motorizace 8295

Založil vasek, 11.01.2009, 23:00:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

vasek

Pánové, pokouším se (dnes jsem začal) o celkovou motorizaci tohoto krásného nakladače, mám motory a IR ovládání - vše z buldozeru. Pokud to již někdo zkoušel byl bych rád pokud by mi poskytl své postřehy a rady. Díky !!

vasek

díky za podporu  :) a pokud někdo něco ví tak "každá rada dobrá"

grohl

Můžeš si to sám editovat, klikni na upravit a změň název tématu, abys odstranil tu chybu.

Mnoho štěstí, jsem na tvou práci zvědav.

Marios

Jj 8295 jsem si koupil pred tydnem, ale jeste jsem se nedostal k tomu ho postavit, natoz zmotorizovat, o vikendu jsem poskladal 8294 a jsem z neho nadsen, je to paradni bagr a primo si rika o zmotorizovani, takze to vydim tak ze budu muset nakoupit zvlast asi IR prijimace a vysilac a tak po 2 XL motorech a 2 M motorech a batery box
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

TomB

No ony 4 motory asi nebudou stačit aby to bylo šull-null motorizované.
Počítej:
1xl na jízdu, 1xl-motor na zvedání a vysouvání, 1m-motor na přepínání mezi zvedáním a vysouváním, 1m-motor na zatáčení a 1m-motor či micromotor na nahýbání té plošiný(což by se dalo krásně udělat pomocí flexcables.

Jinak na youtube jsem to už viděl komplet motorizovaný, jen to bylo kapku odfláklý, jelikož autor oddělal zadní zatáčecí nápravu, dal místo ní pevnou, a docela dost zasahoval do konstrukce :(.

Pokud nemáš nějaký supercar, tak budeš muset vymyslet vlastní zatáčecí, poháněné či dokonce odpružené nápravy, a pokud nemáš kardany, tak to bude dost složitý ;).

Rozhodně bych přišel na LTIR či LTTT nebo dokonce LTR, nebo na KOSTKY.PUB hospodu-osobně se to probírá 100x líp ;) :D :).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

vasek

No motory by měly stačit, 1 pojezd,2 zatáčení, 3 vysouvání, 4 zdvih. Naklápění vidlí zatím nehodlám řešit. A protože nemám 8880 ani podobný set musím do konstrukce dost zasáhnout, co z toho zbude se ještě uvidí. Každopádně zadní náprava bude pevná, přední říditelná. Nejde mi o to aby výsledek byl naprosto stejný, ale vnější vzhled maximálně podobný a přitom dálkově ovladatelný. Idea myslím hezká, realizace je ovšem jiná věc :). Za odkaz na youtube bych byl vděčný.

dorfl

Přeji hodně zdaru v tvém záměru a držím palce. Rozhodně se při tom napřemýšlíš a stavbu si užiješ.

Realizace tvého nápadu, která se ubírá jiným směrem je zde:
http://technicbricks.blogspot.com/2008/12/week-techvideo-2008-49-forklift-pf.html

vasek

Tak funkčně je hotový, nejhorší je ovšem řešeno zatáčení, musel jsem použít to co nabízí původní model a díky velkým vůlím to není přesné řízení. ostatní je v pohodě. Těď ještě dodělat parádičky okolo aby vypadal jako původní 8295ka a pokusím se to vyfotit. Rád bych dal i nějaký video, ale to na youtube neumím vložit.

vasek

Konečně hotovo. nakonec jsem to ještě předělal protože M motory jsem původně měl pod kabinou, ale tu bych musel kompletně předělat a pod ramenem bylo relativně dost místa. Takže jsem je přestěhoval a kabina zůstala původní. Myslím že 8295ka vypadá dost dobře, zdvih ramene a vysouvání jsou bez problému stejně jako jízda vpřed a vzad. Co se mi nelíbí je zatáčení které jsem ponechal na předních kolech původní. Zadní jsou pevná s diferenciálem. Zatáčení má velkou vůli a není plynulé. Přikládám pár fotek.