Nove PF prvky

Založil TomB, 26.07.2008, 20:38:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Světe těš se!!!
Právě jsem na technicbricks zjistil že se vynalezly nové PF prvky v podobě dotykových senzorů a "napojovátko" do PC přes USB.
Viz odkaz.
http://technicbricks.blogspot.com/2008/07/lego-education-unveils-wedo.html
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Mellory

Špatně sis to přečetl, senzory jsou dva a to senzor pohybový a senzor polohový. Oba navíc vyžadují připojení k PC, bez něj jsou nepoužitelné. Světe zhroz se.
Nothing is true. Everything is permitted.

TomB

Citace od: Mellory kdy 26.07.2008, 20:59:18
Špatně sis to přečetl, senzory jsou dva a to senzor pohybový a senzor polohový. Oba navíc vyžadují připojení k PC, bez něj jsou nepoužitelné. Světe zhroz se.
huh.
to víš no.
Když ti je jedenáct tak ještě moc anglicky neumíš :-\ (stejnak sem se na to jen tak mrkl ;D a nepřipadá mi to zas tak špatný kromě toho že se to musí napojit na PC)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

mato92

Keby to malo nejaký USB kábel ktorým by sa to pripojilo k NXT kocke tak by to bolo dosť dobré. ALe keďže to funguje len pripojené k PC, podľa mňa je to nezmysel.
Mám LEGO MINDSTORMS NXT.

Jonas

Přečtěte si nejdříve, pro koho je ta sestava určena. Pro nejnižší třídy základní školy, věk 7 - 11 let, čili i samotný autor  příspěvku je na to už moc starý.  :D
Jonas - Můj Brickshelf

eNTy

Je potřeba se nad tím více zamyslet, než začnete kritizovat. Pro "untethered" (bez PC) má přece Lego řešení v podobě NXT, či staršího RIS. Nemá smysl dělat další "kostku" s mikrokontrolem, pak řešit programování, prostředí apod. Navíc není žádný důvod pro PF v robotice, krokové motory v NXT, jsou mnohem vhodnější než obyčejné PF.
Tyto nové prvky jsou určené do škol a pro ně je toto mnohem levnější než celé NXT. Navíc je "tethered" iterativní přístup rychlejší, umožňuje debugging a celkově pohodlnější práci, než programování, kompilace, přenos na "kostku" a pak držení palců.  ;D
IMHO krok správným směrem a snaha o pokrytí všech met.