První zkušenost z eBay a hned negativní.

Založil MiHo, 04.10.2009, 22:58:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MiHo

Udělal jsem svou první koupi na eBay http://global.ebay.com/Lego_10185_Modular_Green_Grocer_brand_new/230372423223/item . Přes všechny možné problémy, popsané zde na fóru, s kartou České spořitelny propojenou s PayPal, první platba proběhla naprosto bez problémů. Po čtyřech dnech po platbě jsem měl v mých vyhraných aukcích záznam o odeslání zásilky, avšak bez tracking number. Když zásilka 14 dní nepřišla, napsal jsem prodejci, aby mi tracking number poslal. Ten odepsal, že mi tracking number k ničemu není, že platí jen ve Velké Británii, abych byl trpělivý, že zásilka přijde do 28 dnů od odeslání. Svou žádost o tracking number jsem zopakoval vždy po týdnu ještě dvakrát, avšak pak už prodejce neodpovídal. 28 dnů uplynulo, zásilka nepřišla. Vyzval jsem ho k zaslání scanu podacího lístku s tím, že když nepříjde do 5 dnů, tak věc budu řešit přes PayPal (Dispute). Odepsal, že mi vrací peníze a skutečně na PayPal mám vráceno 90 liber za zboží a však bez 28 liber za poštovné.
Prodejce má za poslední rok 161 pozitivních hodnocení a dvě negativní. Ty dvě negativní má od nějakého Itala, který měl pravděpodobně též obdobný problém, že zásilka nedošla a prodejce mu vrátil peníze. Hloubá mnou však otázka, proč mi prodejce odmítal poslat informace o odeslání (tracking number) , když by zásilku odeslal. Když by jí vůbec neodeslal, tak má v kapse 28 liber, a když mu nedám žádné hodnocení, tak se o tom nikdo nedozví. Nevím zda je to na negativní, když peníze vrátil. Budu rád za názory zkušenějších.

Shi-So

Otevri dispute na Paypal a uvidis....
Nic moc jineho ti asi nepomuze....

Honzik

Pokud jsem to pochopil dobře, tak jsi ve ztrátě 28 liber, tudíž pokud jsi nežádal neregistrovaný balík (většinou levné poštovné) tak by měl být schopen prokázat odeslání balíku. Pokud tak neučiní a domluva uvízne na mrtvém bodě, tak bych negativní hodnoce dal, ale řádně popsal co se stalo.

Navíc každá registrovaná zásilka by měla být pojištěná, alespoň na nějaké minimum, což by těch zmíněných 28 liber mělo pokrýt....

otaznik

Napsal bych mu, pokud byla zásilka pojištěná (což při takové ceně jistě byla), tak ať vrátí i peníze za poštovné. Pokud by to neučinil, obrátil bych se na Paypal i Ebay + bych mu dal negativní hodnocení.

Woyta

Tracking number sice plati jen na uzemi britanie ale muzes aspon sledovat, ze to opustilo hranice Britanie.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

MasterWindu

Určite mu daj "Negative feedback" a celú vec rieš cez PayPal. Nedaj sa  ;)
Dark ages forever ...

5o

Citace od: Woyta kdy 05.10.2009, 01:07:01
Tracking number sice plati jen na uzemi britanie ale muzes aspon sledovat, ze to opustilo hranice Britanie.
Toto je síce pravda, ale pokiaľ existuje podací lístok, alebo jeho obdoba, dá sa zásielka vysledovať až k adresátovi. Ale ako už bolo napísané, nevieme či balík bol poistený, alebo nie, alebo akou formou ti to vôbec posielal.
Pokiaľ ti nevráti peniaze za poštovné, alebo mu daj 5 dní na zaslanie, tak mu daj negativ. Ale rieš to aj cez Paypal a aj eBay.
Možno sa s ním nakoniec ešte rozumne dohodneš, ale na takýchto vychcálkov si treba dať pozor, lebo v poslednej dobe sa nejako rozmnožili. Tak dík aspoň za info.
Preto lebo Lego...

Hardegon

Citace od: miho kdy 08.10.2009, 17:54:45
Ale jeho reakce "Kupující chce přepravu do české republiky do 5-ti dnů" mne utvrdila v tom, že je to totální lhář.

Přesně to, co mě často odrazuje od užívání aukcí. Když už dám oprávněný negativ, tak kdybych se klidně postavil na hlavu a odrážel ušima a udělal vše ke spokojenosti protistrany, funguje systém "oko za oko". Nechutné opovržení vlastní ctí a morálkou.  >:(

supermachina

JAAAJ, JA SOM SI VYDRAZIL "7 KG lego technic) a na fotkach boli motory, kolesa , riadiace jednotky...proste len Technic veci. Stalo ma to 131EURO. Ked mi prisiel balik, tak mi skoro sanka spadla. Tipek mi poslal veeeelku krabicu a na jej spodku bolo 6x BIONICLE. Ked som otvoril Dispute...tak sa vyhovaral, ze ved mi poslal LEGO tak o co mi ide...no proste je to naozaj velky risk...

