(Vlastní) Papoušek - Alternativní model setu 8294

Založil grohl, 03.01.2009, 16:39:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Již cca před dvěma měsíci jsem na jiném místě fóra psal, že jsem zhotovil alternativní model bagru 8294. Bohužel jsem se k focení dostal až teď, protože předtím jsem využíval Linear Actuatory v jiném modelu.

Papoušek otáčí hlavou díky vrchnímu ozubenému kolu na zádech a převodu umístěném uvnitř točny tvořící krk. Roztahuje křídla pomocí dvojice zpřevodovaných Linear Actuatorů ovládaných spodním černým kolem na zádech. Pohyb sice není nikterak rychlý, ale křídla se pohybují plynule.
Peří je povětšniou tvořeno články pásů z buldozeru. Samosebou jsem si také vědom určitých nedostatků v anatomii křídel, ale snad mi to prominete.

P.S. Chtěl bych poděkovat Mellorymu, že mě nenechal model prezentovat s původní hlavou. Tahle sice vznikla asi až jako 3. či 4. verze, ale je taky jediná, na kterou jsem hrdý.

Tak co vy na to???

jakpet

mě by něco takového nikdy nenapadlo postavit, máš můj velký obdiv

Hana129

Tak to je pořádný technik model  :), konečně něco jiného než pojízdná a nakládací vozítka. Prostě super!

Robbed

Tak to je paráda 8), zvířata z techniku se jen tak nevidí, navíc postavená jen z jednoho setu... 

otaznik

Geniální nápad, velmi dobré provedení!  8)

mirek

Výborné umělecké dílo. Až sochařské provedení.

TomKQT

Klobouk dolů. Docela zajímavé by to bylo i jako "prostý" model, ale ono to je ještě postaveno z výrazně omezené zásoby dílků jednoho setu a to z toho dělá mistrovské dílo  ;D
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

MwK

Veľmi pekný model! :o
Grohl,zase si sa prekonal... :)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

JardaL

Úžasný. Máš skvělou fantazii a můj obdiv.

Mám jednu trochu off-topics technickou otázku.
Kolik studů se linear actuatory vlastně vysunují?
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

grohl

Odpoledne ti to zjistím. Odhadoval bych to tak na 5 studů.

TomKQT

Citace od: JardaL kdy 06.01.2009, 09:48:17

http://technicbricks.blogspot.com/2008/08/tbs-techreview-05-technic-pf-linear.html
(délka min.: 11L; délka max.: 16L; zdvih: 5L)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

eNTy

Pořádně perfektní představení pěkného papouška poháněného pomocí pístů. Překvapivé pásy představují prsa, peří. Paráda.

expertik

Citace od: TomKQT kdy 06.01.2009, 10:05:07
Citace od: JardaL kdy 06.01.2009, 09:48:17

http://technicbricks.blogspot.com/2008/08/tbs-techreview-05-technic-pf-linear.html
(délka min.: 11L; délka max.: 16L; zdvih: 5L)

Všimnite si ten "custom micromotor"...nie som si istý, on si ho "zbastlil" sám??

grohl

Jinak délka výsuvu je o chloupek vyšší než 5 studů, činí 40 mm.