(Vlastní) DragonBurg

Založil Kuba, 06.05.2010, 16:57:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Chtěl jsem vám představit mou novou stavbu s názvem DragonBurg. Minulé moje stavbičky byly Royal, tak jsem teď udělál změnu a jako obyvatelé jsem použil dračí Vojáky. Troufám si říct, že je to zatím moje nejpovedenější stavba, bohužel jsem byl limitován množstvím kostek a také stále nedisponuji zelenými kostkami, proto je okolí celkem prosté a terén zasé rovný (nezvlněný). Snad se Vám stavba bude líbit a opět budu rád za rady, které bych mohl popřípadě využít v mých dalších stavbách. Děkuji.  :)

Ryxe

Koukám, že Tvůj hrad má podobnou dispozici jako 6086, jen kdyby byl celý černý, ale k samotné stavbě. Hrad není špatný, jen mě bije do očí ten černý palác, ten, jako by tam nepatřil. Co se mi moc líbí je ta věž se vstupní bránou, tu bych klidně nechal samotnou, jako takovou jednoduchou tvrz. Možná by nebylo od věci stavbu trochu zmenšit, vyšoupnout již zmíněný černý palác a nemělo by to chybu. Od minulé stavby ale určitě krok kupředu ;)

germik

Černošedá budova je mooc pěkná (hlavně ty chrliče).
   Béžovošedá část je taky pěkná.
   No a dohromady to holt trochu skřípe ;D ;). ale takhle toho skřípe i v reálu mnohem víc - spousta staveb se stavěla dlouhá destiletí (staletí).
   Jenom maličká výtka ke vstupní věži/bráně - ta střecha by měla být přesažená - jeden nebo dva study - takhle to holt není ono :-[ ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Kuba

Hrad je s části černý a s části šedý kvůli nedostatku šedých kostek, jinač bych to samozřejmě tlačil do jedné barvy. Jelikož je podkladem 3D deska tak myslím že by samotná věž na ní byla nevvzhledná a čím pak zaplnit zbytek desky????

Střechu na věži samozřejmě můžu předělat tak ať přesahuje 1 stud, ale už nemam na zbyt rohových střešních dílku, leda že bych je vzal z kaple co je za věží a skusil kapli trochu předělat. jestli bude propršený víkend tak se do toho pustím :) jinač až bude čas :)

Siegnord

Hrad si mi líbí. Zase tu někdo s něčím přišel. Černý palác se mi z hradu líbí vůbec nejvíc. Je nejvíc členitý, používá zajímavé techniky a dobře se ti tam střídá šedá s černou. Naopak tan bosáže ve světle šedé moc nevyniknou, ale možná je to fotkami.
  Ještě okolní příroda se mi zdá moc pohádková. Dal bych přednost dojmu divočiny. Třeba nerozložit zeleň rovnoměrně, jak množstvím tak druhy.

Drakyr

I mě se to líbí, jakmile  budeš mít více kostek  bude to ještě  lepší myslím tím v  určitých barvách třeba  šedé a černé.Zajímalo by mě zda tento hrad budeš nadále rozšiřovat a zlepšovat nebo  ho pak zboříš a postavíš nový.

Kuba

For Drakyr: No s tím rozšířením nevim nevim, záleží jestli budou kostky dřív než se mi bude chtít zase do stavění, to bych ho musel rozebrat.   :'( Teď jesem získal z aukra další 6081 a ve skříni mám ještě 6082, takže nějaké kostky by byly, ale málo na nějaké větší rozšíření.  ???

For Siegnord: Co se týče zeleně, nezdá se mi že jsem ji rozložil rovnoměrně?? spíš by te zeleně mohlo být víc,  :-[ možná to skusim trochu předělat. Kostky v barvě tan vypadaj na živo celkem fajn na té šedé, tedy alespoň můj dojem. Mam jich ale, taky nedostatek ještě by se mi šiklo ze 60 kousku tan bricku 1*2 + i jiné bricky v této barvě, hlavně nějaké oblouky. Tak jestli někdo z Vás má navíc, rád odkoupim.

Drakyr

No  vidím že , kupuješ starší sety.Ohledně  těch oblouků bych ti mohl doporučit Fidouše on už sice tady  nic nenabízí nebo aspoň jsem ho tu delší dobu neviděl ,ale  zkus Leganie tam prodávají díly snad ke všemu sice občas,ale výběr by byl aspoň pro mě.já u nich kupoval  hradní díly a  bylo tam i dost oblouků.Pokud chceš ovšem jen oblouky  zkus se domluvit třeba tam  dobře pořídíš i za rozumnou cenu.

