Kdo to ví, odpoví, odpoví mi na otázku: Co je to na obrázku?

Založil JardaL, 16.03.2008, 19:34:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

CO je to ta oranžová věc, jaké má číslo, případně v jakém setu se nacházela?
Díky předem.

Stačí číslo dílku - zbytek si huš takjakotak zjistim sám.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

JardaL

Super.
Máte někdo zkušenost, jaký je dosažitelný úhel při otáčení na jednu či druhou stranu? Dále pak čistě subjektivně, jak moc velkou sílu je třeba při otáčení překonat?
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

jbagy

já celkem nepochopil funkci z toho obrázku.

neslouží to nahodou místo proklouzavaciho ozub. kola 24 clutch  ???

ass

Citace od: jbagy kdy 17.03.2008, 07:57:18
já celkem nepochopil funkci z toho obrázku.

neslouží to nahodou místo proklouzavaciho ozub. kola 24 clutch  ???

Ni, měl jsem to v ruce, má to omezenej úhel rotace, 45° nebo 90° na každou stranu, teď nevím. Vždy se to vrátí do původní polohy.

Jindroush

Slouží to přesně k tomu, k čemu je určen ten celý mechanismus - k vracení z krajních poloh do nulové polohy. Ten mechanismus nahoře je zatáčení s vrácením do 'rovna'.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Meduin

Citace od: JardaL kdy 16.03.2008, 19:59:35
Super.
Máte někdo zkušenost, jaký je dosažitelný úhel při otáčení na jednu či druhou stranu? Dále pak čistě subjektivně, jak moc velkou sílu je třeba při otáčení překonat?

Jak psal ass, úhel rotace je 90°.

Setkal jsem se s tím "mechanizmem" v hokejistovi z Lego sports, kdy je tím zajišťován návrat hokejky do původní
polohy po odpalu puku.

Použití síly je relativní, já s tím problém nemám, ani nárazem ani tahem. Moje dcera (<4) s rozpohybováním hokejky ovšem má zatím problém.

Pepan

Zajímavé informace, tenhle díl vůbec neznám... A jaká je přesnost toho návratu do středové polohy? Je to přesné, tudíš dobře použitelné nebo je tam vůle?

Meduin

Citace od: Pepan kdy 17.03.2008, 18:12:25
A jaká je přesnost toho návratu do středové polohy? Je to přesné, tudíš dobře použitelné nebo je tam vůle?

Návrat do "nulové pozice" se mi jeví jako velmi přesný.
Nevím ovšem, co by udělalo např. "protinamáhání", pokud by na ose, která je vracena, bylo něco dlouhodobě zavěšeno nebo tak.

Jamesek

Citace od: Medlin kdy 18.03.2008, 14:15:01
Citace od: Pepan kdy 17.03.2008, 18:12:25
A jaká je přesnost toho návratu do středové polohy? Je to přesné, tudíš dobře použitelné nebo je tam vůle?

Návrat do "nulové pozice" se mi jeví jako velmi přesný.
Nevím ovšem, co by udělalo např. "protinamáhání", pokud by na ose, která je vracena, bylo něco dlouhodobě zavěšeno nebo tak.

Třeba PF motor kladoucí při vracení se do nulové polohy odpor? Má tento dílek někdo doma spolus malým PF motorem? Ta sestava na obrázku se mi docela líbila ;) Řešilo by to spoustu věcí ....