Pirates - 6241 - Loot Island

Založil William, 12.03.2009, 19:18:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

William

Dnes jsem si koupil toto lego a tak se pokusím sepsat recenzi.

Před nákupem lego působí velikým dojmem a jeho krabice v tom ještě více utvrzuje.
Po jejím otevření najdeme návod, loďku, 3D baseplate a dva sáčky s tím, že další sáček je umístěn uvnitř většího sáčku.

Minifigy:

Pirát trosečník:
V obličeji má smutný výraz opuštěného starce, který koresponduje s tématickým prostředím. V jedné ruce má mapku, v druhé pistoli. Velmi povedené jsou vousy.

Pirát:
Klasický pirát ničím nevybočující, má hezký dalekohled a šavli.

Voják:
Opět klasická figurka vojáka, na lodi má pádla a šavli, trošku překvapující je absence střelné zbraně.

Ostrov:

Víceméně vše je postaveno na 3D baseplate, který je dle mého největší slabinou setu. Je velice prvoplánový, předem je jasné, kde bude stát hlavní část zástavby a po zbytku ostrova je rozmístěno pouze pár plošek 2x2. Naopak velikým plusem je začlenění baseplate "do moře". Po připevnění na modré podloží, působí jako krásný ostrov z moře vystupující(viz foto), škoda že modrá deska není součástí balení. Samotný úkryt pokladu, který je prezentován i jako vězení je velmi jednoduchá stavba, která ničím nepřekvapí, neobsahuje žádný mechanismus(mříž prostě stojí na jednom studu) a je zajímavá pouze po vizuální stránce tím, že je vcelku hezky do úkrytu začleněna zeleň. Veliká lebka uprostřed utvrzuje, že poklad uvnitř ukrytý v zlaté truhle patří pirátům.
Za druhý nejzávažnější nedostatek považuji, že celá stavba úkrytu není k baseplate nijak připevněna a drží na něm pouze "zapadnutím" podkladu stavby do připravené prohlubně. Uvnitř prohlubně jsou nějaké study i otvory pro připevnění, bohužel však nevyužité. Dokáži si představit, že by v prohlubni mohl být poklad ukryt, zatímco v nadzemním části by bylo vězení.
Na ostrově nachází velmi pěkné molo s jakýmsi minikatapultem(funkčnost oproti dělu nulová, dostřel +-5 cm) a také menší palma a ohýnek s rybou. Voják má k dispozici loďku s otočným dělem.
Kolem ostrova de sále pohybuje klasický krokodýl.

Hodnocení:

I přes technické nedostatky set působí velice hezky, ostrov působí zapadlým a chátrajícím dojmem a přímo vybízí k nájezdu vojáků.
S cenou kolem 420Kč ho mohu doporučit všem, kteří mají rádi piráty, určitě se mezi jinými sety neztratí.

Klady:
Povedený trosečník
Ostrov působí velice pirátsky

Zápory
Baseplate
Úkryt není nijak k baseplate připevněn

Colonel32

Velmi precizně zpracovaná recenze, z toho by si klidně mohla brát příklad i spousta stálých členů Kostek...

5o

V sete som si až teraz všimol farbu člnu, čo ma zaujalo. A ešte sa mi páči zvažujúci sa breh na baseplate. Pri balení pirátov, vojaka a dajme tomu pár zbraní je hrateľnosť vysoká. Nehovoriac o kombinácii s inými setmi v tejto sérii.
Toto bude jeden z mojich ďalších setov, ktoré by som chcel v najbližšej dobe získať.
Preto lebo Lego...

Lego_Radek

Recenze je super. Asi fakt jako nedostatek vnímám baseplate. Možná by se jeho využitelnost dala zvýšit tím, že na plate 2x2, které jsou na základní baseplate, se dají nějaké dalží podélné plate 2x...?...čímž se zvýší hratelnost možnosti modifikací. Podle recenze je asi největším plusem cena k poměru figů + loďky + dělo + rostliny.

William

Prohlížel jsem si znovu fotky a vyzkoušel jsem, jak vypadá ostrov po přidělání na baseplate modré barvy. Byl jsem velice příjemně překvapen, na fotce to tolik nevyzní, ale ve skutečnosti ostrov velice pěkně zapadne do moře a vypadá to velice plasticky. Pokud by byla modrá baseplate součástí balení, byl by set o 100% působivější.

5o

S týmto súhlasím, a teraz možno aj odporcovia tohto dielu získajú iný názor.
Preto lebo Lego...

Frco

pekna recenzia, aj s tou modrou baseplate suhlasim, stacila by kludne 16x32