pneumatic system IS NOT dead

Založil jbagy, 25.07.2008, 08:28:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jbagy

peter

:o to vypadá slibně. Podle obrázků by tam měla být zastoupena celá řada pneumatických komponentů + ten nádherný tlakoměr :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mellory

:o OMG, návrat airtanku a krátkých pístů! Akorát co ty šílené barvy pístů...
Doufám, že to není návrat pneu systému jen v rámci Education série.
Nothing is true. Everything is permitted.

JardaL

Citace od: Mellory kdy 25.07.2008, 11:30:33

Doufám, že to není návrat pneu systému jen v rámci Education série.
Neřekl bych. Povšimněte si taktéž ankety na pravé straně, která zjevně reflektuje všechna nejtajnější přání komuniky, jenž se týkají Pneu ve spojení s PF.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

JardaL

Na mě t oskoro působí tak, že by to mělo přímo konkurovat setům od Fischer Technik, na které jsem tu v souvislosti s PNEU před časem upozorňoval.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

palcov

Ten tlakoměr je super nápad, ale vidím ho spíše jako "education" hračku... na nějaké použití ve stavbách je nechutně velký.

jbagy

mně zas teší, že tam dali airtank.
ty barvy pístů jsou šílené, v modelu traktoru asi by moc nevynikli.
kdyby tak lego vyrobilo nové pneu písty v šedé barvě a v kombinaci s PF,
to bych asi pošel radostí

peter

Tak na EDUXE je již v novinkách pro rok 2009 v nabídce s předpokládanou cenou 1.603,- Kč.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

Citace od: peter kdy 26.11.2008, 12:54:08
Tak na EDUXE je již v novinkách pro rok 2009 v nabídce s předpokládanou cenou 1.603,- Kč.

Vidím-li dobře, je tam malý píst a malá pumpa, díly, které LEGO naposledy produkovalo v roce 2000.

peter

Citace od: xtepn01 kdy 26.11.2008, 13:10:16
Vidím-li dobře, je tam malý píst a malá pumpa, díly, které LEGO naposledy produkovalo v roce 2000.

Ano vidíš dobře, je tam kompletní kolekce pneumatických dílů. Tedy malý/velký píst, malá/velká pumpa, air tank (zásobník), ventily a nový manometr. Dál sada obsahuje nutný balast v podobě rozdvojek pro hadičky (T) a celkem velké množství hadiček. Pro MEGA-LEGO puristy je asi toto jediný set, kde se dá přijít k celkem velké zásobě těchto hadiček a to hned ve více barvách.

davda54

Citace od: peter kdy 26.11.2008, 12:54:08

:o :o no, na vánoce mám 8275, tak snad k narozeninám :) A ten manometr, ten jenom měří tlak? Příjde mi pro Lego celkem zbytečný...

TomKQT

Citace od: davda54 kdy 26.11.2008, 15:44:51A ten manometr, ten jenom měří tlak? Příjde mi pro Lego celkem zbytečný...
Tak to jsi nepochopil smysl řady LEGO Education ;)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

davda54

Citace od: TomKQT kdy 26.11.2008, 17:14:32
Citace od: davda54 kdy 26.11.2008, 15:44:51A ten manometr, ten jenom měří tlak? Příjde mi pro Lego celkem zbytečný...
Tak to jsi nepochopil smysl řady LEGO Education ;)

OK, takže pak je tedy pro potřeby stavitele naprosto zbytečný...

K narozeninám si ho už nepřeji, fuuj ;D

davda54

Taky by se možná hodilo nějaký Pneumatic Mindstorms 8) Písty by byly řízeny kostkou a nějaký motor by pumpoval pumpu ;D Hodilo by se to na nějaký model člověka nebo zvířete. I vědci když staví roboty podobné člověku, tak nejčastěji používají pneumatický systém kvůli dostačující síle a hlavně pružnosti. Pak vznikne i jakýsi systém odpružení, který u motorů musí být doplněn samostatným tlumením a se systémem převodů se pak lehce porouchá...

