(Vlastní) Skull's Eye Schooner tuning

Založil Jarri, 05.06.2009, 00:38:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jarri

Cafte,
už mi liezli na nervy tie splasknuté originál plachty a tak som skúsil menší tuning. Videl som to na rôznych lego weboch. Loď dostane s nafúknutými plachtami úplne iný šmrnc. Chystám sa ešte dorobiť trietie poschodie plachiet. Dať vyššie stožiare a možno zopár plachiet aj do stredu, len čakám na súčiastky a dorobiť ešte nejaké laná vzadu na lodi. Neviem prečo, ale zadná plachta na lodi mi pripadá veľká. Rozmýšlam, že ju prerobím podobne ako mala originál Skull's Eye Schooner. Čo alebo aký tvar plachty by ste dali dozadu? Dík.

Plachty som vystrihol z hrubého výkresu, ktorý som kúpl vo formáte A2. Tento výkres nemá šancu splasknút, lebo je zopár mm hrubý. Neskôr až bude hotová chcem aj tie plachty spravit dotrhané a špinavé, len rozmýšlam ako toho docieliť. Asi jednoduchým vystrihovanám s nožnicami na bokoch  ???

http://picasaweb.google.com/Jarri1984

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Hardegon

Plachty mě nadchly.  :D Co je to přesně za papír? Po čem konkrétně se ptát?  ::)

peter

Předpokládám, že to je klasická černá čtvrtka, kterých se ve většině papírnictví spolu s dalšími barevnými variacemi válí dostatek. Také to jistě je stejná čtvrtka, kterou jsem já použil například pro harmoniku mého MOCu IrisBus.

PS.: tloušťka není několik mm ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jarri

Chystám sa dnes prerobiť tú poslednú plachtu. Nepáči sa mi. Je moc vysoko a je moc veľká. Dám tam obyčajný trojuholnik taký podlhovastý. S tými milimetrami som sa sekol. Je to o niečo hrubšie ako obyčajný biely A4kový vykres. Do 1 mm. Kúpil som to tu http://www.merkantil-obchod.sk/polozky.php?IDS=256&PTH=256

Siegnord

Vypadá to skvěle, i když to není tak vymalované jako originál.
  Já se rozhodně nechám inspirovat, neboť už nějakou chvíli přemýšlím, jak nahradit červené platchy u mé Brickbeard Bounty nějakými jinými v chladné barvě.  :)

Jarri

Chystám sa vytuniť aj ostatné lode ako Red Beard Runner, Brickbeard Bounty či Caribbean Clipper, len čakám súčiastky ako stožiare, úchytky ako upevním plachty na stožiare, zábradlia,...
Skúšal som aj takú vec, že som na tieto čierne plachty dal orignály, aby držali a nesplaskýnali, ale bez nich to je krajšie. U Red Beard Runner orignál plachty asi nechám, len pridám laná a zopár malých plachtičiek dopredu.

Jarri

Trošku som ju ešte vylepšil a predľžil zadný stĺp  :D Zajtra spravím lepšie foto s denným svetlom a s detailamy.

Jarri

Tak tu sú sľúbené foto už asi z konečnej verzie

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]