(Vlastní) Modulové nákladní vozidlo "Žralok"

Založil Togaran, 07.11.2007, 22:27:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Tak jsem tu s novým modelem :)
je to kosmické auto, primárně stavěné jako terénní náklaďák.
Celý model se skládá (zatím) z šesti částí - modulů. Všechny jsou navzájem propojitelné (kromě kabin mezi sebou).

A - Hlavní kabina
Připojuje se hlavně dopředu na podvozek, ale dá se připojit i přes jiný modul dozadu.
Funguje také jako vznášedlo pro převoz jinýho modulů bez podvozku.

B - Druhá kabina
Na podvozek se dá připojit stejně jako hlavní kabina, ale její pravé místo je nahoře na přední části podvozku. Je určena jako záložní, když hlavní kabina odletí, nebo pro převoz modulů.

C - Podvozek
Hlavní část celé stavby. Použil sem největší kola co doma mám :) Skládá se ze dvou částí spojených dvěma zatáčejícími klouby nad sebou. Na přední části jsou dvě pozice pro připojení modulu/kabiny - vpředu (primárně pro kabiny) a nahoře (pro záložní kabinu nebo pro malý modul). Na zadní části je jedna pozice pro připojení velkého modulu nebo dvou malých. Na zadní části je také naviják.
Počet samozřejmě není limitující - klidně se dají připojit všechny najednou dozadu, ale není to na to určený :)

D - Kontejnery
Kulatý kontejner na pevný nebo tekutý náklad. Rozměry jsou 8x8 studů, což udává velikost malého modulu.

E - Laboratoř
Velký modul (8x16) který má uvnitř laboratoř pro dva figy. Uvnitř je i lůžko pro raněného/unaveného.

Kompletní galerie:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=292249

Těším se na názory a rady na vylepšení  :)

Moje stavby: Brickshelf, Flickr

petras81

Pekne, opravdu pekne vozitko. Ze bych take postavil nejakou vesmirnou priseru nesmirnou?  ;D ;D

Togaran

Great Vulture / Velký sup

Konstrukce
Loď střední velikosti, dvě sklopná křídla, a dva motory umístěné po stranách trupu. Kabiny (od spoda): hlavní střelec, druhý střelec (v případě potřeby druhý pilot), horní kabina patří hlavnímu pilotovi. Mezi motory je umístěna hlavní kabina pro posádku a na zádi navigační stanoviště.
Za spodní kabinou je malý nákladní prostor, primárně obývaný vozítkem a robotem.
Světelné motory jsou v křídlech a podsvětelné nemůžete přehlídnout ;)

Hlavní kabina
Uvnitř naleznete dvě odpočinková lůžka, velký komunikační a navigační panel a servisní středisko lodi.
V zadní kabině je ovládání štítů, sekundární komunikace a navigace a životní funkce lodi. (štíty jsou v této části nejsilnější)

Určení
Loď je vybavena pro průzkum ohrožených a nepřátelských oblastí. Vozítko je průzkumník při přistání na planetě nebo provádí složitější opravy lodi.

Zbraně
2 elektromagnetické kanóny na koncích křídel (šedé), 2 laserová dvojčata 1. třídy (krátké červené), 6 laserových děl 3. třídy (dlouhé neonové)

Posádka
7 členů (5 lidí, android a robot)

Doufám, že se bude líbit, momentálně provádíme opravu lodi na základně Mtronů v Brně  8)
Galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=301663

Robbed

Tvé modely je rozhodně třeba shlédnout živě 8). Detaily a vůbec celkový vzhled na fotkách zdaleka tolik nevyniknou jak ve skutečnosti...

Togaran

Lizard / Ještěr

Mám tady nový model v barvách Žraločí aliance :) Každý zběhlý stavitel/sběratel určitě na první pohled vidí Solar Snooper (#6957 Space Police 2 1992) Je to model, co se mi vždy líbil a nechal jsem se inspirovat.

Konstrukce
Oproti Solar Snooperu je celý podvozek o dva study rozšířený a na zadní část jsem použil větší kola. Celkově je přední část (tahač) mnohem více "okopírován" než zadní část (vozík).
V tahači jsou dvě jednomístné kabiny a za nimy místo na dva kontejnery.
Na vozíku jsou také dvě kabiny, i když ty už neslouží k řízení. Z jedné se obsluhuje satelit a komunikace celkově, z druhé pak odpalovací zařízení rakety. Pod raketou je skrýš na všechno možné ;) a před ní rameno na sundavání kontejnerů.

Určení
Vozidlo slouží k průzkumu složitých terénů (zkoušel sem to a za cenu odřené kabiny projede skoro všechno :D ), sběru vzorků a transportu a odpalování raket.
Není vybaveno zbraněmi, pouze ruční v kabinách.