Tynian

Citace od: davda54 kdy 27.11.2008, 15:35:56
Taky by se možná hodilo nějaký Pneumatic Mindstorms 8) Písty by byly řízeny kostkou a nějaký motor by pumpoval pumpu ;D Hodilo by se to na nějaký model člověka nebo zvířete. I vědci když staví roboty podobné člověku, tak nejčastěji používají pneumatický systém kvůli dostačující síle a hlavně pružnosti. Pak vznikne i jakýsi systém odpružení, který u motorů musí být doplněn samostatným tlumením a se systémem převodů se pak lehce porouchá...

Dneska se dá lehce pořídit neoriginální senzor tlaku, tak se do toho klidně pusť :-)
http://www.techno-stuff.com/NAP.htm

eNTy

Nechci ti kazit iluze, ale moderní roboti určitě nepoužívají hydrauliku (natož pneumatiku, tu nikdy). Je to příliš komplikované, pomalé a většinou je ta síla zbytečná. Dnes jednoznačně vedou digitální serva. Jsou lehká, silná, rychlá a hlavně extrémně přesná. Jo, a taky pořádně drahá.  :)

TomKQT

Citace od: xtepn01 kdy 27.11.2008, 23:36:00

Nechci ti kazit iluze, ale moderní roboti určitě nepoužívají hydrauliku (natož pneumatiku, tu nikdy). Je to příliš komplikované, pomalé a většinou je ta síla zbytečná. Dnes jednoznačně vedou digitální serva. Jsou lehká, silná, rychlá a hlavně extrémně přesná. Jo, a taky pořádně drahá.  :)

Ona totiž ta pružnost není výhodou, ale spíše nevýhodou (není možné dosáhnout téměř žádné přesnosti polohování).
V průmyslových robotech se někdy používá s výhodou hydraulika (např. v případě velké zátěže) a používá se i pneumatika, ale spíše na různé uchopovací zařízení, tlačky, obraceče atd. (tzn. kde stačí mít velmi omezený počet poloh, většinou dvě).

Ale v něčem má davda pravdu - pro lidem podobné roboty nebo spíše pro robotizované "části lidského těla" (např. ruce atd.) se pneumatika používá ve formě umělých svalů, které fungují na tlakový vzduch.
Nebo například tato "lidská" ruka, ta funguje na běžné pneumatické písty, jenže ta splňuje to co jsem napsal výše - je to uchopovací zařízení a nemá přesně definované jiné polohy než max. otevřeno a max. zavřeno.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

davda54

Citace od: Tynian kdy 27.11.2008, 23:00:05

Dneska se dá lehce pořídit neoriginální senzor tlaku, tak se do toho klidně pusť :-)
http://www.techno-stuff.com/NAP.htm

Díky, ale toto jsem zrovna nemyslel, navíc jsem tak trochu Lego-puritán >:D

mato92

Ja si pneumatic set ktory bol uvedeny vyssie planujem kupit... a na 100% ho nejak skombinujem s mindstorms  :) Dufam ze sa bude dat zohnat aj na SR ale ak nie nezastavi ma to  ;D . Je v nom vsetko potrebne a uz nic netreba dokupovat ?
Mám LEGO MINDSTORMS NXT.

eNTy

Citace od: mato92 kdy 03.12.2008, 21:22:01
Je v nom vsetko potrebne a uz nic netreba dokupovat ?

To dost záleží na tom, co s tím chceš dělat. Pokud bude tvůj výtvor potřebovat 8 pístů, tak ne, není tam vše potřebné.

TomKQT

Citace od: mato92 kdy 03.12.2008, 21:22:01
Ja si pneumatic set ktory bol uvedeny vyssie planujem kupit... a na 100% ho nejak skombinujem s mindstorms  :) Dufam ze sa bude dat zohnat aj na SR ale ak nie nezastavi ma to  ;D . Je v nom vsetko potrebne a uz nic netreba dokupovat ?
Jsou tam tři pneumatické přímočaré motory (písty) a tři ventily (plus spousta hadiček a T spojek), takže je možno ovládat samostatně tři funkce. K tomuto není potřeba dokupovat nic, protože set obsahuje i zdroj tlakového vzduchu a dokonce i zásobník.

mato92

Vdaka za odpovede no hadam budu 3 piesty na zaciatok stacit (pneumatic system som este na zivo ani nevidel) a ak nie tak dokupim  :)
Mám LEGO MINDSTORMS NXT.