Nejlepší poměr převodů před LA

Založil mike.kup, 07.01.2010, 11:03:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Zdravím. Nedávno jsem znovu postavil Telehandlera a zmotorizoval jsem ho. Mezi motorem a LA mám 12x zpomalení. Je to pomalé, ale zase "majestátní" a taky to v pohodě zvedlo 150g jogurt bez zadýchání motoru. :)
Každopádně jsem taky včil zmotorizoval Front Loadera. V původním zpřevodování to mělo pouze 2x zpomalení na zvedání a 1:1 na vyklápění lžíce. Síla motoru šla naprosto do kytek. Ano pár kostek to zvedne, ale žádný větší náklad už ne. Tak jsem si pohrál s přední částí a předělal zvedání na 8x a vyklápění na 4x zpomalení. To je o mnoho lepší, síly je najednou o dost víc.
Takže se ptám na vaše zkušenosti se zpřevodováním před LA. Používáte ho spíš kvůli síly a zpomalujete vícekrát než 8x, nebo ho spíš máte jen tak naoko a chcete rychlý pohyb s malou sílou? Nebo ještě není LA tak rozšířené jak pneumatika?

Plutoone

Já mam doma taky front loadera a po motorizaci při zachování převodů zvedl mob telefon nokii 6300 v pohodě. Osobně bych spíš dával přednost rychlosti pohybu lžíce před brutálním zdvihem. Pokud by to ovšem nebyla u nějakého modelu nutnost.

Měch

Já zatím použil LA na zatáčení- jeden leze dopředu a druhý dozadu a otočí celou přední nápravu. A musel jsem je urychlovat z 20z na 12z bavely v ukotvení samotného LA a ještě jednou 20z na 12z za nimi, aby to zatočilo dostatečně rychle. Ale síla tam byla, zkoušel jsem přední nápravu držet rukou a auto se otočilo celé v pohodě.
Toť má zkušenost...nic jsem s nimi nezvedal, mám je z toho červeného pásového bagru tak nevím kolik toho zdvihnou v tom žlutém bagru nebo handleru
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

mike.kup

No nevím no. Jak jsem slyšel ty zvuky z motoru, když jsem se pokusil zvednout moji P1i, tak jsem to raději vypnul a zpřevodoval dolů. Vím, že ty motory dokážou něco nakroutit, ale ...

MeNadruhou

A co převod v kloubu LA? je lepší ver. A nebo B aby to nepřeskakovalo (nebo co je méně náchylné?) ? viz foto. a když B pak: má vliv barva kol? je pevnostní rozdíl mezi šedou a tou pískovou?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Fairytale

na barvach vubec nezalezi a podle me je lepe reseny to A ty polovicny kolecka pri namaze rady praskaj

PsychoWard666

no já jako nejlepší řešení vidim použít kardan, pokud nepotřebuješ vést náhon zboku, v LA mi kardan zatim neprask a to je zatěžuju fakt hodně

MeNadruhou

Citace od: PsychoWard666 kdy 11.01.2010, 21:47:29
no já jako nejlepší řešení vidim použít kardan, pokud nepotřebuješ vést náhon zboku, v LA mi kardan zatim neprask a to je zatěžuju fakt hodně

no zkusím to. má jednu nevýhodu a to uhel sklonu, od 45 stupnů je s nim problém, ale tady to snad vadit nebude.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou