(Vlastní) LTTT Truck

Založil TomB, 06.04.2009, 14:38:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Představuji Vám svůj TT truck, se kterým se nejspíše zúčastním v 2. ročníku LTTT. :)
Vůz disponuje volitelným pohonem 2x6, 4x6 nebo 6x6.
Přední náprava je kyvná, zadní nápravy jsou "áčkové" a nezávisle odpružené.
Každá zadní náprava je vybavena uzamykatelným diferenciálem, přední nemá diferenciál žádný.
Pohon vozu obstarávájí 2 buggy motory, a zatáčení 1 mini motor(resp. 2, ovšem ten další je připevněn na ovladači, a slouží jako dynamo(další baterky by byly moc náročné :))).
Převodový poměr je 1:72.
Pohon vozu je řešen klasicky přes drát. ;)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

jakpet

Mno auto je pěkný, akorát úplně nechápu účel motoru na ovladači, tím vytváříš proud na motor pro zatáčení?

eNTy

Nemám moc času, takže jen rychle
- 2. ročník LTTT se konal v roce 2008, to jdeš křížkem po funuse
- pokud bys chtěl jet 3. ročník, tak možná letos ani nebude a kdyby byl, tak vážně pochybuju, že se pojedou 3nápravové trucky jako loni. Spíš něco úplně jiného (např. rally a crawlery)
- Auto vypadá zajímavě, ale vpředu se mi nezdá malá světlá výška, nevyjel bys ani přes startovní branku
- Líbí se mi minimotor, jako dynamo-ovládání zatáčení, dávám * za vtipné řešení
- Zapracuj na ovladači, vypadá, že se při doteku rozpadne

peter

Citace od: xtepn01 kdy 06.04.2009, 14:50:04
Nemám moc času, takže jen rychle
- 2. ročník LTTT se konal v roce 2008, to jdeš křížkem po funuse
- pokud bys chtěl jet 3. ročník, tak možná letos ani nebude a kdyby byl, tak vážně pochybuju, že se pojedou 3nápravové trucky jako loni. Spíš něco úplně jiného (např. rally a crawlery)
- Auto vypadá zajímavě, ale vpředu se mi nezdá malá světlá výška, nevyjel bys ani přes startovní branku
- Líbí se mi minimotor, jako dynamo-ovládání zatáčení, dávám * za vtipné řešení
- Zapracuj na ovladači, vypadá, že se při doteku rozpadne

Přesně jak píše Xtepn. Druhý ročník byl loni. Díky menšímu zájmu se třetí ročník odkládá, takže letos určitě nebude.

Co se týká vozu, takto těžko soudit. Jediné co z vlastní zkušenosti bych vytkl, je použití dynama pro zatáčení. Prvně jsem se s ním tady na kostkách myslím ukázal já a to v třetím předkole. Bylo použito v malém vozidle, kde fungovalo výborně. Čím je však vozidlo větší a těžší, tím se ovládání pomocí tohoto systému stává obtížnější. Při trialu je tu však další problém a sice terén. Pokud kolo bude v nějaké díře, či u kořene, nebo v jakékoliv jiné obtížné pozici, tak se s kolem nezatočí. Zejména z tohoto posledního důvodu vidím použití dynama pro zatáčení jako krajně nevhodné.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomB

Mno do LTTT jsem nepočítal KTT, takže jsem myslel ten ročník co bude(škoda že letos nebude :'( :'()
Jinak na zatáčení je převod 1:14,4:8z na hřeben, takže v zatáčení je celkem síla.
O malé světlé výšce vpředu vím :-\, je to tam naprd, ale když s tím člověk umí jezdit, tak dokáže vyjet i menší schod.
Ještě dodám jednu informaci:
Váha: 1,27kg :D ;).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!