(vlastní) WIP - Kosmická loď Castle + Space

Založil Togaran, 06.04.2009, 10:06:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Představte si svět kde byl objeven stroj času. Nejprve se používal jen k vědeckým pokusům, pak ho potřebovala vláda a nakonec byl přístupný každému, kdo měl dost peněz. To nemohlo dopadnout jinak, než kompletním zhroucením kontinuity a zmatečnými válkami. Nastal totální chaos. V tomto světe se pohybují skupiny lidí ze všech možných časů - používají jak koně a halapartny tak hypermotor a lasery.

Rozhodl jsem se postavit kosmickou loď z této vize a rád bych zde prezentoval průběh stavby. Doufám že se co nejvíc lidí přidá se svými připomínkami, radami a nápady. Sám castle nestavím, tak tam budu asi potřebovat nejvíc.

Moje vize lodi:
Představte si to jako létající hrad, s mučírnou, ustájenými koňmi, trůnem pro největšího padoucha, ale také náležitostmi kosmické lodi - motory, nástupní rampa, podpěry, hadice, antény...
Celkový tvar zatím není jasný, rád bych udělal dvě patra a spíš užší průřez (tak 8 - 12 studů pro interiér). Loď bude mít dračí prvky - hlava (kabina a nástupní rampa), křídla, ocas.
Barevné schéma chystám červeno (drak) šedé, s černými a jinými prvky a interiér bude co nejčernější.

Posádka:
Hm, tak to bude problém. Poslední obrázek jsou moje nápady.
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

otaznik

To je tak úchylný, až se mi to líbí.  ;D
Při stavbě lodi buď odvážný, myslím, že se nemusíš bát experimentovat. A výběr minifigů - excelentní!

Colonel32

Nemohu si pomoct, ale připomíná mi to tu scénku z Austina Powerse dvojky (jak v tom hrála Heather Graham), když po obloze letěla raketa dr. Zlouna a lidé křičeli "Je to obří - penis"

Mtron

WOOOW  ;D tvarově to vypadá dost povedeně. Co se týče míchání Castle s space, nevidím v tom žádný problém. Například STAR GATE - Hvězdná brána, je v tomto případě dostačujícím příladem. Nikdy nevíš na jaké planety se se svojí lodí dostaneš vlivem třeba špatných propočtu hyperprostoru. Je dosti možné, že ve vesmíru žije tisíce civilizaci, které jsou buď dost zaostalé nebo naopak dosti vyspělé.

Stav dál vypadá to jako slibný začátek, možná bychom v rámci aliance mohly vyvinout teleport či bránu pro rychlejší cestování v reálném čase.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Togaran

Díky za komentáře  8) Ve čtvrtek se snad dostanu ke stavění, tak bych rád udělal spodní čelist hlavy, s nástupní rampou. Zatím pořádně nevím jak zuby, ale ty ocasy a takový věci nemám, takže to udělám asi z bílých bricků.
Možná stihnu prototyp podpěr, aby byly dost masivní, nejlepší co mě zatím napadlo, jsou červené technic bricky a budou umístěné podélně s tělěm, aby se daly pohodlně zaklopit.
Snad se nebudete zlobit, když budu do citací používat jen části příspěvku, lépe se v tom pak orientuje (alespoň mě).

Citace od: otaznik kdy 07.04.2009, 00:14:43
... A výběr minifigů - excelentní!
Oni tam nepujdou všichni a asi to není finální verze. Zkus to nějak upřesnit, co tě zaujalo, co se tam nehodí, jakou posádku byste v takové lodi očekávali.
Koně tam asi budou jen dva, uvažuji nad tím ledním medvědem. Pak tam určitě dám škorpiony a kostru.

Citace od: Colonel32 kdy 07.04.2009, 01:14:33
...když po obloze letěla raketa dr. Zlouna a lidé křičeli "Je to obří - penis"
Teď se toho nemůžu zbavit ;D snad to ta spodní čelist napraví

Citace od: Mtron kdy 07.04.2009, 15:56:37
... možná bychom v rámci aliance mohly vyvinout teleport či bránu pro rychlejší cestování v reálném čase.
Plánuju umístit na palubu stroj času. ale ne žádné monstrum, at se to tam vejde.  Tak klidně něco zkus :)
A ta brána taky není tak špatný nápad... malá hvězdná brána přímo na palubě...

To se týká tak všeobecně - budu potřebovat vymyslet sedačky pro piloty, stolovací sál (stul + židle, z toho jedna větší) do prostoru širokého 10 studů. mučírnu, palandy, ustájení pro dva koně (to bude asi ve slepé uličce, tak to snad nebude problém s prostorem, ale rád bych slámu nebo něco takového)

Jestli máte nápady, obrázky, posílejte do tohoto fóra. :) bohužel 10-12 studu není moc...

otaznik

Citace od: Togaran kdy 07.04.2009, 19:02:04
Zkus to nějak upřesnit, co tě zaujalo
Druhá řada odspoda nejvíce vlevo, spodní řada třetí zleva, druhá řada odspodu druhý zprava.
Obecně kombinace tors a hlav, kde jeden z prvků symbolizuje budoucnost a druhý minulost, a k tomu samozřejmě doplňky.

