(vlastní) Bratislavský Nový most - verze 2

Založil Robbed, 01.01.2009, 12:03:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Zdravím a šťastný Nový rok přeji ;)
Po diskuzi u Edwardova mostu jsem se rozhodl, že také zkusím postavit co nejvěrnější repliku Nového mostu. Věnoval jsem tomu docela dost času, takže je to postaveno se vším všudy.

Omlouvám se za hrozné fotky, ale takové monstrum se nedá pořádně vyfotit.

jakpet

most se dle mého soudu vydařil, a s,, ufem" sis musel velmi vyhrát. dávám 4,5 hvězdičky

hobby

To jsi místo "silvestrovského juchání" stavěl? ;D. Nakonec, máš recht! Stavba je to výborná 8).

Robbed

jakpet: Jj, ufo byla pěkná makačka, do poslední chvíle jsem netušil, jak postavit tu spodní část. Už jsem to chtěl vyskládat z plate 1x1, ale pak jsem si ale vzpomněl, že mám plno těch křídel.

hobby: No naštěstí jsem to měl hotové už včera ráno, jinak by mě hnali, že ani o Silvestra nedám pokoj ;D   

otaznik

Velmi pěkné, ještě trochu zamaskovat paty stožárů a bude to vynikající.  ;)

Anatyt

Taaaaak, toto uz je podstatne lepsie! :) Paci sa mi, ze si sa vyhral aj s detailami zjazdu chodnikov na Petrzalskej strane! :) Inak mohol by si sem hodit aj rozmery.

Robbed

Díky za komentáře ;)

K těm rozměrům:
délka vozovky - 180cm (226 studů)
výška od hladiny řeky - 65cm (81 studů)
šířka vozovky - 13cm (16 studů). 

MwK

Waw! :D
Veľmi pekné!Myslím že hrubú stavbu sa ti podarilo dotiahnuť k dokonalosti...
Už len lepší terén a možno tie mini-autá... >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

S.t.a.l.k.e.r.

Paráda, ozaj podarené, krásne si vystihol siluetu reštaurácie ... A na moste sú dokonca aj lampy! :D To ste ma ako Bratislavčana potešili, že vás staviteľov zaujala práve jedna z našich dominánt.
Možno sa objaví aj tretí pokus, na ktorom už nebude chýbať servisná lávka visiaca pod mostom, svetlá pre lodnú dopravu a bude dotiahnuté k dokonalosti aj vyústenie  lávky pre peších na úroveň vozovky pri Viedenskej ceste. No a samozrejme, ako MwK podotkol, aj nejaké autá na vozovke.  ;)

linhi

No jako vždy se ukázal náš mistr stavař v tom nejlepším světle.I když je vše parádně dořešeno,mě takováhle stavba nějak nepřitahuje.Ale tím nemyslím že to není kvalitně postavené.Gratuluji!

gearcs

Když tohle vidím, tak si představím, co to muselo zabrat hodin práce...
Je pěkně vyřešený ten vršek pilíře :D Teď ještě postavit okolí a oživit most auty. Hezká práce!

Robbed

Děkuji za komentáře ;)
Stavěl jsem to nepřetržitě asi dva dny, takže ke konci jsem neměl už chuť doladit detaily jako autíčka nebo terén. Nejvíc dalo zabrat natahování provázků, ale vyplatilo se to, drží to nádherně.
Jinak most už je napůl rozložen. Zabíral strašně moc místa a drobná nehoda jeho rozklad akorát urychlila.

S.t.a.l.k.e.r.

grohl

Impozantní stavba. Jen škoda, že nepřežila, abys podle rad ostatních dopiloval most k dokonalosti.

Robbed

Stalker: Použil jsem bílou tlustou nit, na každé lano tři. Původně jsem chtěl jednotlivé nitě nějak splést do sebe, ale nakonec byly jen tak dané k sobě a na koncích svázané uzlem.

grohl: Njn, snad někdy příště...

edward193

Takisto gratulujem k super mostu a som rád, že ten môj most ťa motivoval k tomuto dielu...

S.t.a.l.k.e.r.

Edward193, Robbed: Tie lana aj pomahali niest konstrukciu, alebo sa na tuto ulohu nedali pouzit?

Anatyt

Robbed, prikladam Ti este 2 fotografie, ktore som dnes spravil. :) Uz len ako ilustracia a dokaz toho, ze si most vystihol! :)

Robbed

Díky ;)

Stalker: No celá konstrukce držela na těch lanech. A drželo to hlavně díky břehu, který byl dostatečně těžký, takže se to nepřevrátilo.