(Vlastní) Tahač

Založil hadato, 11.02.2010, 21:53:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hadato

Po prostavěném dětství a následné pauze asi 4 roky jsem si koupil loni buldozer a začal jsem zase stavět (něco jsem měl a něco přibylo). Byly to spíše ale pokusy, nebylo moc času totiž.
Teď jsem měl konečně trochu času, tak jsem začal stavět. Nakonec z toho vzniklo toto:

Pohon: 2XL motory
Řízení: 1M motor
3 sady PF světel (dvoje vpředu, jedny vzadu)
2PF switche (Jeden na vypínání světel, je umístěn v kabině řidiče, druhý je schován za kabinou, slouží pouze k přepnutí polarity jednoho XL motoru)
1 BB
Hmotnost odhadem někde kolem 2Kg.
Délka: 53 studů
Šířka: 15 studů (komíny mají šířku přibližně 16 studů)

Chybí pouze jedno sedadlo, na které jsem neměl kostky. Taky BB se mi nepovedl umístit nejlépe, ale jinak mi to tam prostě nevyšlo (pod ním je schován M motor s převody pro řízení)

No posuďte sami, jak se mi to povedlo. Kritika vítána. Video bude až příští týden, protože od zítřka nejsem doma.

otaznik

Nevypadá to špatně, osobně ale nemám rád ztvárnění plochy pomocí beamů - jak máš třeba na dveřích nebo blatnících. Jsem zvědavý na jízdní vlastnosti.

hadato

NO původně to nebylo s beamama zamýšleno, ale  nějak jiných dílů nemám dost ve žluté nebo tmavě šedé barvě, tak to je řešeno tak, jak to je.

K jízdním vlastnostem: Nic slavného to není, auto je dost těžké a je tam dost ozubených kol, takže ty motory mají co dělat 1:1.

ass

Bacha na ty knoby vedle sebe, to dela neplechu! Schvalne si pro pokus zkus dat dva vedle sebe mezi dva beamy, osu jednoho chytit a osou druheho tocit, uvidis, ze se to ma tendenci zadrhavat.

Plutoone

Mně se to líbí. Jako dobrý nápad se mi zdá použití XL motorů, jako nádrží :)

eNTy

Je to pěkná, čistá stavba. Jak už ale říkal otazník, ta střecha z beamů nic moc. Co tam dát třeba ty tiles, co máš okolo recieveru? Taky u výfuků bych se radši držel osvědčených bricků 2x2 round místo ozubených kol. Jinak se mi zdá, že rozvor mezi předními a zadními koly je moc velký.
Co se mi moc líbí, je tvoje řešení se 4L diferenciály, jak jsi je dal offsetově, to je super nápad. Taky oceňuju, že jsi udělal dveře i s tím rámem okna, které ti tam pasují, to se většinou odbývá, takže jednoznačné plus.  :)
Taky fotky jsou super, těším se na video, jak to jezdí.

Měch

také se mi to líbí, ve všem souhlasím se Xtepenem, ještě bys mohl vylepšit chladič, dát okolo nějaké hladké plates, jako u buldozeru a jak už tu někdo psal, ty dva knoby vedle sebe jsou hrozná neplecha, zkus zmenit polaritu XL motorů a dát tam jedno 16z kolo na osku ke druhému knobu a pak dál
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

grohl

Vzhledově super až na zmíněné nedostatky. Opravdu moc pěkný model.

hadato

Děkuji za vaše ohlasy, jsem potěšen, že se vám vcelku model líbí.

K těm beamům: chtěl jsem to řešit pomocí tiles, ale nemám jich dost ve žluté a tmavě šedé barvě, navíc jsem nevěděl, jak uchytit rám čelního okna, aby nebyl chatrný, navíc když potřebuji střechu zkosit po stranách.
Plates vpředu mě napadly, ale zase jich v hladké podobě a barvě nemám dost.
Ke komínům: Ozubená kola jsou tam proto, že nemám dost těch 2x2 round bricků, napadlo mě jedině toto.
Ke knobům: chtěl jsem to řešit jinak, trápil jsem se s tím asi hodinu, ale nechtělo se mi to tam vejít, musel bych rozšířit rozvor zadních kol a celou část podvozku za nádržemi na 7 studů, což mi nesedělo k jejich rozměrům. Jo, zlaté nové diferenciály s šířkou 3study. Naneštěstí mám jenom jeden.

Ještě jednou děkuji za vaše ohlasy.
PS: Video bude až někdy koncem příštího týdne, na Opavsku jsou totiž prázdniny a já jsem pryč od dneška až do středy.

hadato

Dávám sem to slibované video. Psal jsem sice koncem týdne, ale až tak koncem jsem to nemyslel, jindy na to prostě nebyl čas. :(
http://www.youtube.com/watch?v=oF5H3a-Z02A

Video je ale bez hudby, minule jsem ji tam dal a neschválili mi to. Jak to děláte, že vám to normálně jde?