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Rhox

S tímhle ale ten dispute musíš vyhrát,když poslal něco úplně jinýho...

supermachina

Ja som s ním začal dispute ale aj tak už nedostanem peniaze naspäť. Akurát mu dám negative feedback. Ale ked si pozriete tých čo predávajú cez ebay tak je už naozaj malo tých čo majú 100%feedback.

stomcova

Citace od: petovlk kdy 18.11.2009, 06:52:01
Ja som s ním začal dispute ale aj tak už nedostanem peniaze naspäť. Akurát mu dám negative feedback. Ale ked si pozriete tých čo predávajú cez ebay tak je už naozaj malo tých čo majú 100%feedback.
Já osobně nemám zkušenosti s Ebay, jen z domácího aukra. Ale tam funguje, že když ti zašle něco úplně jiného máš šance žádat nápravu. Snad máš stažené fotky, co bylo předmětem koupě z Ebaye. Snaž se tedy reklamovat všemi prostředky.
Batman, forever...

supermachina

Tak si pozrite rozdiel. Ta plna krabica je to co som si vydrazil a potom to co mi prislo.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

supermachina

linhi

To ti nebylo divné že je rozdíl ve váze? Vždyť ten biohnus nemohl vážit ani prd ne? Já bych to už podle váhy ani nepřebral. Je to podvod.

peki

Citace od: petovlk kdy 18.11.2009, 08:55:52
Je tam vidiet rozdiel, nie? :P

Třeba se opravdu spletl. Nevidím RCX. Zkus se s ním domluvit. 

supermachina

No problem je, ze to preberal otec kto je na dochodku. A nemozem od neho pozadovat aby nieco vazil! A keby aj neprebral aj tak by som nedostal naspat peniaze. Snazil som sa s nim dohodnut ale stale iba opakuje, ze poslal krabicu s LEGOm....a ked sa mu snazim vysvetlit, ze neposlal to co bolo na obrazku...aj tak len stale svoje omielal...Takze s ebay.de mam plno neprijemnych skusenosti....este to, ze vobec nieco poslal...je ta lepsia sprava. Vacsinou ked vidia, ze je to niekto z daleka a vedia, ze dotycny nepojde kvoli 70EURam do nemecka...tak neposlu nic. A feedback ma naozaj vela nemcov pod 100% a aj tak od nich ludia kupuju. Ja kupujem od ludi so 100% feedback a velakrat nic neposlu....

vasek

Musím říct, že jsem měl před časem nutkání si občas něco vydražit na E-bay.de, mám kamaráda v Německu takže by to technicky nebyl problém, ale protože nehodlám jezdit cokoli vyřizovat osobně stovky kilometrů tak jsem z toho rezignoval. Úplně mi stačí řešit problémy v Čechách, každá druhá aukce kterou vyhraji má nějaké mouchy - vždy chybějící díly i když se prodávající dušuje že je vše v pořádku. Nakupil jsem jen pár většinou starších věcí a sehnat pak chbějící díly je docela honička. Bohužel lidi jsou už takový s.i.ě, ještě že ne všichni.

GNOSIS

Citace od: petovlk kdy 18.11.2009, 08:54:43
Tak si pozrite rozdiel. Ta plna krabica je to co som si vydrazil a potom to co mi prislo.
Už jen podle tohoto obrázku bych nedal ruku do ohně že to má 7kg!!!
Při přepočtu study/cm vychází, že ta krabice má 24x21cm a výška se dá vždy těžko odhadnout pokud tam není třeba baseplate tady asi 20cm. Takže do té krabice se cca vejde pouze 2kg!!  :o Tomu odpovídá i tento obrázek , který potvrdil skutečnost...
Navíc když přijde balík (mě většinou z německa) je na měn VŽDY VÁHA, nevím jak to dělají, ale vždy je napsána zelenou propiskou  ;D !! Takže už i při převzetí je kontrola kolik to váží. Zatím se mě jen jeden balík ztratil  :P. Jednou se stalo, že jsem přehlédl v aukci, že tam je jen osobní odvoz (12kg) a nakonec po dohodě jsem měl balík za 14 dnů doma.

Jak jednou psal Kanal že miluje ebay za jeho možnosti, tak si já nemohu ztěžovat, protože nabídka je obrovská ceny nízké. Já si koupil vše o čem jsem snil a za malý zlomek toho za co bych to koupil u nás. Jen ta úspěšnost by mohla být větší a času víc. To potvrdí určitě i Otazník že?

