(Vlastní) Pokus : Vrtule

Založil Mareken, 03.06.2010, 15:29:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mareken

Můj pokus ,autíčko poháněné vrtulí. Víc asi řekne video a fotky. Zatím nevím na co to použiju, nic mě nenapadá.

http://www.youtube.com/watch?v=wkYWMd1owmY
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Luky1987

Jede to celkem rychle, přidej ještě jednu vrtuli, zatáčení a můžeš s ním na indoor závody ;D
A když budou soupeři za tebou, proud vzduchu je bude navíc brzdit ;)

Mareken

Citace od: Luky1987 kdy 03.06.2010, 15:32:57
Jede to celkem rychle, přidej ještě jednu vrtuli, zatáčení a můžeš s ním na indoor závody ;D
A když budou soupeři za tebou, proud vzduchu je bude navíc brzdit ;)

To zatáčení vyzkouším později, ale přes IR to má menší výkon, a kabel se mi tam může zamotat. Proud vzduchu se nezdá, skoro se to může použít jako fén  :)

Bery

Velmi zajímavé, máš dobré nápady. :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

eNTy

Dost dobrý, já jsem si s tímhle hrál v zimě. Použil jsem dvě dvojice klasických Lego vrtulí a na ledu (na lyžinách) to docela jezdilo a zatáčelo. Mohli bychom dát Ice Racing.

Měch

Je zajímavé, že nás napadá stejná věc...zrovna včera večer jsem experimentoval s technic vrtulkou (taková ta co ju měl každý na Ship Racing)
Zapojil jsem na dva BB dva buggy motory a zpřevodoval do rychla. Vrtulka měla asi 14 000 otáček a po uvolnění se zastavila až o strop. No a dneska jsem chtěl udělat něco na kolečkách ale předběhl jsi mě.
K autu, všechna čest. Použít panely by mě nenapadlo. Vyzkouším aspoň to zatáčení pomocí vrtulky. Dole musí být kolečka jak na nákupním vozíku, aby to zatočilo...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Měch

Citace od: eNTy kdy 03.06.2010, 15:45:43
Mohli bychom dát Ice Racing.

nebo něco jako Hovercraft  ;D

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Mareken

Citace od: eNTy kdy 03.06.2010, 15:45:43
Dost dobrý, já jsem si s tímhle hrál v zimě. Použil jsem dvě dvojice klasických Lego vrtulí a na ledu (na lyžinách) to docela jezdilo a zatáčelo. Mohli bychom dát Ice Racing.

Lyžiny mám taky, ale utáhly ty dvě malinký vrtulky celej vehykl i s Bboxem? Jinak tahle vrtule by se podle mě dala použít i na lodičky(samozřejmě s menšíma panelama) , mě se to nějak nepodařilo, mohl by to ještě někdo vyzkoušet? Buggy má problém ji vůbec roztáhnout.

Ice racing zní jako výzva. Nic neplánuju, ale až zamrzne hostivařská přehrada tak možná. Ale asi nebudu Shmadovi fušovat do řemesla  :P.

eNTy

Používal jsem párgramovou LiPo baterku místo BB. Jako lyžiny jsem měl klasické liftarmy našikmo, dotýkaly se ledu hranou, ne podélnu plochou.
Dva buggy motory, každý zpřevodovaný do rychla pohánějící dvojici vrtulí, celkem tedy 4. Zatáčení "tankové".

Fairytale

Už ai před dvěma leti jsem měl něco podobného 2x M motor a převody do rychla jako vrtule byla čtvrtka upravena trochu ohlá a jezdilo to fakt moc dobre.

stenky

dnes som sa hral s variabilnym naklonom listov motora a musim povedat ze uspesne.
spravil som mechanizmus ktory dokaze rotujucej vrtuli naklapat listy za jazdy, zatial pre 2 rotor ale nemalo by byt problem to prerobit na 3 rotor. fotky nahodim zajtra... teda ked si spomeniem :D
mohlo by to byt celkom zaujmave dal by sa tym riesit prietok vzduchu/rychlost od 0* na idle az podaky seriozny uhol pre maximalny tah.

KLR

Citace od: stenky kdy 27.06.2010, 23:24:51
dnes som sa hral s variabilnym naklonom listov motora a musim povedat ze uspesne.
spravil som mechanizmus ktory dokaze rotujucej vrtuli naklapat listy za jazdy, zatial pre 2 rotor ale nemalo by byt problem to prerobit na 3 rotor. fotky nahodim zajtra... teda ked si spomeniem :D
mohlo by to byt celkom zaujmave dal by sa tym riesit prietok vzduchu/rychlost od 0* na idle az podaky seriozny uhol pre maximalny tah.

:-) uz se tesim na fotky - chtel jsem si postavit uz tu vrtuli od Marekena, ale pockam si na to naklapeni....zni to hodne lakave

Mareken

Zní to zajímavě, ale podle mě tah jako má ta moje nedosáhneš.

stenky

Citace od: Mareken kdy 28.06.2010, 11:17:59

Zní to zajímavě, ale podle mě tah jako má ta moje nedosáhneš.
neide ani tak o zvysenie tahu ako o jeho regulaciu. chapes :) teraz to je ON a OFF (nic alebo full tah)
dnes spravim prerabku na 3 ramena a skratim tiahla nech je co najmenej zotrvacnej hmoty.
stay tuned :)

stenky

update. takto vyzera prerobeny 3 rotor. nasiel som jednu suciastku podobnu tej na vrtuli tak predpokladam ze ma rovnako odsadeny uchyt, malo by to sediet. v pripade nudze ste sikovni a drobne korekcie zvladate ;)

KLR

:-) pekne - ten posuvny dil je hodne zajimave udelany

stenky

dakujem, celkom dobre to funguje. dnes som to skusal ale s rotormi zo studded platov a neberie to vzduch moc dobre.

z akeho setu su tieto rotory? alebo rovno cislo dielu... rozmyslam ze si zo 3 kupim:)

edit: 44350/44351 ? :)

Mareken

Citace od: stenky kdy 29.06.2010, 16:04:10

edit: 44350/44351 ? :)

Ano tyhle  ;D. Jinak se mi tvůj nápad líbí, zkusím ho trošku zdokonalit :D. Ale na lodičky stejnak použiju jen ten napevno

stenky

jj dik idem objednat zopar kusov :) a dake diely navyse, potom sa pustim do zdokonalovania :)

Mareken

Sice otevírám staré téma, ale tady je to, co myslel Nikola.
Je to od Barmana.

http://technicbricks.blogspot.com/2010/09/week-techvideo-2010-37-air-powered-car.html

Ale vrtule mám lepší  :P