Rozebrání kýlu lodi (set 4012)

Založil niessnet, 24.04.2008, 22:00:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

niessnet

Snažím se postupně vybělit všechny své sety a dostal jsem se ke zmíněnému setu 4012 . Potřeboval bych vybělit lodní palubu , ale nevím, jestli se dá nějak oddělit od kýlu lodi. Na peeronu je v popisce tohoto dílu uvedeno ,,complete assembly", takže odhaduji, že se dá nějak rozassemblovat  >:D , jen netuším jak. Máte s tím někdo zkušenost, případně víte, jak na to?
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Colonel32

ja to onehdy zkousel, a vedlo to k tomu, ze jsem oba dily totalne rozerval, a stale drzely, protoze to bylo na fest prilepene.

u takovehlo trupu je imho lepsi prodat detem na hrani a koupit novej

niessnet

Díky.
Jestli je to slepené, tak mi asi nic jiného, než sehnání celého trupu nezbývá.

Jarmila

A proč nestrčíš do peroxidu celý trup?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Colonel32

peroxid musi byt v uzaviratelne plastove nadobe. (mozna i sklenene - ale rozhodne ne kovove). Vzhledem k velikosti trupu -> nadoby -> a toho, ze pul litru perozidu ted stoji nejakych 35? korun se IMHO vyplati takhle neskladny dil nebelit.

jvucka

Kde to kupuješ - v lékárně nebo je k dostání i drogeriích?

peter

Citace od: jvucka kdy 25.04.2008, 08:32:12

Já je kupuji v drogerii.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

Citace od: peter kdy 25.04.2008, 08:37:37
Citace od: jvucka kdy 25.04.2008, 08:32:12

Já je kupuji v drogerii.

A presne ted uz me to prestava bavit.

proc je tu http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2036.0 , kde je vsechno popsano, ale nikdo to necte? Kor kdyz je to ve stejne sekci?

niessnet

Citace od: Colonel32 kdy 25.04.2008, 01:24:33
peroxid musi byt v uzaviratelne plastove nadobe. (mozna i sklenene - ale rozhodne ne kovove). Vzhledem k velikosti trupu -> nadoby -> a toho, ze pul litru perozidu ted stoji nejakych 35? korun se IMHO vyplati takhle neskladny dil nebelit.
Tak daleko jsem o tom ani nepřemýšlel, spíš jsem se chtěl vyhnout tomu, abych do peroxidu ponořil i černou část trupu. Nevím, nakolik je namáčení černých dílů do  peroxidu riskantní, ale na tomhle dílu to zkoušet nechci. Trup by potřeboval odhadem bělit asi týden a tak dlouho jeho černou část mít v peroxidu radši nechci.

Colonel32

no, 1) pokud "pry potrebujes belit tyden", tak je trup evidentne silne zazloutly. Problem je, ze u peroxidu ti cas defacto nehraje roli, jestli belis dva dny nebo tyden, spis je potreba na nejzazloutlejsi dily peroxid co nejcerstvejsi. No a co se stane s cernou v peroxidu? Ze bych hodil cernej brick 1x2 do lazne a par dni ho tam nechal? to poskytne jasnou odpoved na otazku, co se deje s cernym ABS v preoxidu  ;D

niessnet

Doufám, že to není chyták, ale počítám, že černá už nezůstane černou (vím, co ten prevít dokáže na rukách a na oblečení). >:D Proto se zdráhám nacpat celý složený trup lodi do peroxidu, abych nevybělil i tu černou část.  ;D
Jen pro doplnění:Ten časový odhad bělení je orientační na základě osobních zkušeností s obdobně zažloutlými dílky při nové dávce peroxidu. Paluba trupu je opravdu místy silně zažloutlá.

K tomu, abych nemusel ihned shánět nový trup, mě teď napadá, že bych ho neponořil celý, ale pouze zalil bílou (resp. zažloutlou) část trupu tenkou vrstvou peroxidu a nacpal do nějaké utěsněné krabice (používám různě velké plastové boxy na potraviny). Peroxid by se tak nedotýkal černé části trupu a přesto by pokrýval část ,,bílou". Otázka je, jestli by tak tenká vrstva peroxidu byla schopná něco vybělit.

Colonel32

to uz me kdysi taky napadlo, ale vzdal jsem to jako TMEFTLB (Too much effort for too little benefit)

stale navrhuju vykoupat nakolik cernych bricku jako jednodussi odpoved na to, co dela H2O2 s cernou

niessnet

Ok, zkusím to. Vlastní zkušenost je vždycky nejlepší.

Blake

Můj odhad je, že černá zůstane čarnou. Aneb barevné kostky / potisky v peroxidové lázni drží svou barvu. Uvidíme

Moje zkušenost: už jsem bělil kostku s potiskem a nedávno značku s omezením rychlosti,  výsledek výborný (doba lázně 2-3 dny)

niessnet

Po týdenní lázni černých bricků v peroxidu se černé kostky jeví nepoškozené, bez změny barvy (porovnáno s kostkami, které v lázni nebyly). Současně s nimi byly v lázn i bílé kostky, které se perfektně vybělily, což dokládá, že v průběhu testu jsem použil stále ještě ,,funkční" peroxidovou lázeň.

Jakmile tedy seženu větší box pro trup zmíněné lodi, vyzkouším ho vybělit.