Kuba

No sety jsem spíš sbíral, nedalo mi to, tak jsem si znich začal stavět, další 6081 jsem získal celkem za slušnou cenu, po dlouhe době to byl další nákup setu.

germik

na béžové kostky doporučuji rodinný dům 6754 >:D - po rozbalení z krabice vypadne obrovská hromada béžových kostek (je tam i pár oblouků) a taky nezanedbatelné množství střech :o.
Co se týče leganie, tak tam jsou spíš minifigy - samostatné kostky myslím jenom mix 1kg za 450, popř. nějaké tematické mixy (castle, star wars a vlaky myslím) :-[
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Colonel32

Na dily mnohem radši BL nebo hromady použítého lega z eBaye. U setů může pomoct raději kupovat nekompletní torza, např. u 6081 chtít stvku dolu za chybějícího černého ptáka, stovku nebo dvě za princeznu. Ale když těch hradů člověk stejně bere víc na stavění, nepotřebuje černých ptáků 10.

Drakyr

Citace od: germik kdy 07.05.2010, 18:34:59
na béžové kostky doporučuji rodinný dům 6754 >:D - po rozbalení z krabice vypadne obrovská hromada béžových kostek (je tam i pár oblouků) a taky nezanedbatelné množství střech :o.
Co se týče leganie, tak tam jsou spíš minifigy - samostatné kostky myslím jenom mix 1kg za 450, popř. nějaké tematické mixy (castle, star wars a vlaky myslím) :-[
To máš bezpochyby pravdu, ale myslím si že po domluvě mailem by se to dalo koupit Leganii provozují Fidoušovi a sním mám velice dobré zkušenosti i s jeho manželkou.Od nich mám kulaté štíty co jsou v setu 6039 a prodali mi  12 ks za  120 kč  tedy jeden  za 10kč.A  to v dobrém stavu nepoškozené. ;D ;D ;D

Kuba

Tak jsem se dnes pustil do malého rozšířeni hradu. Skusím dát doma dohromady co nejvíc vhodných dílu a během týdne to dát nějak do kupy  (tedy pokud toho nebude moc do práce a školy). Dnej sem zatím rozebral kapli a místo ní postavím kostelík, a za černým palácem a kostelíkem se pokusím postavit ještě jednu menší věž. Rozšířil jsem dnes, proto i plochu, na které se tyčí hrad.  Musím také někde přikoupit střešní díly (snad v pondělí pojedu kolem nějakého lego obchudku :) ), to ať mi vyjde na kostel a na přesažení střechy o jeden či dva study na hlavní věži.

Drakyr

Těším  se  na změny a rozšíření hradu ;).Jsem strašně zvědav a držím pěsti ať se proměna  za daří ;D

Kuba

Ahoj
Zde je avizována uprava hradu. snad jsem tím nic neskazil?? :) budu opět rád za každý názor, který budu moct využít v dalších stavbách. Příště chci skusit něco menšího a ucelenějšího.  :)

Colonel32

to ořezávání je teda dost strašné.

Kuba

asi proto, že jsem ho dělal při hokeji  ;D   příště se budu víc snažit.......

germik

Tak hrad se mi líbí čím dál víc :D
K tomu ořezávání - IMHO je to zbytečné, úplně stačí když se to vyfotí na bílé čtvrtce, popř. na nějakém jiném jednobarevném pozadí. Tahle tvoje bílá je moc ..."jasná" :-\, takže to docela ruší.

OT: To s tím hokejem docela chápu, byly to docela nervy (i když půlku jsem prospal, byl som ztahanej jak ťava ;D :-[)

Kuba

No asi jo, to ořezávani příště vynechám a stavbu postavím na, nebo před něco jednobarevného. hlavně kolem těch vlaječek a tyčí na vlajky mi to dost pokulháva. Nechtěl jsem ať tam jde furt vidět ten bordel, co máme na půdě.  ;D  tak proto jsem skoušel ořezavání. >:D

tadeasb

Citace od: Jukuruku kdy 20.05.2010, 19:45:17
No asi jo, to ořezávani příště vynechám a stavbu postavím na, nebo před něco jednobarevného. hlavně kolem těch vlaječek a tyčí na vlajky mi to dost pokulháva. Nechtěl jsem ať tam jde furt vidět ten bordel, co máme na půdě.  ;D  tak proto jsem skoušel ořezavání. >:D
příště zkus kouzelnou hůlku  ;) vypadá to o hodně líp

Siegnord

Moc pěkné rozšíření. Na tvém hradě to pěkně žije.
  Já bych se u fotek také přimluvil za lepší kvalitu. Jsou málo ostré a příliš nasvícené - zřejmě to dělal blesk. Kdyby jsi to měl lépe nafocené, tak by celý hrad vypadal mnohem líp.  ;)