LEGO 3180 CITY Cisterna

Založil Luky1987, 02.05.2010, 19:33:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 222
Počet figů: 1

Dojmy před koupí

Tenhle set jsem měl vyhlédnutý již dlouho, hodí se mi do sbírky City automobilů.
Moc pěkná je kombinace zelené a bílé.

Obsah balení a vlastní stavba

Jedním slovem standardní. Dva zatavené sáčky, jeden návod a jeden zmuchlaný aršík samolepek. Cisterna sice působí mohutně, ale prakticky je ze šesti dílů. Seznam dílů zde - http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=3180-1
K cisterně náleží i minifig, který buď řídí, nebo může natankovat ze stojanu.

Hratelnost

Se setem se dá slušně vyhrát, cisterna má po odpojení dokonce možnost vysunout z podvozku podpory, takže se nepřevažuje dopředu.
Díky masivním dílům je set bytelný. Jako konstrukční vada mi přijde, že žebřík v zadní části překrývá SPZku. Na jednom boku má skříňku na zarážky kol a na druhém skříňku s jakýmsi lanem, které má pro mě neznámou funkci.

Závěr

Set se perfektně hodí jako oživení do jakéhokoliv městečka, přístavu, nebo nějaké průmyslové zástavby.

germik

Hezký setík, dobrá recenze. Jenom by tam ještě mohla být cena >:D

btw: to "lano" má být hadice (podobně jako u čerpací stanice)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

AdamKo

Citace od: Luky1987 kdy 02.05.2010, 19:33:57jeden zmuchlaný aršík samolepek
Toto přímo nesnáším >:(  Koupil jsem si 2 tyto sety naráz a oba měly dost pomačkané archy se samolepkami. Vzhledem k tomu, že jsou samolepky tak obrovské (a lepí se na zaoblenou plochu), raději jsem ani tank nepolepoval.

Citace od: Luky1987 kdy 02.05.2010, 19:33:57Jako konstrukční vada mi přijde, že žebřík v zadní části překrývá SPZku
Já tento nedostatek vyřešil jednoduše otočením plate 6x2 na níž je SPZ a světla.
Jako mnohem větší konstrukční nedostatek vidím ,,díry" (6x axle hole) v čele a na střeše cisterny ???

Citace od: Luky1987 kdy 02.05.2010, 19:33:57skříňka s jakýmsi lanem, které má pro mě neznámou funkci
Pro mě bylo velkým překvapením, že hadice měla v trysce opět zalisovaný provázek. Po mé zkušennosti s hasičským setem 7942 (uvaž si sám) jsem se nákupu setů s hadicemi raději vyhýbal.

Citace od: germik kdy 02.05.2010, 20:05:46
Jenom by tam ještě mohla být cena
Katalog uvádí 499,- Kč, ale není problém ji sehnat levněji.

I přes tuto kritiku musím výrobce pochválit, že se po dlouhé době znovu odhodlal nabízet kamiony-cisterny.

PS:  Když už je tu článek ohledně setu 3180, čekal jsem ohlas na nový díl v čelní masce...nebo je tento díl ,,nový" jen pro mne?

otaznik

Citace od: AdamKo kdy 02.05.2010, 22:22:57

PS:  Když už je tu článek ohledně setu 3180, čekal jsem ohlas na nový díl v čelní masce...nebo je tento díl ,,nový" jen pro mne?
Je to nový díl pro rok 2010. Už jsme ho tu zmiňovali při očekávání nových setů (tedy ke konci roku 2009).

Colonel32

WOW. Super recenze. Z nováčka roste mazák. Odsud si berte příklad.
Ne. To nebyla ironie, to bylo myšleno vážně. Luky umí stavět, psát, a nemusím mu nadávát, že si nic neumí najít. Takových uživatelů bych tu chtěl více.

Luky1987

Koukám, že hodně lidí zajímá cena - 389Kč na Moři Lega ;)

Icewalker

Recenzi bych klidně uvítal o něco podrobnější, nicméně AdamKovy komentáře ji skvěle doplňují. Díky oběma ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Matošo

Musim říct, že mě se teda moc nelíbí ten tahač...
Návěs je moc daleko za kabinou a ty zadní kola - bez blatníku, jen tam tak "trčí" ...  ::)