Kroutící moment

Založil Měch, 29.12.2009, 22:05:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Nevíte někdo, jak se dá u lega měřit krouťák? Je na to nějaký přístroj, nebo to musím spočítat od motoru přes ozubená kola? A nevíte kolik se strácí kroutícího momentu na knopech popř. na těch kolečkách z diferenciálu, jestli vůbec nějaký?
jde mi hlavně o to, že mám auto se 3mi buggy motory zapojenýma na jedné hřídeli a z té potom pohání 2 nápravy právě přes žluté knopy. Tak chci vědět, jestli tam mám dát čtvrtý buggy nebo nebo jiný systém převodu, anebo kdo jste to auto už viděli - neměl bych to udělat úplně jinak??

nevím jenom jestli to z fotek poznáte

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

peter

O žádných tabulkách ztrát na jednotlivých prvcích nevím, takže vše si budeš muset nejspíš vyzkoušet pokus/omyl a spočítat. Každopádně, když vidím ty tři buggy, tak bych se bál zejména o ty převody v diferenciálech a kuláky u náprav. Podle mě, až se to někde trochu přiškrtí, tak to ta síla z těch motorů vočeše a roztrhá ;D. Jinak čím je vlastně chceš napájet, to už aby jsi měl na zádech menší kapesní elektrárnu ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Měch

Kdesi jsem právě slyšel že se na těch žlutých součástkách ztrácí velké množství síly, proto ty 3 motory
Momentálně jsem zapojil jen 2 motory do batery boxů a jezdí to obstojně, přejede i 4cm špalík, dneska se vypravím ven na sních vyskoušet všechny 3 dohromady - přece jenom to bude zimní rally- a na sněhu to nemá pořádně co "škrtit", buď to pojede, nebo se zahrabe ;)
A ještě jeden dotaz: jde nějak zlepšit držení kola v závěsu http://peeron.com/inv/parts/x873cx1 , když totiž hodím auto z cca 30 cm, vše v pohodě ale ze 40 cm vždycky upadne jedno nebo dvě kola. Je to asi prkotina, při jízdě se z nikama skákat nebude, jenom bych to chtl zlepšit.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Sugarfree

Docela rád bych to viděl jak to bude jezdit? Prosím nebyl by jsi schopen udělat video? ..jenom nějaké krátké, stačilo by ;) ...jo a ještě jedna otázka: Ty buggy motory zapojuješ do normálního BB nebo do toho staršího(krabicového) ?
LEGO TECHNIC ...it´s my style...