Togaran

Hlava
Tak konečně sem se dostal k nafocení postupu. Jak jsem sliboval, dodělal jsem spodní čelist hlavy s nástupní rampou. Konec spodní čelisti se sklápí ještě o kousek. Vzhledově to není úplně podle mých představ, ale funguje to skvěle. Navíc když jsem přidal ty bílé ostny a zuby, tak se to celý nějak srovnalo a jsem spokojen. Trošku tam ruší černé prvky, ale není to drak, ale kosmická loď ;)

Mám teď pár problémů:
- co dát do červených clipů nad očima?
- co ostny a zuby? očekávám nápady.
- Jak to zařídit aby čelist nespadla? nepovedlo se mi vymyslet zatím rozumné uchycení :(

Dneska snad dám všechny WIP fotky na BS, tak pak sem dám odkaz.

Robbed

Ta druhá fotka je super ;D, jsem zvědav na pokračování.

1) do clipů bych dal cokoliv (něco malého jako anténka, dělo...)
2) zuby jsou v rámci možností v pohodě. Možná přidat trochu víc slopes místo některých bricků 1x1. Ideální by byly tyhle dílky, ale předpokládám že je nemáš.
3) čelist je hádám přichycena na technic pinech. Možná by bylo lepší použít nějaký jiný systém ohýbání (třeba polohovací hinge bricky).

Shmade

Mě se to líbí, jsem zvědav jak se vypořádáš s "tělem" lodi.
Co se týká otvírání tlamy, tak nějaké řešení pomocí ozubeného kola a šnekového převodu by bylo určitě zajímavé, ale myslím, že to by se ti nelíbilo z hlediska nárožnosti na prostor.
Myslím, že by mohlo být pěkné a zároveň funkční použít po stranách tlamy takové ty fake písty - http://www.peeron.com/inv/parts/53586, myslím, že by to tlamě dodalo takový správný "biomechanický" ráz :)

Togaran

Zmiňovaná galerie je tady:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=378323

Pant čelisti:
Jojo, je na pinech, hinge bricky by to neudržely, taky sem je zkoušel. Leda že bych jich dal 6 vedle sebe a to se dřív povolí study než ohnou hinge  ;D
O šroubovém převodu jsem taky uvažoval, ale jednak je prostorově náročný a taky myslím, že by to neudržel.
Fake písty jsou skvělý nápad :) bohužel taky nemám ale zkusím tam něco narvat... mám tlumiče, tak je možná nějak využiju  ;D

Nakonec jsme to vyřešil magnetem mezi předními zuby, drží až překvapivě dobře :)

Včera jsem začal stavit konstrukci těla a podpěry na přistávání. uvidíme jak se to bude vyvíjet. Teď budu asi muset předělat hlavu, protože je dost těžká a ty 4 piny na které jsem to chtěl původně dát asi nepřipadají v úvahu :(
Taky jsem dostal nápad použít klasické pirátské kanóny, zkusím je někde sehnat.

Colonel32

technic gearbox http://peeron.com/inv/parts/6588 by ti IMHO povolil šnekový převod který bude držet relativně dobře a současně nezabere moc místa.Horní polohu můžeš pri jistotu fixovat nějakým zasouvacím nebo zaklapávacím dílem.

Nebo mě ještě napadá řešení a´la padací most, že by horní částí byly vedene nějaké provázky k navijáku. U pure-space lodi nesmysl, ale u tvého modelu by to projít mohlo...

Togaran

to Colonel32: Přesně tento gearbox mám, ale jak čelist narostla tak jsem ho zavrhl. Netroufnu si ty kolečka tolik namáhat, zvlášť když jich mám málo.

Stavba trupu
Jak jsem vyřešil přistávací nohy si můžete všimnout na obrázcích - jsou 4 a sklápí se podélně do spodku těla. Zakončení nožiček se mi moc nelíbí, ale to můžu předělat později.

Základ trupu tvoří kostra z technic bricků, na které jsou připevněné nohy, takže docela solidně drží, jen se převažuje dopředu, ale to je dočasný problém. Ať dělám co dělám, pořád to vypadá jak pejsek  ;D

Co se týče exteriéru, tak si můžete všimnout nádrží, které budou vepředu napojeny hadicemi k trupu a dám tam anténky a bůhvíco ještě. Dozadu budou také hadice - k motorům (ty už mám připravené, viz první příspěvek) Před nádrže plánuju menší kanóny, hlavní budou na střeše.

V interiéru je hotová první místnost u vchodu - zbrojnice - do které taky povede žebřík z horního patra. Další místností je noclehárna s palandami. Za ní budou ustájeni koně a pak pevná stěna. Za stěnou bude mučírna a vězení, do toho se ale bude vstupovat shora.

Do hlavy jsem přidal magnet, aby čelist nepadala a vstupní/výstupní počítač.

Přikládám obrázky stavby, po moderaci bude vše k dispozici na BS. (odkaz výše)

bonus: přinášíme ultimate mega super turbo hyper vynález! Dýchací bomby pro koně do každé domácnosti!  8)

Šejmus

Pěkné! Zvláště dýchací přístroje pro koně jsou dost punkový!  ;D
Dvě patra určitě, klidně v brišní části i tři!

Ale něco se mi nelíbí na fotkách... zkus nějaký přirozenější světlo nebo jiný nastavený - takhle je něco moc přesvětlené, něco zase není pořádně vidět atd. Nejlepší je denní světlo a nebo jakékoliv umělé ale odrazem (bílý papír stačí).
Fool of a Took!

Togaran

Vzhledem k nedostatku času bude loď dnes (jestli na to budu mít čas) rozdělána a budu se nadále věnovat menším modelům - v průběhu zkouškového období...