LEGO 5866 CREATOR Záchrana ze vzduchu

Založil Luky1987, 29.01.2010, 08:44:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Obecná charakteristika

Rok vydání: 2010
Počet dílů: 149
Počet minifigů: 0

Dojmy před koupí

Tento "setík" mě zaujal na první pohled svou barevností a realističností. Navíc při ceně 218Kč je cena za jeden dílek velice příjemná, a řada Creator je zajímavá tím, že se dá sestavit několik modelů, zpravidla tři. Koupil jsem si tedy svůj první set. Zatím jsem se věnoval spíše vlastním stavbám, především domečkům v minifigovém měřítku (nejvíce mě baví střechy ;))
Obsah setu podrobně zde : http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=5866-1

Obsah balení a vlastní stavba

Set obsahoval dva návody a tři zatavené sáčky s kostkami dle jejich velikosti. Bohužel neobsahuje žádného minifiga ani samolepky. Stavba je poměrně jednoduchá a je možnost setavit tři modely (postupně ;)) a to helikoptéru, dvouplošník a motorový člun.

A: HELIKOPTÉRA - setavení trvalo cca 25 minut, nikam jsem nespěchal. jedná se jednoznačně o nejpromyšlenější ze tří modelů, padnou na něho téměř všechny díly.
B: DVOUPLOŠNÍK - o něco jednodušší než helikoptéra, byde asi dvacet kostek a stavba trvá cca 15 minut, je zde patrné, že hlavní je helikoptéra a dvouplošník je jen doplněk.
C: MOTOROVÝ ČLUN - nejlehčí skládačka ze tří, zbyde patnáct kostiček a je hotovo za asi 15 minut, kvalitativně bych ho zařadil na úroveň dvouplošníku. Má celkem zajímavý "motor".

Hratelnost

Hratelným prvkem je jsou u helikoptéry především obě vrtule, po stranách má reflektor a něco jako naviják pro lano,plus jde otevřít kryt "nákladního" prostoru, Dvouplošník má pouze jednu vrtuli a motorový člun prakticky žádný pohyblivý prvek nemá, ale pokud se prostřední část posune o jeden stud dopředu, dá se vertikálně hýbat s motory. Všechny modely jsou poměrně bytelné, až na hlavní vrtuli u helikoptéry.

Autentičnost

Podle mého soudu jsou všechny tři modely velice realistické a působí pěkným dojmem, na to že jsou z velice omezeného množství dílků. Samozřejmě nejsou v minifigovém měřítku, ale jelikož v balení panáčci nejsou, ano to nevadí.

Hodnocení

KLADY: poměr dílek/cena/délka stavby
            hodnověrné zpracování
            tři modely (plus jeden na stránkách Lego)

ZÁPORY: propracovanost dvouplošníku a motorového člunu nedosahuje kvalit helikoptéry

Na závěr bych dodal, že se jedná o moji první recenzi zde na kostkách, které jsem objevil velice nedávno, ale velmi mě nadchly a rád bych přispěl kvalitními a konstruktivními příspěvky do komunity, ocením i kritiku a přimpomínky.

S.t.a.l.k.e.r.

Takto vyzerá model, ktoré návod sa dá stiahnuť zo stránky TLC - je označený ako bonus.

peter

Citace od: Stalker kdy 29.01.2010, 09:32:35
K počtu modelov len malá poznámka, na stránke lego.com sa dá stiahnuť aj návod k stavbe ďalšieho modelu

v recenzi je to uvedené ::)

Citace od: Luky1987 kdy 29.01.2010, 08:44:04
KLADY: poměr dílek/cena/délka stavby
            hodnověrné zpracování
            tři modely (plus jeden na stránkách Lego)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.