Woyta

Ted jsem si na ebayi vsiml jedne veci.

CitaceNejčastěji hledané pojmy ve České republice
mega bloks
Fuj.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

supermachina

OK, OK, OK, mate pravdu. Mohol to skontrolovat otec a keby zistil, ze to nema 7kg tak to nemusel prebrat. le neviem, ci viete ale zo zahranicia sa neposielaju baliky na dobierku....to znamena, ze musim dopredu zaplatit bud prevodom z uctu na ucet qlebo cez paypal. Takze keby ho ani neprebral...peniaze uz nedostanem naspat...to je realita!

linhi

Pokud bys platil paypalem,peníze ti do měsíce vrátí...

Rhox

Přesně tak, s ebayí není problém, pokud s ní umí člověk zacházet. Prodejci se negativního feedbacku bojí jak čert kříže a claimu s dispute ještě víc..

supermachina

Jaaaj chlapci, uz som sa spalil 3x (slovom trikrat) s paypalom. Posielal som peniaze aj cez paypal a ked mi nic neprislo tak som zacal dispute s predajcom. Pisal som mu a on nic neodpisoval. po mesiaci mi prisiel mail z paypal centra, ze sa mi koci mesacna lehota a dufaju, ze sa mi problem vyriesil a praju mi pekny den. Ked som im pisal naspat, ze mi neprisli ziadne peniaze, odpoved ani tovar co som vyhral, tak mi napisali, ze radia mi aby som sa skontaktoval s predajcom a zazelali mi pekny de. Ked som im napisal znova, ze som sa snazil mu pisat a nic, tak mi zase iny chlapik napisal, ze mi radi, aby som sa skontaktoval s predajcom a praju mi pekny den. Potom mi dvakrat poslali aj dotaznik aby som ohodnotil poradco a stranky paypal. Tak som ju ohodnotil....a aj tak sa nic nestalo. Potom sa to stalo este dva krat a ani raz (slovom ani raz=0x) sa mi nevratili naspat peniaze!!!! Stale mi len pisali aby som sa dohodol s predajcom a nic viac....takze uz neverim nikomu, ze je paypal taky bezpecny!!! A co sa tyka feedbacku, tak neviem ci ste si to vsimli, ale uz malo predajcov ma 100% feedback. Takze uz na to kaslu predajcovia a kupujuci ked vidi, ze ma predajca feedback nad 90% tak aj tak kupi....

Rhox

Ano,tys otevřel pouze claim. Ten trvá asi třicet dní. Pak je třeba povýšit na dispute. Ten trvá 7 dní a pokud se za těch 7 dní nedohodneš s prodejcem, nebo ti prodejce ani neodpoví, tak ti Paypal AUTOMATICKY vrátí peníze.
Zrovna teď v létě sem to řešil. Protože prodejce mi nic neposlal a navíc si zrušil účet na ebayi. Ale po dispute mi peníze přišly zpět na účet. Takže pokud jsi měl jen claim, tak je to jasné...

otaznik

Citace od: petovlk kdy 04.01.2010, 10:57:39
Jaaaj chlapci, uz som sa spalil 3x (slovom trikrat) s paypalom. Posielal som peniaze aj cez paypal a ked mi nic neprislo tak som zacal dispute s predajcom. Pisal som mu a on nic neodpisoval. po mesiaci mi prisiel mail z paypal centra, ze sa mi koci mesacna lehota a dufaju, ze sa mi problem vyriesil a praju mi pekny den. Ked som im pisal naspat, ze mi neprisli ziadne peniaze, odpoved ani tovar co som vyhral, tak mi napisali, ze radia mi aby som sa skontaktoval s predajcom a zazelali mi pekny de. Ked som im napisal znova, ze som sa snazil mu pisat a nic, tak mi zase iny chlapik napisal, ze mi radi, aby som sa skontaktoval s predajcom a praju mi pekny den. Potom mi dvakrat poslali aj dotaznik aby som ohodnotil poradco a stranky paypal. Tak som ju ohodnotil....a aj tak sa nic nestalo. Potom sa to stalo este dva krat a ani raz (slovom ani raz=0x) sa mi nevratili naspat peniaze!!!! Stale mi len pisali aby som sa dohodol s predajcom a nic viac....takze uz neverim nikomu, ze je paypal taky bezpecny!!! A co sa tyka feedbacku, tak neviem ci ste si to vsimli, ale uz malo predajcov ma 100% feedback. Takze uz na to kaslu predajcovia a kupujuci ked vidi, ze ma predajca feedback nad 90% tak aj tak kupi....
Tak nakupuj jinde, dráž, ale na jistotu. Je to jen na tobě.
BTW: diakritika je při takové délce příspěvku povinná. Díky.