Pouzivanie 8885 a 8879 (power function controllers) s jednym IR reciver-om

Založil scj, 24.11.2009, 19:22:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

scj

Skusal uz niekto setup 8885 (packovy pf controler) a 8879 (otocny/train pf controler) s jednym IR prijmacom? Jeden kanal sa kontroluje novym controlerom a druhy kanal starym.

Snazim sa o kontrolu otacok motora s novym controlerom a ovladanie riadenia so starym controlerom (prerobeny na volant). Problem nastane ked pouzijem satary controler, tento mi "prebije" informaciu z noveho controlera a motory (ak pred tym sli, aj nepouzivany kanal) sa zastavia. Riesenie s 2mi IR prijmacmi mi pride ako zbtocny overhead a extra spotreba navyse.

Alebo mate niekto iny napad?
technic&unix

vasek

Mně to fungovalo úplně stejně jako tobě, řešil jsem to dvěma IR receiverama, každý na jiném kanále a pak to fungovalo bez problémů.

scj

Hej, takto to mam aj ja v "devel" zapojeni. Hladam vsak inu cestu. Narazil som na Lego Power Function RC protocol (napriklad tu) http://www.philohome.com/pf/LEGO_Power_Functions_RC_v110.pdf. Uvidim na co pridem po precitani tohto dokumentu.
technic&unix

vasek

Citace od: scj kdy 24.11.2009, 19:54:37
Hej, takto to mam aj ja v "devel" zapojeni. Hladam vsak inu cestu. Narazil som na Lego Power Function RC protocol (napriklad tu) http://www.philohome.com/pf/LEGO_Power_Functions_RC_v110.pdf. Uvidim na co pridem po precitani tohto dokumentu.
Kdyžtak napiš na co jsi přišel. S tím co máme asi nic jiného dělat nejde.

MeNadruhou

Na nic nepřijdeš. nebo spíš na to, že ten jednoduchý IR vysílač je postaven tak, že ten signál co vyšle, tak přepne reciever na tu část protokolu se start stop systémem.  Spustíme li motor A např na 3/7 rychlosti se rec. nastaví na řízení rychlosti, a pro zastavení zvlášť vyčkává na svůj stop signál. V okamžiku kdy se rozběhne druhý motor B ,tak tím starým ovladačem se to celý přenastaví na start stop, dokud motory běží nic nic se neděje, ale ovladač přijímá signál od toho starého a v okamžiku kdy přijde o signál zastaví oba výstupy,  protože signál pro A motor není tak je to vyhodnocený jako že má stát. je to dáno tím že v příjmači je použit jeden mikročip pro řízení obou výstupů, a není tudíž schopen obhospodařovat dva výstupy různě.
řeění je jen jedno. Přepájet za jiný mikrokontroler (případně přeprogramovat) >:D ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

scj

V podstate mas pravdu. Ale implementacia vlastneho ovladaca je uz na ceste. Mam mat batch funkciu s "Single output mode" pre zatacanie (fake pwm +7). Implementujem to na symbiane s60 a nokii s IR portom, kedze nic ine pouzitelne po ruke nemam (na macbooku mam iba reciever). Na HW zapojenie si netrufam, nikdy mi to s elektronikou dobre neslo. Otestujem a uvidim. Za akekolvek typy na devices (ktore sa daju vhodne modifikovat/programovat) budem vdacny. Goal je vyrobit lacny device a kazdemu dostupny ktory pozadovanu funkcionalitu umozni.
technic&unix

MeNadruhou

Citace od: scj kdy 26.11.2009, 15:46:38
V podstate mas pravdu. Ale implementacia vlastneho ovladaca je uz na ceste. Mam mat batch funkciu s "Single output mode" pre zatacanie (fake pwm +7). Implementujem to na symbiane s60 a nokii s IR portom, kedze nic ine pouzitelne po ruke nemam (na macbooku mam iba reciever). Na HW zapojenie si netrufam, nikdy mi to s elektronikou dobre neslo. Otestujem a uvidim. Za akekolvek typy na devices (ktore sa daju vhodne modifikovat/programovat) budem vdacny. Goal je vyrobit lacny device a kazdemu dostupny ktory pozadovanu funkcionalitu umozni.

No pokud se ti to povede, tak budeš dobrý. v čem to programuješ? v Javě nebo v symbianu?  Já jsem to schopen upájet, ale vymyslet nebo naprogramovat  by mi dalo zabrat :D. Když se to povede, poskytnul by jsi ten program i nám ostatním? případně včetně zdrojového kodu?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Gouranga

CitaceAle implementacia vlastneho ovladaca je uz na ceste.
Dost by mě zajímaly detaily implementace, protože podle toho protokolu se mi zdá, že to bez pájení nepůjde. Nějak se mi nechce věřit, že by stačilo nastavit něco jako 2400Bd (1/421e-6, podle délky low-bitu?), 1 start a stop bit, žádná parita a 16b zpráva, protože telefony apod. pojedou na jiném protokolu, třeba IrDA má úplně jinou modulaci. Např. v JavaME dokumentaci jsem našel jen zmínku o připojení sériového portu na io stream, pak šlo nastavit režim a rovnou se přes to nějak posílaly znaky...
Bastlení zdar.

Woyta

S IR na telefonu si muzes delat psi kusy.
Byla by sranda zkusit nejakou aplikaci nahrazujici univerzalni dalkovy ovladac.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Gouranga

Citace od: Woyta kdy 01.12.2009, 11:46:26
S IR na telefonu si muzes delat psi kusy.
Byla by sranda zkusit nejakou aplikaci nahrazujici univerzalni dalkovy ovladac.
Takový program jsem už v mobilu měl, ale neměl jsem doma nic ze seznamu podporovaných zařízení na vyzkoušení.

Woyta

Ja mam HTC Kaiser Win Mobile. Tam si slo metodou pokus omyl vytvorit vlastni profil zarizeni.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich