Exclusive: Inside the Lego Factory

Založil scj, 04.12.2009, 16:32:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

scj

technic&unix

Filipkod

myslým  že som to už dakde videl ( nie tu na kostkach)... Chcel by som to mať doma  >:D
Nech vás lego sprevádza !

Woyta

Standartni  tovarna odlevajici z plastu.
Osobne jsem mel moznost navstivit TT Tilig v nemecku (jako zeleznicni modelar) a LPN v Jicine (jako student strojariny) kde odlitky rovnou opracovaji. Treba takova 5ti osa v akci je parada.

Sledovat barveni silikonovym prsem je taky zajimava vec. Coz ve videu moc neukazali. Tam je jen jak se barva z prsu obtiskne. Ale jak pekne si to pripravuje barvicku neukazali. :)

Dalsi pekna masinka je 3D tiskarna. Tu si za 20k muzete postavit doma. Sice je ponekud jednodussi ale funguje.

V clanku trochu kecaji o recyklaci.
Ano, nalitky lze zrecyklovat a recykluji se. Rozdrti se a pridaji ke granulim. Lego ale neni z recyklovaneho materialu. Kvalita recyklovaneho plastu neni stejna jako u nerecyklovaneho plastu. Recyklat ma mensi pevnost a na povrchu jsou smouhy od necistot. Ty muzete casto videt u cinskych kopii. Tam se skudli na vsem. Presnost forem, oprava opotrebeni forem, material.
Lego nalitky rozdrti a nekomu da k recyklaci.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Jindroush

Jsem přesvědčen, že v nějakém LEGO materiálu jsem četl o používání recyklace v černých dílech, kde to právě esteticky nevadí. Ovšem samozřejmě je to procento dost nízké, právě z důvodů 'nalámaných' makromolekul...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Hardegon

Taková tovární výroba mě vždycky bavila. Ale jen z pozice "diváka" (brigádu už jsem si tam taky zkusil   :-X). Kdyby to šlo, klidně bych na ty mašiny koukal celé dny. Navíc když jde o LEGO.... >:D