Poraďte: Mobile crane 8421 nebo Bulldozer 8275

Založil kuntakinte, 26.03.2008, 11:10:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

kuntakinte

Zdravim,

uvažuji o koupi nového setu a rozhoduji se mezi
8421 Mobile crane
8275 Bulldozer

Něco málo jsem si přečetl např. tady: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=14118.msg69495#msg69495

Ale stejně by mě zajímalo který set je podle vás lepši. U 8421 mám trochu strach z padajícího ramene, na druhou stranu 8275 nemá tolik "technic" funkcí...

díky za názor, zvláště těch co vlastní oba sety :)

eNTy

Jednoznačně buldozer. Dostaneš do ruky spoustu PF prvků (4 motory), což se do budoucna hodí. Buggy motor v 8421 je odepsán.

Michal Moučka

Nejlépe oba!  >:D  Ale kdybych si dnes měl z nich vybrat, jdu do buldozeru. Buldozer má funkcí přesně tolik, kolik jich potřebuje. Nové PF motory jsou velmi výkonné a IR ovládání je super věc. Do budoucna je to jistě lepší koupě.  ;)

Michal Moučka

***Banana.com

K Technicu mám vrozený odpor, ale když jsem četl, co umí ten buldozer, tak jsem skoro začal přemýšlet, že si ho koupím. Musí to být velmi zábavná záležitost (zejména v kombinaci s jezevčíkem rodičů ;D), a až jednou někde bude v prodeji hotový postavený, dost možná ho vezmu (postavit ho sám - neee :P) ..8421 jsem postavený viděl, ale ten po chvíli omrzí..Takže, jednoznačně buldozer.

TomKQT

Citace od: Michal Moučka kdy 26.03.2008, 12:02:54
Citace od: xtepn01 kdy 26.03.2008, 11:57:41
Buggy motor v 8421 je odepsán.
A pneumatický systém asi také.

Jenže to může být taky důvod pro koupi jeřábu. Poslední šance, jak si koupením nového setu běžnou cestou (tzn. mimo Bricklink apod.) pořídit pneumatiku.

Jestli opravdu chceš na svou otázku cizí názory, tak tady je můj. Řešil jsem naprosto stejné dilema a vyhrál to jeřáb. Mé důvody:
- levnější
- více různorodé funkcionality (elektrika, i když už neaktuální verze, pneumatika, 8 kol, hodně ozubených kol, spousta ozubených hřebenů atd.)
- více technic dílů
- relativně dost klasických lego dílů a old-style technic bricků
- zajímavá konstrukce setu, chytrý 8kolový podvozek
- opravdový "technic" (naproti tomu buldozer mi připadá jako autíčko na dálkové ovládání postavené z lega a neobsahující žádné "fikané" mechanické řešení, což je dáno už vlastním tématem buldozeru kde se nic skoro nepohne a i pojezd a zatáčení je řešeno diferenčně, tedy hodně jednoduše), viz dále

Důležité bych tu viděl hlavně, na co to chceš. Jestli to chceš jednou postavit a pak si s tím hrát jako s hotovým modelem, určitě bude lepší buldozer. Jestli to chceš kvůli stavby a dílkům, doporučil bych osobně jeřáb. Jestli chceš power functions pohony, ovladač a přijímače, určitě buldozer.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

kuntakinte

díky všem za názory, zatím to vypadá na buldozer, i když v mnoha věcech se shodnu s TomKQT

Micho

Citace od: kuntakinte kdy 26.03.2008, 11:10:38
8421 Mobile crane
8275 Bulldozer

Ale stejně by mě zajímalo který set je podle vás lepši. U 8421 mám trochu strach z padajícího ramene, na druhou stranu 8275 nemá tolik "technic" funkcí...

Mám obidve setíky. Buldozer je vysoko hrateľný (aj celkom rýhly!), hlavne to že sa pohybuje samostatne na diaľkové ovládanie je super - celkovo pre mňa vyznieva lepšie. Určite viacej funkcíí a viacej motorizovaný je buldozér. Žeriav je podľa mňa krajší, čo sa týka spracovania, rameno padá náhle hlavne pri vypustení ventilu. Pri vysokej záťaži (zaveseného predmetu) má samozrejme tendenciu pozvoľna klesnúť.

Ako technik staviteľ - určite obidve setíky, na hranie je podľa mňa lepší buldozér, na vystavenie do vitríny je "krajší" žeriav.  8)

yaqwsx

Pokud ses stavitel - tak 8421 - obrovská spusta dílů. Pokud sběratel, tak vem buldozer....

okerol23

Podľa mňa aj 8275, aj 8421 sú úžasné skvosty z Lego Technic a verím, že keď zložíš ktorékoľvek z nich ako prvé, budeš chcieť aj druhé.

TomB

Citace od: kuntakinte kdy 26.03.2008, 11:10:38
Zdravim,

8421 Mobile crane
8275 Bulldozer

Něco málo jsem si přečetl např. tady: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=14118.msg69495#msg69495

Já mám oba sety, a z buldozeru jsem docela nadšenej ale i sklamanej. :-[ :-[
Koupil sem ho na Mořelega, a voni mi dodali poškozenej xl motor ??? ???
Takže teďkom když jedu dopředu tak mi to zatáčí doprava, a to mě štve, ale jinak dobrý. (uz sem to spravil)
Jeřáb mám už dlouho, a trochu jsem ho upravil: místo dvou pístu na zvedaní ramene tam mám 4, a místo háku chapadlo.
Kdybych se měl rozhodnout tak buldozer
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Ondra

Citaceja mám oba sety a z buldozeru sem docela nadsenej ale i sklamanej. :-[ :-[
koupil sem ho na morelega a ti ha*****é mi dodali poškozenej xl motor ??? ???
takze tedka když jedu dopředu tak mi to zatáčí doprava a to mě štve ale jinak dobrý.(uz sem to spravil)
a jeřáb mám uz dlouho a trochu sem ho upravil: misto dvou pistu na zvedaní ramene tam mam 4 a misto háku chapadlo.
kdybych se měl rozhodnout tak buldozer

Šetři těmi hajzly  :-*, oni za to nemůžou.Jestli ti můžu poradit tak to zkus reklamovat.

Poco

Tak sa vyjadrím aj ja... Mám oba sety, keby som si mal jeden nechať a druhý dať preč, tak si nechám 8421. Technicky lepšie prevedený, viac dielov, piesty, motor, 8 kolies, studové diely... holt som asi oldschool. ;D Buldozér je síce pekný a má nové motory a IR, ale mňa osobne hranie s ním prešlo za docela krátky čas.

TomB

Citace od: Ondra kdy 28.03.2008, 16:03:39
Citaceja mám oba sety a z buldozeru sem docela nadsenej ale i sklamanej. :-[ :-[
koupil sem ho na morelega a ti ha*****é mi dodali poškozenej xl motor ??? ???
takze tedka když jedu dopředu tak mi to zatáčí doprava a to mě štve ale jinak dobrý.(uz sem to spravil)
a jeřáb mám uz dlouho a trochu sem ho upravil: misto dvou pistu na zvedaní ramene tam mam 4 a misto háku chapadlo.
kdybych se měl rozhodnout tak buldozer

Šetři těmi hajzly  :-*, oni za to nemůžou.Jestli ti můžu poradit tak to zkus reklamovat.

jak říkám, již jsem to spravil

Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!