(Vlastní) Starý flašinetář

Založil Ethan, 02.07.2008, 23:22:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ethan

Ahoj, začal jsem po více než deseti letech zase s Legem. Zatím skupuji Castle v obchodech a vše kolem pirátů na aukcích. Tohle je můj první výtvor, zatím jen něco malého, protože ještě nemám dost kostek. Časem doufám přidám něco lepšího. Kritika je vítána, ale omezený počet i druhy kostek mi o moc detailnější věci nedovolují. Zatím.

Colonel32

Neni to nic extra - potrebuje to ozivit detailama - lampa, plakat na zdi?. (i kdyz samotnej typek s opici neni spatnej)

Na druhou stranu ocenuji, ze je to 8x8, to jsem v sekci vignette posledni dobou prilis casto nevidel  :P

Ethan

Lampa byla dokonce v původním plánu, ale narazil jsem na to, že na lampu nemám žádné kostky. Z hradu dostanu jen pár krátkých antén a nemám nic, čím bych pak lampu oživil nahoře. Ale možná ji tam ještě nějak přidělám, jen nebude nahoře kulatá, ale hranatá.

Zeď je obyčejná a bez oken nebo čehokoliv naschvál, aby bylo idět, že ten chudák hraje někde v zapadlé postranní uličce. Plakát by to oživil nesprávným způsobem. ale zkusím vymyslet něco jiného, co by nekazilo depresivní vyznění vignetty.

A až mi přijdou poštou šedivé vlasy, tak ho zkusím bez klobouku. Bohužel, ve hradech je asi milion helem a jediné vlasy - a ty jsou princezny :o) Nebýt pár nákupů na aukru a ebayi, neměl bych ani cylindr a opici.

Icewalker

Opička s plecháčkem na drobné je opravdu kouzelná a dodává celému výtvoru patřičnou dávku vtipu ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Ethan

Citace od: Icewalker kdy 03.07.2008, 10:26:26
Opička s plecháčkem na drobné je opravdu kouzelná a dodává celému výtvoru patřičnou dávku vtipu ;)

A to ten plecháček dostala do ruky až dodatečně, když jsem zjistil, že nemohu sundat klobouk flašinetáři a dát ho před něj na zem, protože pro něj stále nemám vlasy. Aspoň to vyřešilo problém "co tam ta opice tedy vůbec dělá?", protože flašinetář bez opice by už nebylo ono :)

Zkusím to ještě vylepšit, až dorazí kostky z bricklinku. Ale to bude asi chvilku trvat.

Ethan

Tak malá úprava - půjčil jsem si od spolubydlícího sklo na lampu a po chvilce laborování jsem dal nějakou dohromady. Ještě mě napadla varianta s křišťálovou koulí jako sklem, ale ta by musela mít dole kulatou tile 2x2 v černé, což nemám.

Shmade

Tyjo, lampa se mi fakt moc líbí, teď si nejsem úplně jistej, ale měla by to být podlě mě taková ta oblouková nebo jak se jim říká...? Fakt dobrej nápad, jinak ten díl co je použit na sklo ani neznám, z jakýho setu je?

blackrabbit

Citace od: Shmade kdy 07.07.2008, 00:24:03
Tyjo, lampa se mi fakt moc líbí, teď si nejsem úplně jistej, ale měla by to být podlě mě taková ta oblouková nebo jak se jim říká...? Fakt dobrej nápad, jinak ten díl co je použit na sklo ani neznám, z jakýho setu je?
Je například ze setu 4719

Marty713

Možná kecám, ale tenhle díl se poprvé objevil v prvním Johny Thunderovi, ne?

EDIT: Moc se mi to líbí; lampa je super (moje přístí lampa bude vypadat takhle ;D).
Nedostatek dílů někdy nutí člověka přijít na nový postupy.

Ethan

Citace od: Shmade kdy 07.07.2008, 00:24:03

Nemám ponětí, půjčil mi ho spolubydlící. Ale ten se specializuje na vesmír + má hodně nového City, nějaké exo-force a tak podobně. Bez toho dílu bych byl nahraný, protože z Castle prostě lampu neposkládám (ačkoliv ošklivější by se asi dala z těch křišťálových koulí, jak jsem původně psal.

Ethan

Citace od: Marty713 kdy 07.07.2008, 09:38:56
moje přístí lampa bude vypadat takhle ;D

Mám ještě vylepšenou verzi, kde místo středové části ze dvou dílů dám díl 4095 a to částí s kroužkem nahoru. Připojením 1-2 dílů 6019 na tu tyč vzniknou jména ulic, jak to občas je možné na podobných lampách vidět na rozích ulic.

Marty713

No hele... mně se víc zamlouvá tohle provedení. Tamta tyčka bude moc dlouhá, tahle, kterou tam máš, je dlouhá akorát a ještě je důležitej ten čudla co drží sklo, sedí tam.
Názvy ulic by šly připevnit mnoha způsoby, ještě např. tímto dílem: http://www.peeron.com/inv/parts/4081b , snad by to bylo i estetičtější

peter

Citace od: Marty713 kdy 07.07.2008, 18:54:58No hele... mně se víc zamlouvá tohle provedení. Tamta tyčka bude moc dlouhá, tahle, kterou tam máš, je dlouhá akorát a ještě je důležitej ten čudla co drží sklo, sedí tam.
Tak s tímto názorem plně souhlasím i já. Taktéž bych dal přednost té tyčce Antena 4H, kterou tam máš teď.

Citace od: Marty713 kdy 07.07.2008, 18:54:58Názvy ulic by šly připevnit mnoha způsoby, ještě např. tímto dílem: http://www.peeron.com/inv/parts/4081b , snad by to bylo i estetičtější
Nemyslím si. Sice by to možná bylo hezčí, ale toto řešení bych doporučil jen při umístění jednoho názvu ulice. Pokud by se měly umístit cedule např. pro dvě ulice, tak by ta druhá byla o hodně níž než ta první (u tří ulic, to už je úplně vyloučeno). Pokud se však použije navržený díl 6019, tak cedule druhé ulice o tolik níž nebude. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

Souhlas. Díl číslo 4081b by byl hezčí v případě, kdy by šlo o přichycení pouze jedné cedule. Pokud z toho chceš udělat informační sloup, jaké bývají v historických centrech měst, tak rozhodně 6019 :)