Motor k lodi

Založil lenka74, 18.07.2008, 00:57:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

lenka74

Dobrý večer, ráno, poledne,
i zatoužilo dítko, aby i naše loďka Legová plavala, maminka vyběhla a koupila několik motorů č. 7099, jenže ouha, netuším jak k lodičce připojit.   ???
Dívala jsme se na perona, ale tam jsem nenašla číslo konkrétní kostky nebo foto. Tuším, že je potřeba nějaká oboustranná, motor má nahoře tři čudly. můžete mi někdo poradit? na motoru je upozornění, že je vhodný jen pro 4669 nebo 7075, ale pod tím prvním číslem mi vypadlo duplo, druhá je pirátská loď, ale tam jsme nenašla nic co by mi vhodný díl připomínalo. Naše loď má zespodu ťaké čudly. Díky předem vroucí za radu, foto či nabídku správných kostiček nebo držáků.
Lenka

Colonel32

mozna by pomohlo info, na jakou lod se ten motor pokousite narvat...

lenka74

No jde mi o to k jakékoliv Lego System (City) lodi. Motor lze připojit buď k lodi kam pasuje originálně - nahoře motoru jsou drážky, z posledních to je třeba hasičský člun (7906), s tím není problém: Měl by jít ale připojit k jakékoliv lodi pomocí oboustranné kostky, na všechny naše lodičky jde kostka dolů připojit. A já sháním číslo nebo jak taková oboustranná kostka má vypadat. Díky

otaznik

Citace od: lenka74 kdy 18.08.2008, 23:24:55
A já sháním číslo nebo jak taková oboustranná kostka má vypadat. Díky

Tak to by mě tedy také zajímalo...  :o

Myslím, že by to mohl vyřešit technic brick 1 x 2 with axle hole. Ale trošku se obávám o pevnost takového spojení.

lenka74

jo, děkuju, to by mohlo jít, dát výčnělek motoru do té doury v kostce, možná by to stačilo. Máte někdo jednu volnou na prodej?
Já spíš myslela kostku co má klasické lego čudly u obou stran, 3 x 1 ideál, motor má zespodu dírky na čudly, loď taky, tak pokud by existovala obyč kostka z obou stran výčnělky - čudly-nevím jaký je správný pojem, pak by to mělo jít.

peter

Citace od: lenka74 kdy 19.08.2008, 00:22:10kostka z obou stran výčnělky - čudly-nevím jaký je správný pojem
study ;)
Citace od: lenka74 kdy 19.08.2008, 00:22:10Já spíš myslela kostku co má klasické lego čudly u obou stran, 3 x 1 ideál, motor má zespodu dírky na čudly, loď taky, tak pokud by existovala obyč kostka z obou stran výčnělky, pak by to mělo jít.

Z tohoto pohledu se nabízejí pro mě asi toto varianty: Buď bych použil 2x dílek 4733 nebo 47905

případně pokud jde, tak použít díl 2434, ale to už je asi hodně těžkopádné řešení.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

lenka74

Paráda, géniové existují :-)) aneb není důležité to vědět, ale vědět, kde se zeptat :-))
já pátrala pořád double a no zatím opposite

Takže sháním tak 10 kostiček - pokud je někdo máte, nebo mi je můžete přidat ke svojí objednávce
pokud to takto jde

52107 10 x
4733  nebo 47905 10 x

barva je mi šuma fuk důležité aby loďky plavaly. Mám raději lego než drahou polovinou preferované RC modely.

otaznik

Stejně si myslím, že ty technic bricky by na tohle byly vhodnější. Jednoduše by nahradily originální řešení jaké je u plovoucích lodí (jednodílný trup).

BTW: Jak dopadlo položení lodí s trupem z bricků do vody?

lenka74

Máme flotilu 5 loďí, trup odlitý (dutý) i vysloveně složené jen spojení dvou podložek + boky kostky. Je fakt, že original loď lépe sedí a vodu nenabírá vůbec. Naprosto ideální je to nové hasičské vznášedlo (7944) nebo požární loď (7906). Máme i jednu starší (nekompletní 4002), plave taky dobře. Trup ale nejde rozdělat jako u těch nových, voda se musí nechat vykapat. Navíc má zespodu jen drážky, na tu motor asi nenarveme. Zkusím nafotit, třeba někdo poradí.
Ale i složená kostková je slušná, vydrží určitě 10 minut na hladině (možná déle, nestopovala jsem), pokud se do ní voda hodně vysloveně nenacáká. Zkoušeli jsme ve vaně i bazénu a ten motor nás vysloveně nadchnul. Po kostičce s ďourkou budu koukat, pokud 32064 budete mít, ráda koupím a vyzkouším.