(Vlastní) Hraniční přechod

Založil Kuba, 31.03.2010, 17:32:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Moje nová stavba znázorňuje středověký hraniční přechod na obchodní stezce. Na přechodu se nachází strážni věž, kterou obýva malá jednotka vojáku krále Lva, dále hostinec kde mohou pocestní nabrat síly a malá kovárna.  Terén nemám prakticky žádny, pouze stavěcí desky, jelikož nemám žádne zelené kostky. Děkuji za vaše rady či připomínky, které bych mohl využít třeba v další stavbě.  :)

Mou minulou stavbu jsem prezentoval pouze zde:
http://www.brickdement.cz/viewtopic.php?f=60&t=801

Hardegon

Nedostatek "vlnitého terénu" mi tady vůbec neschází. Cpát tam zbytečně kopce když to máš hodně zastavěné domy je nepotřebné.

Ale rozhodně mi tam nesedí ten samotný hraniční přechod. Pokud bych přehlédl tu jednostudovou branku - dobrý. Ale ty přístřešky pro vojáky bych okamžitě zbořil. Do středověkého MOCu bych nic podobného necpal.

Jinak je to celkem fajn.  ;)

mizdas

Je hezké když po čase vidím MOC ze starého castle.Obvzlášt když jde o royal vojáky ty jsou mí oblíbení.Vypadá to hezky  :-*.

smiky

Hardegon má pravdu. Ty budky jsou "pěst do oka" . Jinak je to docela povedené ale ty budky bych tam prostě necpal.

mizdas

No nesudte ty budky příliš protože  ve  třech veteránech taky měli budky né?Měli i taxiky  ;D ;D ;D. A bylo to ve středověku :D.

Siegnord

Tak mě se to líbí moc. Modlil jsem se, aby někdo přišel se stavbou většího sídla a zároveň ne megalomanského. Tohle je přesně dle mého gusta. Z mála kostek hodně postavit.  ;)
  A ta jednostudová branka i s budkou pro vojáka se mi ba naopak moc líbí. Je to originální prvek, který ti to oživuje. Úplně si představuji hranice po celé délce neprodyšně uzavřené palisádou s outposty a psovody řvoucími: Stůj nebo střelím!  ;D

Hardegon

Citace od: mizdas kdy 31.03.2010, 18:15:42
No nesudte ty budky příliš protože  ve  třech veteránech taky měli budky né?Měli i taxiky  ;D ;D ;D. A bylo to ve středověku :D.

Ty budky mi ten film skutečně hned připomněly. Bohužel ten film je z toho "českého filmového středověku", který je mimo rámec běžného časoprostoru...

germik

Mě se provedení stavby moc líbí, třeba zrovna ty hraniční budky, myslím si ale, že by stačila jen jedna - dvě vypadají jak u Pražského hradu  ::) ;D . Tu druhou bych možná umístil někam na druhou stranu - není mi totiž jasné, jak to je když chce nějaký minifig přejít hranice v opačném směru  ::) :P . Jestli to vůbec jde  ??? >:D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Kuba

No ja to myslel tak že toto je přechod do Lví říše. a třeba dračí říše ma svůj přechod někde 1 km dřív. tak jak to bylo třeba u nás před rokem 89. co se tyče toho že neni jedna budka na druhe starně, tak protože vojáci kontrolují ty co chcou vstoupit, ti co odcházejí, ty si skontrolují dračí vojácí zase na svem.
Právě filmem tři veteráni jsem se nechal inspirovat. Původně to měla být mala stavbička právě jen s butkama a zavorou.

Colonel32

Věcné připomínky:

IMHO je to dost špatné - konkrétně mě do očí bijí dvě věci - za prvé ta cesta (dokup něco, co jako cesta aspoň trochu vypadá) a za druhé kombinace stavby černá/světle šedá - to samozřejmě jde, ale jen dokud člověk zůstane u úmyslných ozdobných prvků. Kontrast mezi těmi dvěma barvami je příliš velký na to, aby se z toho dělaly náhodné kameny.

Gibur

Dle mého by to chtělo odstranit strážní budky,domeček s modrou střechou a předělat cestu.
Ani by to nemuselo být tak velké,ale více propracované detaily. ;)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Kuba

Ano cestu mám bídnou, toho jsem si vědom a také jsem čekal že se někdo dříve či později ozve. Berte to tedy spíše jako pokus a pro příště, třeba u další stavby kde bude cesta, si obstarám nějaké vhodné kostky na lepší znázornění cesty. co se týče náhodných kamenu, tak také zapracuji do budoucna na zlepšení. bohužel nemam zatím téměř žádnou novou šedou, kterou bych mohl třeba místo té černé použít a jen z jedné barvy se mi to zdálo takové monotolní tak jsem to řešil takhle, ale vše určitě spraví čas a peníze  ;D
for: Dog - Čum
Budky se mi moc odstranít nechce, těmi ta stavba začala :)  a modrá střecha je protože již nevyšla červena. buď dokoupim až uvidím někde na pultě, nebo to mužu skusit nějak předělat, třeba použít červené plate, nebo tam dodělat trochu skály a zbytek střechy nechat rovné??  

Gibur

Spíš místo červených plates by jsi tam mohl použít hnědé tiles.
Na cestu by šli dát hnědé či tan plates a na ně  http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=2654 jako kameny společně s http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=4073
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Ryxe

Stavba je to v celku pěkná, já bych tedy trochu pořešil zvlnění terénu (ne moc, jen třeba pomocí plates), ale jak píšeš je to zapříčiněno nedostatkem dílků. Co se týče černých detailů v šedém zdivu, zde nenamítám téměř nic, ostění jsem sám takto na začátku také dělal, tmavě šedé jsem měl jak šafránu a to co jsem měl jsem pral do terénu a na ostění prostě nezbylo, takže OK, jen bych vyjmul ty černé solitérní kameny ve zdivu, to už nepůsobí úplně nejlépe.
Vykouzlil jsi z relativně malého počtu dílků celkem zajímavou stavbu, ve které jsi zachytil i život, což hodnotím kladně, jen bych příště možná postavil něco krapet menšího a nabytějšího detaily ;).