Posádka
4 (hlavní řidič, 2. řidič, technik, radiotechnik)

Těším se na kritiku, nápady a komentáře :)
Galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=340586

Togaran

Další model v mých oblíbených barvách - Malý mech

Konstrukce
Co říci, snad jen že nejde o "tyčkového mecha" ty nemám moc rád, konstrukce je masivní aby ty tyčkové rozlámal  >:D

Určení
Bojový pancéřovaný dvounohý mech

Výzbroj
Těžké energokanony (hlava), rotační 8-mi kanon, pila a lehký laser (pravá ruka), dvě kopí a těžké lasr (levá ruka)

Posádka
1 pilot/řidič

kompletní BS galerie:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=356422

grohl

Tenhle opancéřovaný "štramák" opravdu budí notnou dávku respektu. Moc pěkný výtvor.

Togaran

"Jak na nový rok, tak po celý rok" - tak to by bylo, abych to tu nezaspamoval dalším svým modýlkem, byť malým  8)
Raketová bugina

Konstrukce

Dvoumístné terénní vozidlo s raketovým motorem. Je to docela ohrané téma, ale zase jiné pojetí. Dlouho jsem řešil jak moc vpředu by měl být nárazník, nakonec jsem ho zasunul úplně mezi kola, bugina pak dokáže přejet i ovladač k televizi  :D Bál jsem se že motor bude vypadat malý, ale nakonec je tak akorát.

Výbava
Pouze lehké zbraně, komunikační technika.

Posádka

2: řidič, spolujezdec (navigátor/technik - dle mise)

kompletní BS galerie:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=359742

Robbed

Tak tohle se mi líbí, moc pěkné vozítko ;). Obzvlášť se mi líbí kabina (ty dvě skla, žluté zařízení (asi) na ovládání trysky..).

otaznik

Velmi pěkné. Líbí se mi ta pohyblivá "ruka" se zbraněmi na levém boku. Pokud to tedy jsou zbraně.  ;D

LiBorec

opravdu krásná vozidla, opravdu se mi to moc líbí  ;)

Togaran

Citace od: Robbed kdy 01.01.2009, 16:05:05
Tak tohle se mi líbí, moc pěkné vozítko ;). Obzvlášť se mi líbí kabina (ty dvě skla, žluté zařízení (asi) na ovládání trysky..).
Inspirací ke stavbě "žlutého zařízení" byly flašky tekutého dusíku co se používají v autech na pouliční závody. Můžete si to představit jako mega NOx do trysky  ;D (konstrukční rychlost vozidla je fakt vysoká  8) )
Citace od: otaznik kdy 01.01.2009, 21:14:00
Velmi pěkné. Líbí se mi ta pohyblivá "ruka" se zbraněmi na levém boku. Pokud to tedy jsou zbraně.  ;D
Jojo, to jsou zbraně, senzory jsou na druhé straně, anténa vzadu u trysky a pozorovací zařízení má každý jezdec přímo před sebou.

Togaran

Lizard 2 - 12x12 terénní transportér Žraločí aliance

Už delší dobu do mé šedivé armádky nic nepřibylo, tak to sna teď vynahradím :)

Konstrukce
Model vychází stejně jako jeho předchůdce z vozidla Space Police 2 - Solar Snooper. O pohon se stará 12 velkých kol, z nichž vždy střední náprava (2. a 5.) je pevná a ostatní se mohou naklánět aby se lépe přizpůsobily terénu.

V přední části je 4 místná kabina a místnost s počítači, na střeše satelit a dvě lehká laserová děla. Kabina je z mých oblíbených 10x4x2,33 canopy skel :) řekl jsem si, že když Spyriusáci mají svoji vlajkovou loď s tímto typem kabiny, tak Žraloci budou mít vozidlo. Celá přední část je vzduchotěsně uzavřena a ke vstupu slouží poklop na zadní stěně.

Na zadní části je prostor pro náklad. Dlouho jsem řešil dilema co tam umístit, protože v poslední době se objevilo například Robbedovo MAU, lákala mě stejná myšlenka - výměnný náklad. Kopírovat těžký protiletadlový raketomet jsem nakonec zavrhl a na nákladovou plošinu zaparkoval 6 modulů - dvě kabinky s pohonem, 2 sondy, nákladní vozík a satelitní jednotku. Dají se téměř libovolně kombinovat.
Mezi oběma částmi se dá přecházet po spojovacím můstku.

Určení
Doprava nákladů a průzkum oblastí s obtížným terénem.

