(Vlastní) Dračí hrad 2

Založil Drakyr, 23.10.2009, 10:15:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Drakyr

Zdravím, měl jsem teď chvíli volnou, tak jsem se vrhnul na menší přestavbu hradu. Jsou tu  2 fota  před a po.  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=406556.
Těším se na vaše rady, které bych mohl využít. ;D

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

germik

No tak určitě je vidět velkej rozdíl a že ses poučil radami ostatních z dračího hradu 1 ;). Už to vypadá mnohem líp a realističtěji. Třeba balista na věži je pěkná, a barvy už jsou sladěnější. Nejlepší by to bylo i s tím obléháním dát na nějakou větší baseplate, třeba by šla využít ta modrá na které byla předtím ta samostatná část, a vytvořit tak vodní nádrž/příkop ;) A ještě jedno- ty zlatý špice na cimbuří jsou jako pěst na oko >:D :(
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Drakyr

Je asi pravda ,že se to tam nehodí,měli jsme právě sehrát bitvu se siegnordem a jeho vojskem měl obléhat můj hrad.Proto ty přípravy,ale bohužel nám to časově nevyšlo snad příště.Jinak chtěl bych tam  přistavět palác  a rozšířit hrad .Měl bych  vplánu postavit  i kruhovou věž mohl by mi tu někdo poradit  jak na to?A které, kostky by byli na to  vhodné.Díky za radu ;)

Hardegon

Citace od: Drakyr kdy 23.10.2009, 13:49:37
Je asi pravda ,že se to tam nehodí,měli jsme právě sehrát bitvu se siegnordem a jeho vojskem měl obléhat můj hrad.Proto ty přípravy,ale bohužel nám to časově nevyšlo snad příště.Jinak chtěl bych tam  přistavět palác  a rozšířit hrad .Měl bych  vplánu postavit  i kruhovou věž mohl by mi tu někdo poradit  jak na to?A které, kostky by byli na to  vhodné.Díky za radu ;)

Snad neurazím, ale na kruhové věže se radši zatím...zapomeň. Viditelně nemáš tolik dílků, aby hrad s takovou věží vypadal kvalitně.

Jinak hrad je vcelku povedený a taky vidím velký posun.  ;) Ale nesedí mi balysta, které přestřeluje tak vysoké cimbuří.

U vojska vyhlaš stopstav a namísto počtu zlepši výzbroj a výstroj.

Drakyr

Jasně, asi by se tam nehodila,ale  přesto mě to zajímá, jaké  dílky  jsou na to  vhodné neboť bych to chtěl zkusit postavit  samostatně.Kostky bych si koupil na Lego.com.Je pravda ,že na to moc dílku asi nemám,ale zkoušel jsem to a nějak mi to nešlo.To cimbuří je asi opravdu moc vysoké, ale chtěl jsem aby  obsluha  balisty byla krytá.ohledně těch vojáku to je nafocená mobilizace,vojsko které bude bránit hrad.jak jsem psal měli jsme s kamarádem sehrát takovou menší bitvu.

peter

Citace od: Drakyr kdy 23.10.2009, 16:17:43
Jasně, asi by se tam nehodila,ale  přesto mě to zajímá, jaké  dílky  jsou na to  vhodné neboť bych to chtěl zkusit postavit  samostatně.Kostky bych si koupil na Lego.com.Je pravda ,že na to moc dílku asi nemám,ale zkoušel jsem to a nějak mi to nešlo.

Kup si po cca třech stovkách bricků 1x3 (1x2) k tomu ve stejném množství bricků 1x2 log (1x1 round) a můžeš se vesele pustit do válců ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Drakyr

Díky moc,určitě to vyzkouším. ;D ;D ;D ;D

gearcs

Drakyre, líbí se mi to spojení brány a věže pomocí předsunuté části. Je tam vidět zlepšení oproti původní verzi.  ;)

Drakyr

Díky moc ,  budu rád pokud mi opět poradíte jak a co vylepšit  i v čem se zdokonalit. snažím se ,ale jde to pomalu. ;D

Ryxe

Drakyre, toto je opravdu pěkný krok kupředu. Stavba už vypadá trochu reálněji a jak psal Gearcs to spojení brány a věže vypadá moc dobře. Co se mi opravdu nelíbí je ta zadní věž. Přijde mi to jako taková splácanina úplně zbytečná, která akorát kazí dojem z celkem podařeného výtvoru.
Nevím, jestli se k tomuto hradu hodí kulatá věž, podle mě nikoli, ale pokud si nakoupíš množství dílků, které ti poradil Peter, tak samotná stavba kulaté věže není nikterak těžká. Otázka je, zdali by jsi ji chtěl zakončit cimbuřím, nebo střechou, to už je potom těžší a nejlepší by bylo vzít si inspiraci z Linhiho hradu, jelikož právě Linhi je opravdový expert na kulaté věže a vše s tím související ;)

Drakyr

Původně  jsem  chtěl postavit čtvercovou věž,ale nějak se mi to nepodařilo :'(.Do toho hradu jsem chtěl vestvavět  kruhovou, nebo alespoň půlkruhovou věž s cimbuřím.Zkoušel jsem to na nečisto,ale bohužel se mi to nezdařilo, prostě nebylo to podle mých představ.Byl jsem dost zklamaný.Zajímá mě i , jak stavíte  hradby ,které mají jiný půdorys, než  čtvercový.To jsem také zkoušel  a nešlo mi to.

Ryxe

Tak hlavně k tomu potřebuješ tyto dílky a pak už to není nic těžkého.Tento díl vložíš do místa, kde chceš zeď lomit a pak už jen ohneš ;)

Drakyr

Super a  kolik jich je na to potřeba s hruba?????Abych na to ty dílky měl.

Ryxe

To je různé, podle toho, jak moc budeš chtít mít lomených zdí. Minimálně počítej 2 kusy do jednoho zlomu, záleží jak budeš mít hradbu vysokou.

gearcs

Citace od: Ryxe kdy 25.10.2009, 14:39:13
Tak hlavně k tomu potřebuješ tyto dílky a pak už to není nic těžkého.Tento díl vložíš do místa, kde chceš zeď lomit a pak už jen ohneš ;)
Ano, pro vyzkoušení stavby lomených zdí jsou tyto díly vhodné. Ovšem jde to i bez nich. Jejich nevýhodou je při ohnutí vzniklý klínovitý výsek ve zdivu, který se mi vůbec nelíbí. Do konce roku snad zveřejním, jak jde stavět lomené zdi bez větších spár.

Colonel32

Mně se osvědčily panely 1x2 a 1x4.

Drakyr

Citace od: gearcs kdy 25.10.2009, 17:59:57
Citace od: Ryxe kdy 25.10.2009, 14:39:13
Ano, pro vyzkoušení stavby lomených zdí jsou tyto díly vhodné. Ovšem jde to i bez nich. Jejich nevýhodou je při ohnutí vzniklý klínovitý výsek ve zdivu, který se mi vůbec nelíbí. Do konce roku snad zveřejním, jak jde stavět lomené zdi bez větších spár.
[/quote

Bylo by to fajn, člověk se tady od zkušenějších stavitelů více dozví. ;D.Rady  si vezmu k srdci.Ještě jednou moc díky