sport, tak přeskakuj i pro tebe nezajímavé věci v technic sekci, co jsem koukal, tak většina pro tebe nezajímavých témat je tam označena tak, že je už z názvu patrné že se jedná o soutěžní modely.

Woyta

Ja bych asi uvital podsekce.

-Stavby (modely)
-Konstrukce (mechanismy, principy funkce atd)
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Jindroush

Citace od: Shmade kdy 06.05.2010, 23:06:06
ad b) za tu dobu co jsem na fóru, cca 2,5 roku sem se s nekonečnou soutěží ještě nesetkal, každá soutěž zatím měla konec, to že se organizují technic soutěže bude asi tím, že to lidi baví, nevím proč nad tímto cítíš nelibost
Necítím nelibost na tím, že existují Technic soutěže, ani že někoho baví (organizovat, účastnit se, krafat). Jen je v současné podobě nekonečných (zase jsem to řekl  ;D) seriálů prostě považuji za tolik jiné, že bych je rád prostě dal jinam.

Citace
Když přeskakuješ sport, tak přeskakuj i pro tebe nezajímavé věci v technic sekci, co jsem koukal, tak většina pro tebe nezajímavých témat je tam označena tak, že je už z názvu patrné že se jedná o soutěžní modely.

A nejhezčí je, když můžu vlízt do celý sekce, která mě (nebo jiné) neba a zmačknu 'vše přečteno'.

Taknějak se mi zdálo, že tohle řešení by nemuselo nikomu nic 'ubrat'.

Shmade

Z tvého pohledu ta technic závodní podkategorie smysl dává, ale přijde mi to jako žádost, ať v castle&pirates sekci vznikne kategorie pro stavby z nové šedé, protože mě zajímaj všechny ostatní výtvory, ale novo šedou nemusim, tak ať to můžu odkliknout jako přečtené...

Ono je to ve finále asi jedno jak to bude (jen bych tam necpal ty soutěže), jen mě osobně to přijde zbytečné.

Měch

Taky jsem pro, aby se nepřidávaly soutěže...je to zbytečné matení nových i starých členů. Já jsem třeba rád, že je to takhle rozdělené, ale taky se mi líbí nápad s podsložkou Technic Racing. Hlasoval jsem pro.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

eNTy

Technic Racing jak ho provozujeme u nás je podle mě naprostý světový unikát. Podle reakcí na články v technicbricks jsme objektem závisti a obdivu  ;) Skvělá organizace a vysoké počty účastníků (ať už závodníků nebo diváků, např. na Indoor Racingu) odlišují Kostky od jiných obyčejných Lego klubů po světě.

Já vidím v podsekci Racing dvě výhody:
- pro nás přehlednější oddělení unikátního závodního tématu. Také pro lidi, které zajímá hlavně toto téma.
- pro lidi Jindrouschova typu, kteří si vybírají z Technicu jen něco

Co se soutěží týká, přijde mi logické, že v sekci Soutěže bude organizátorem zamčené téma (jako Shmadova rally nástěnka), kde se soutěže vyhlašují (co soutěž, to téma), specifikují podmínky a detaily a nakonec oznamují výsledky, reportáže, galerie a videa. Co se dalších organizačně/technických diskuzí k soutěžím týká, mohou být klidně v sekci Technic Racing, dává to smysl. Pokud se nám podaří soutěžní témata udržet v obecné sekci Soutěž přehledná a "čistá" přispěje to k větší přehlednosti pro závodníky i diváky a odliší nás to od jiných témat, která své soutěžní příspěvky tak organizované nemá.

peki

Citace od: Shmade kdy 07.05.2010, 00:45:26
Z tvého pohledu ta technic závodní podkategorie smysl dává, ale přijde mi to jako žádost, ať v castle&pirates sekci vznikne kategorie pro stavby z nové šedé.......

Budu mluvit za sebe. Fórum jako takové mi z pohledu nováčka nebo člověka s horší pamětí (a to nás dříve či později čeká všechny  ;D ) přijde dost nepřehledné. Pokud chci zjistit jestli před několika roky na X té stránce v Y příspěvku někdo něco  takového již řešil musím pak přečíst všechno  ???

Z mého pohledu vytvoření smysluplných kategorií = tedy něčeho co za to opravdu stojí smysl tedy dává. Nevidím v tom nějaké příkoří ale naopak je to výraz ocenění kvality a obsahu dané problematiky.

Shmade

Poslední dva příspěvky mi dávají smysl, takže já jsem nakonec asi taky pro. :)

eNTy

Anketu uzavřu po víkendu, v sobotu si o tom můžem pokecat na závodech.