(vlastní) Sypač 6x4

Založil Plutoone, 08.11.2009, 21:25:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni, tak sen dokončil sypače o kterém jsem tady před víkendem začal psát.
Je to truck na podvozku 6x4.
pohon Xl motor a M motor pro zatáčení. Další M motor pro polohování radlice, 2 pneumatické písty pro odklápění kabiny. Radlice se dá natáčet do stran. Výhoz posypového materiálu jde vyřadit.
funkční světla na kabině.
jen co budu mít nějaky video, tak ho sem hodím. zatím pár fotek pro zasmání ;D
A moc mě nekrtitizujte ;)

scj

Mohol by som poprosit fotku zo spodu? :)
technic&unix

hadato

Tak tohle chválím, líbí se mi celkový vzhled i technická stránka, jenom by to chtělo doplnit tu fotu zespodu.

Plutoone

Tak tady je. A ještě mechanismus radlice.

Shmade

Pěkný, řešení radlice se mi líbí.

edit: Pravda, na otočené plates na kabině jsem zapomněl, to jsem chtěl napsat už hned jak se model objevil, ale nechtěl jsem hned první reakci psát negativní. Souhlas s grohlem, příště bych se plates vyhnul, nebo je aspoň nedával tou ošklivější stranou. :)

grohl

Vůbec to není zlý, ale zadeklování kabiny pomocí otočených plates se mi nelíbí ani trošku.

Plutoone

Díky za názory. než budu dělat video, tak plates otočím. neměl by to být problém.

grohl

Citace od: Plutoone kdy 10.11.2009, 06:42:17
Díky za názory. než budu dělat video, tak plates otočím. neměl by to být problém.
Neměl bys spíše Technic panely?

Plutoone

Mam, sle nenapadlo mě, jak je tem napasovat. něco s tím provedu.

Plutoone

Tak sem to zkusil předělat. kdovíjak se mi to nelíbí.  :PA naví pořád nemam baterky do foťáku, tak je to telefonem, ale snad to bude na ohodnocení stačit

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Shmade

Přijde mi to takhle určitě lepší.

Sugarfree

jelikož je celá kabina z technicu, tak mi to takhle taky příde lepší ;) ale jinak celkově velmi pěknej model, kdyby měl ještě funkční násypku tak bych dal jasně 10/10 takhle jenom 8/10 ...ale jak řikam líbí se mi to :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Plutoone

záleží, co jsi představuješ pod funkční násypkou :)

grohl

Dveře jsou rozhodně lepší a klidně bych je snížil ještě o stud, abys mohl umístit panel mezi "panty".

Sugarfree

myslel jsem tim, že bude celá násypka uzavřená kromě horejšku a když do ní něco nasypeš třeba kukuřici nebo něco co neni tak sypký jako sůl...že to nebude propadávat...a nakonci funkční rozhazovač..dovnitř bych dal např. pás z bulldozra místo těch vrtulek...přece jenom je to LEGO TECHNIC a kdyby to fungovalo myslim, že by to bylo mnohem lepší a hezčí...je to jenom můj názor  ;D ;D ...jak jsem už zmínil jako model se mi to celkově líbí  ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Plutoone

Ještě by šlo vzít trvdej papír, oboustranou páskou ho přilepit zevnitř do korby. (zní to strašně, ale tahle sem to měl u tý tatry s pásem a nevypadalo to tak zle) Jen s tím pásem nevím. šnek je podle mě lepší řešení, ale kde ho sehnat. a taky jak usměrnit dopadání zrn na rozmetací kotouč. jedině nějakou trubičkou, která musí bejt tak akorát široká, aby to nebylo hnusný, ale aby skrz to něco prolezlo. Ale sem fakt rád za názory. zkusím to fak dotáhnout dokonce.  ::)

Plutoone

Tak včera sem byl u kamaráda se soustruhem a už se mi vyrábí šnek ze silonu. snad se mi povedlo vymyslet jak to upravit, aby to fungovalo. Jen co to bude fertig, tak to sem hodím.

Krtecek

Citace od: Plutoone kdy 15.11.2009, 19:29:46
Tak včera sem byl u kamaráda se soustruhem a už se mi vyrábí šnek ze silonu. snad se mi povedlo vymyslet jak to upravit, aby to fungovalo. Jen co to bude fertig, tak to sem hodím.

Moc peknej model . .  . . a na šneka jsem upřímně zvedavej  ;D

Plutoone

včera sem konečně získal šnek a laboroval jsem, jak s tím dál. Jako posyp jsem použil rejži (byť jste mě před ní varovali).
Celkem to fungovalo, ale projevila se slabina (řetěz, kterej šnek pohání při zasypání rejží po chvíli praskne). Taky musím nějak dořešit rozmetání. Točí se totiž stejnou rychlostí, jako šnek, takže místo rozprášení za autem vzniká asi 7cm široký pruh posypu. Dnes bych to chtěl poladit, takže to sem snad v neděli hodím hotové.