Bery

Na takový kolos je hodně obratný . 8)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Shmade

Čekal jsem na video, tahač je opravdu pěkný a stavebně povedený, přemýšlel jsi i o nějakém návěsu? 

Bery

Návěs by nemusel být špatný . ;)

hadato

Návěs jsem zamýšlel, ale nějak mi nedošlo, že už nemám taková kola (stejnou velikost) jako jsou na tahači, zkoušel jsem to s menšími, ale nevypadalo to příliš hezky, taky nemám moc plates, navíc stejné barvy, takže by to nevypadalo nic moc, asi to nechám být.

Děkuji ale za vaše kladná hodnocení.

Bery

Já bych to skusil aspoň bych si vyhrál ,ale to je na tobě  .;)

hadato

No, ještě uvidím, mám teď dost nápadů. Možná ještě k tomu něco stvořím, až dodělám formuli s dvěma buggy motory, se kterou si budu jen tak jezdit a jezdi a jezdit, nemůžu se těch rychlých motorů nabažit. >:D >:D

Bery

Ty buggy motory musejí být skvělé ale nemam ani jeden :-[. Většinou co je starší to je lepší aspoň v legu.

hadato

Já je sehnal nedávno. Jeden jsem koupil v obchůdku s hračkami v Opavě někdy v listopadu a další dva jsem sehnal v lednu. Když se budeš snažit, tak se ještě občas dají sehnat, horší je to s cenou. ;)

Bery

já je často vídám na netu a myslím že problém je sehnat není moc velký ;).  Ale spíš ta cena vždyť mě je dvanáct .

jakpet

Citace od: kedar kdy 22.02.2010, 22:01:05
Ty buggy motory musejí být skvělé ale nemam ani jeden :-[. Většinou co je starší to je lepší aspoň v legu.

Buggy jsou dobrý, ale v elektronice to neplatí. Strašně moc žerou a to maj podobnej výkon, jako XL motory, který žerou mnohem míň, takže ovládat něco dálkově a mít tam Buggy motor, nebo dokonce dva je pro dosažení aspoň nějakejch výkonů dost nemožný.

Bery

Baterky v legu jsou dost problém :'(,včera jsem kupoval nabíjecí ale ještě je nemam vyzkoušený doufám že něco vydržej.

jakpet

To neni baterkama, ale proudovou ochranou v receiveru, proto maj všichni auta s buggy na závodech na kabel.

Bery

Aha to jsem netušil :-[.

hadato

Tak já jsem zrušil v BB tu proudovou ochranu. Navíc mám každý zapojený na receiveru, takže to jezdí docela slušně i na jeden BB. Horší je výdrž baterek. Jinak XL jsou fajn, jsou dost silné, ale pokud chceš dostat větší otáčky, tak dost výkonu ztratíš.

jakpet

chjochjochjo, to je tak to těžký pochopit? V BB je proudová ochrana, kterou lze odstranit snadno, takže když se jí zbavíte, tak můžete auto ovládat přes kabel bez omezení, ale to vám nepomůže při ovládání dálkovym, aby jste se zbavili omezení při dálkovym ovládání, tak musíte odstranit ochranu v receiveru, což jde těžko, jsou tam tišťáky a pokud vim, tak se to ještě nikomu nepovedlo. To znamená, že auto s dvouma buggy bude mít plnej výkon, jenom když bude na kabelu, s dvouma BB a s alkalickejma baterkama.

hadato

Netvrdil jsem ,že jednou na plný výkon, ale když odděláš tu ochranu z BB a dáš každý motor na jeden receiver, tak jedou slušně. Proudová ochrana se v receivru zapne až když několikrát po sobě změním směr jízdy nebo hodně zatěžuji motory.

Edit:A ten BB na závodech nemají na autech také kvůli hmotnosti a kvůli špatným reakcím přijímačů na signál.

jakpet

Citace od: hadato kdy 23.02.2010, 16:39:13
Edit:A ten BB na závodech nemají na autech také kvůli hmotnosti a kvůli špatným reakcím přijímačů na signál.

To jistě, ale z vlastní zkušenosti vim, že to je v pohodě, ale pokud se auto uprostřed závodu zastaví a rozjede se po dvaceti vteřinách, tak je závod prohraný.

hadato

Tak na rally bych se s tím nepustil, ale na nenáročné jezdění vevnitř po parketách to stačí. Při normálním ježdění se mi to zaplo snad jenom jednou nebo 2x.