Lego sypač

Založil Plutoone, 05.11.2009, 12:41:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
zima na krku, tak rozmejšlím nad stavbou sypacího vozu s radlicí. Ale co mě trápí je mechanismus dopravování posypového materiálu na rozmetací kotouč za autem. Myslel sem buď použít šnek, nebo řetěz, který by se tocil a tím posyp vyvážel ven. Ale obojího mam pomálu. A pás z buldozeru se mi zase zdá humpoláckej a dopravoval by toho asi víc, než dost. Proto se obracím na vás zkušené konstruktéry, jestli vás něco nenapadne. díky 8)

Woyta

Kdyz pas vhodne zprvodujes taky by mel byt dobrej. Rozsypavat budes hadam round plate 1x1.
Pas muzes pouzit na dopravu posypu k nejakemu presnejsimu davkovaci.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Plutoone

tolik malejch kostiček nemám. budu si asi muset vystačit s rejží. Ten pás je dost velkej. už sem ho takhle cpal do tatry a nebylo to nic drobnýho.

germik

No s tou rejží radši opatrně, aby se ti tam někde nešprajcla, nebo nepropadávala >:D :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Woyta

Rejze je takovej nesikovnej tvar. Co rovnou rozsypavat sul a natocit video pri udrzbe dvorku. :)
Na ni by byl nej snek. A kdyz se pridas k objednavkam na BL tak jich budes mit dost.

//Ted jich je par rozjetejch.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Plutoone

sůl je moc jemná. už sem to vymyslel. chce to uzavřenou vanu, která bude uprostřed prohloubená a tam se bude otáčet šnek, ale chtělo by, aby měl alespoň 3cm v průměru. pak nemůže nikam nic zapadnout, ani se vzpříčit (což by byl problém u řetězu) Jen ten šnek musím někde sehnut:D Asi navštívím kámoše se soustruhem ;D

Plutoone

nakonec sem od toho upustil. udelám jen nejakej mechanismus, kterej to bude připomínat, ale nic se sypat nebude (pak bych to ještě musel luxovat ;D ) už sem začal, tak když to bude k něčemu vypadat hodím to sem.

Sugarfree

to jsem teda zvědavý co vymyslíš, už se těšim ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Plutoone

Už sem skoro u cíle a jestli se dneska moc nevožeru, tak zítra hodím odkaz na youtube;D

Sugarfree

jsem fakt zvědav co vymyslíš, taky jsem se do něčeho takového jako sypací vůz pustil uvidim jak to dopadne...dyžtak to jsem taky fouknu :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...