Pevnost spojení bricks & plates

Založil eNTy, 17.03.2008, 16:52:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Při stavění se mi zdá, že technic bricky a plate drží více pohromadě, než klasické "System" díly. Je to jen můj pocit, nebo máte stejné zkušenosti?
Dává to celkem logiku, technic konstrukce typicky vyžadují větší míru pevnosti a tak je vyšší soudržnost dílků vhodná. Je toto někde například Legem dokumentováno ve formě nějakých specifikací?

Jindroush

Není možné, že by dutý stud byl nepatrně větší? Pak by to líp drželo (a vysvětlovalo, proč tiles na jumper plates praskaj tak rády).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Tak podobné zkušenosti nemám, zrovna včera jsem rozebíral velký technic set a v ničem zvláštní mi spoje technic brick vs. plate nepřišly.

eNTy

Citace od: otaznik kdy 18.03.2008, 00:11:44
... spoje technic brick vs. plate nepřišly.

Nemyslel jsem konkretne kombinaci technic brick a plate, ale obecne technic brick nebo technic plate s jinym brickem/plate.
Nicmene vcera jsem si zmeril stud na klasickem bricku a technic bricku a vnejsi prumer je v obou pripadech 4,9mm (s presnosti 0,05mm). Zkusim sehnat presnejsi meridlo.

otaznik

Citace od: xtepn01 kdy 18.03.2008, 12:58:29

Nemyslel jsem konkretne kombinaci technic brick a plate, ale obecne technic brick nebo technic plate s jinym brickem/plate.
Nicmene vcera jsem si zmeril stud na klasickem bricku a technic bricku a vnejsi prumer je v obou pripadech 4,9mm (s presnosti 0,05mm). Zkusim sehnat presnejsi meridlo.

Vždyť já myslel -technic brick- vs -plate- (ne -technic plate-).  ;)