(Vlastní) Inglesina kočárek

Založil eNTy, 31.10.2008, 10:11:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Aut už mám plné zuby, tak jsem se pustil do jiného vozítka.
Více informací, popis funkcí, fotky a video je k nalezení na mém blogu zde:
http://blog.tepper.cz/archive/2008/10/31/lego-technic-kocarek.aspx

peter

Už to nehul ;D

Ale ne, teď vážně. Celkem pěkné a hlavně plně funkční. Ostatně nejsi první co se pokusil o kočárek. Dříve jsem dost koukal na tento. Sice není tak funkční, ale vzhledově je parádní ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

Citace od: peter kdy 31.10.2008, 10:29:37
Už to nehul ;D

Ale ne, teď vážně. Celkem pěkné a hlavně plně funkční. Ostatně nejsi první co se pokusil o kočárek. Dříve jsem dost koukal na tento. Sice není tak funkční, ale vzhledově je parádní ;)

Jo, kočár je celkem netradiční, ale už mám (dočasně) docela dost těch Technic jeřábů, náklaďáků apod. Myslím, že mnoho prostých "každodenních" věcí v sobě skrývá mechanickou eleganci vybroušenou staletími vylepšování, která si říká o model.
Jinak Steve je machr a některé jeho MOCy vypadají v náhledech k nerozeznání od originálu.

Shmade

Hmm, ten šlapaci šicí stroj to je výzva :) Doufám, že nechceš aby i šil?

eNTy

Sice trochu offtopic of kočáru, ale:
Nemýlím-li se, tak cca před 15-20 lety v jedné MOC soutěži vyhrál mladý Holanďan, který funkční šicí stroj sestavil. Je však jasné, že některé díly (minimálně jehla) musí být non-Lego. Nicméně pletací stroj žádné jehly nepotřebuje  ;D ;D
Video zde

grohl

Upravil bych ten konec držadla, aby se nedalo ohýbat. Ohnuté liftarmy přece existují, tak by to neměl být problém. Jinak moc pěkná práce.

eNTy

Citace od: grohl kdy 31.10.2008, 15:44:24
Upravil bych ten konec držadla, aby se nedalo ohýbat. Ohnuté liftarmy přece existují, tak by to neměl být problém. Jinak moc pěkná práce.

Díky. Ty ale zatím nemáš děti, viď? Kočáry maj právě sklopnou rukojeť aby při složení zabírali co nejméně místa a aby je mohly tlačit různě vysoké osoby  :)

grohl

Nemám a ten, ve  kterém jsem opatroval sestřenici takový ještě nebyl. Na druhou stranu ta rukojeť asi není volně pohyblivá, ale spíše polohovatelná nebo ne?

Micho

Citace od: xtepn01 kdy 31.10.2008, 10:11:38
Aut už mám plné zuby, tak jsem se pustil do jiného vozítka.
Více informací, popis funkcí, fotky a video je k nalezení na mém blogu zde:
http://blog.tepper.cz/archive/2008/10/31/lego-technic-kocarek.aspx

Tak toto sa mi veľmi páči, xtepn01 to si zmákol na jedničku! Aj keď píšeš, že je to jednoduché, tak je to premyslene funkčné. Na konci ma dostalo to poskladanie. Aj prezentácia je veľmi pekná. SUPER.  8) 8) 8)

mirek

Než jsem klikl na zvětšení obrázku, říkal jsem si, že to snad patří do OFF-TOPICu.
Po kliknutí a tedy zvětšení jsem poznal, že je to LEGO.
DOKONALÉ. Jen tam to dítě posadit.  Souhlasím, co uvedl Micho. Prezentace je výborná.

JardaL

No já bych zas tak odvázaný nebyl. Na tom kočárku je ještě IMHO spousta práce, aby vypadal alespoň jako ten od Stevena. Nebo byl lepší (což je logické, pokud se chceme s někým porovnávat)
Zkus použít místo Liftarmů obyčejný axles a angle connections. Kola jsou Super a bottom structure taky good.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Pepan

Mi se moc líbí ten nápad, protože je pravda, že auta, jeřáby, bagry a já nevím co ještě, z Technicu staví kde kdo. (více, či méně úspěšně)  ;D Takže kočárek, navíc v dobrém provedení, je fajn oživení této kategorie a těším se, až xtepn01 vymyslí i něco dalšího v podobném duchu  ;)

eNTy

Citace od: grohl kdy 31.10.2008, 16:28:41
Nemám a ten, ve  kterém jsem opatroval sestřenici takový ještě nebyl. Na druhou stranu ta rukojeť asi není volně pohyblivá, ale spíše polohovatelná nebo ne?

Ano, máš pravdu je polohovatelná. Černý technic pin mi přišel k tomu tak nejblíž. Jeho tření nedovolí tou rukojetí úpně volně mávat.

eNTy

Citace od: JardaL kdy 31.10.2008, 22:35:33
No já bych zas tak odvázaný nebyl. Na tom kočárku je ještě IMHO spousta práce, aby vypadal alespoň jako ten od Stevena. Nebo byl lepší (což je logické, pokud se chceme s někým porovnávat)
Zkus použít místo Liftarmů obyčejný axles a angle connections. Kola jsou Super a bottom structure taky good.

Ahoj, já se ale nechci se Stevem srovnávat, s jeho kočárem přišel Peter. Naopak, jak jsem psal, pro mne ja hlavní zábavou čistý Technic a modelování funkcí. Vzhled a princip Model team je pro mne až na dloooouho druhém místě. Přece jen však je mým snem jednou postat Technic model team auto  ;)
Ten Stevenův určitě není skládací, nehoupe a nemá brzdu, takže můj je lepší  ;D

Jinak díky za vesměs pozitivní reakce a dufám, že příště přijdu s ještě větší "ptákovinou", která vás pobaví

domitea

nebyl by plánek?(že bych to zkusil postavit?)
podívejte se na moje stránky o našem milovaném Merkuruhttp://merkur.tk(jsou dělané za chodu)

eNTy

Citace od: domitea kdy 19.11.2008, 18:44:29
nebyl by plánek?(že bych to zkusil postavit?)

Plánek bohužel nemám, ale myslím, že postavit to podle fotek by neměl být problém. Podvozek ještě není rozebrán, máš-li na mysli nějaké konkrétní místo, rád vyfotím detail. Nástavba už je bohužel fuč, ale stejně nebyla moc pěkná, chtělo by to postavit lepší.