Posádka
6 (5 + android)

Galerie
BS: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=395625
po moderaci, zítra odjíždím na 16 dní, tak proto nečekám až bude zmoderováno

Přidávám obrázky, ať se líbí :)

Icewalker

Veliké modely nemám moc rád, ale toto je jedna z výjimek. Vozidlo na mě svou velikostí půdobí až hrůzostrašně. Být vesmírným cestovatelem, rozmyslel bych se, jestli mu zkřížit cestu.
Líbí se mi množství doplňků - nákladu.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

tomash

Lizard 2 a malý mech jsou perfektní! ostatní je taky dost slušný

Mtron

A bude bitva  ;D dobrá práce, vydařené vozidlo i s nákladem a posádkou jsem spokojen, je to sice méně chráněno, ale o to líp se to dá při vojně zničit :-) myslím, že jdeš správným směrem. Ještě by si měl propracovat jejich děj a počin ve vesmírném světě coby rasa... pěkný   8)
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Girion

No dobrý co dodat a jenom abych opravil koukám častou chybu ,tak android je robot podobný po biologické stránce člověku .
"Jestliže hledání kostek za každou cenu je šílenství, pak ano můžete mi říkat že jsem šílený."

Togaran

Crosshair

Po delší době se vracím ke Žraločí alianci, a to s lodí, která k ní ani moc nepatří. Jedná se o vyvržence, zločineckou loď, jejíž majitelé jí neustále upravují a vylepšují a naplácávají na ní další a další vymoženosti, hlavně ostré a zubaté :) Po vzoru Plenitelů (Reavers) z filmu Serenity (a také seriálu Firefly). Loď řadím do Žraločí aliance, protože vychází z jejich technologie a barev.

Cíl stavby:
(kdo bude mít čas, prosím ohodnoťte tyto body)
- modulová variabilita
- test barevné kombinace
- pokus o implementaci Bionicle prvků

Konstrukce:
Loď se skládá z šesti modulů (4 kokpity, centrální jednotka, vozítko). Centrální jednotka má hlavní motory a funguje jako spoj pro všechny ostatní moduly. Dvě spojovací plochy má nakloněné a dvě rovné. Modulů jsou dva typy - kabiny a křídla (to ale neznamená že křídlo nemůže dělat kabinu). V kabinách je více prostoru a v hlavní kabině je připevněné vozítko, které se může na planetě odpojit. Vozítko je jednomístné, terénní a má malý prostor pro náklad/kořist.
Všechny 4 kokpity jsou schopny samostatně létat, fungují jako únikové moduly a dají se navzájem po dvou spojit. Pro připojení na centrální jednotku jsou dva hlavní módy: cestovní (kabiny rovně, křídla sklopené) a bojový (kabiny sklopené, křídla rovně).

Výzbroj:
Jednoduché zbraně, jak na dálku, tak na kontaktní souboj. Loď často na své nepřátele naráží s cílem poškodit trup oběti.
laserové kanóny, minomety, vibrační čepele, harpuny.

Posádka:
4 (v každém kokpitu jeden) + řidič vozítka (droid)
v centrálním modulu je prostor pro "cestující" nebo náklad, stejně tak malý prostor v kabinách

Brickshelf galerie

FilipS

Už sem ji před pár dny obdivoval na Flickru, je moc pěkná hlavně když se "naježí", ale je tam trochu moc bionicle prvků.

Mtron

hodnocení :-)

- modulová variabilita: zkušeně si to rozpracoval, bude to hratelný a jistě se k tomu dají doplnit další nezávazné moduly, rozhodně říkám ANO

- test barevné kombinace: sladěné je to dobře, nemám k tomu žádné výhrady, troufám si tvrdit, že to má jakou si jiskru, žlutá tomu dává náboj ohně

- pokus o implementaci Bionicle prvků: některé se hodí, některé připadají jako by to nebylo lego :-)

celkový dojem z lodi: opravdu na první pohled vypadá výtečně, po bližším prozkoumání bych jí dal 7 z 10 bodů  ;D možná 8, ale to bych ji musel vidět vlastním okem

dobrá práce

MTRON OUT
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Icewalker

Tvarově a barevně vážně zajímavá loď. Jen nevím, zda bych se s ní odvážil narážet do nepřátel - rozbil bych si přinejmenším 1 z těch krásných kokpitů ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

winring

Loď moc hezká a nápad s kýlováním super, ale já bych se toho ve vesmíru docela bál :)

grohl

Moc pěkná loď. Jediné, co mi na ní nesedí jsou ty halapartny a Bionicle části vpředu.

Togaran

Děkuji za komentáře, jsem rád že se líbí  :)
Toho kýlování bych se nebál, nejde o úplné prozažení trupu, spíš urazit nějaká zařízení, poškodit motor, poškrábat lak lodím co nemají žádné výčnělky a podobně  8) mohl bych udělat nějakou harpunu na přikotvení k cizí lodi  ;D